Κλαις μπροστά στον κόσμο; Μα δεν ντρέπεσαι;

klama-600x336

Όσοι κουβαλούν πάνω τους την “κατάρα” να κλαίνε με το παραμικρό ,σίγουρα θα έχουν ακούσει το παραπάνω. Είναι εκείνα τα άτομα μέσα στην παρέα που θεωρούνται τα πιο ευαίσθητα ,τα πιο αδύναμα γιατί με το παραμικρό έχουν τα δάκρυα έτοιμα να τρέξουν από τα μάτια τους.

Και θέτω το ερώτημα,από πότε τα δάκρυα είναι σύμβολο αδυναμίας; Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κλάμα είναι απλώς, ένας μηχανισμός εκτόνωσης του οργανισμού. Με αυτό τον τρόπο ο άνθρωπος ξεσπάει, φεύγει από μέσα του η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια…Οι ψυχολόγοι μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που συγκρατούν τα δάκρυα τους έχουν πιθανότητα να πάθουν κατάθλιψη έως και 70% περισσότερο από τους υπόλοιπους.woman-crying-59331214-medium

Πέρα όμως από τα επιστημονικά και εξετάζοντας τον ανθρώπινο παράγοντα, εκείνοι που κλαίνε, πόσο μάλλον δημοσίως, είναι εκείνοι που δε φοβούνται να εκτεθούν . Είναι εκείνοι που δεν κρύβουν τίποτα μέσα τους, ότι σκέφτονται το κάνουν χωρίς να φοβούνται το “τι θα πει ο κόσμος” . Το γεγονός αυτό, υποδηλώνει και το ότι έχουν επίγνωση των σοβαρών καταστάσεων μιας και όχι , δε θα έπρεπε ποτέ και σε τίποτα να μας νοιάζει το “τι θα πει ο κόσμος”. Ο καθένας μας κάνει αυτό που πιστεύει σωστό, και ποιος είναι ο αλάθητος που ξέρει πάντοτε τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που τις περισσότερες φορές όταν τυχαίνει κάτι καλό στη ζωή τους, είναι εκείνοι που θα γελάσουν περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους.Γιατί; Γιατί έχουν μάθει να εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους. Να χαίρονται με την ψυχή τους το κάθε καλό και να λυπούνται και να κλαίνε με λυγμούς στο κακό. Σίγουρα η απάθεια είναι άγνωστη λέξη σε αυτούς.

Εν τέλει ας παραδεχτούμε, ότι θέλουμε γύρω μας “ανθρώπινα” άτομα, που εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους και δεν κυκλοφορούν με τη μάσκα των “σκληρών” χωρίς να είναι. Γιατί και αυτοί που το παίζουν σκληροί, όταν μένουν μόνοι τους και θα κλάψουν και θα ξεσπάσουν. Η διαφορά; Εκείνοι θα το κάνουν παρέα με ένα τσιγάρο και τις σκέψεις τους. Οι υπόλοιποι, αυτοί που γίνονται ρεζίλι,θα το κάνουν παρέα με μια αγκαλιά. 

Τι προτιμάς;

woman-crying-tissue-1000x600