Πάλι Choker..; Γιατί όχι;

Το αξεσουάρ που επέστρεψε δυναμικά από την δεκαετία του 90΄ για να μας δώσει μία έξτρα πινελιά θηλυκότητας στην όλο και πιο ανδρόγυνο στυλ εποχή που διανύουμε, ακούει στο όνομα “choker”. -Ακολουθεί μικρή ιστορική αναδρομή-.

Λέγεται, πως τα chokers τον 19ο αιώνα συνδέονταν με την μόδα, την υψηλή ραπτική και την ανώτερη κοινωνική τάξη, ενώ ήταν μέρος της εμφάνισης των μπαλαρίνων!

Χμμμ!Κάτι ήξεραν ,δηλαδή, οι μπαλαρίνες …

Αλήθεια, θυμόσαστε πως ήταν όταν το φορούσαμε; το θυμάστε;

Ένα πλαστικό κολιέ σαν πλέγμα από μαύρο σχοινάκι που εφάρμοζε στον λαιμό των τότε κοριτσιών;  Ναι ναι, αυτό. (για τις πολύ πολύ νεότερες παραθέτω εικόνα)

choker-90

Σήμερα ,λοιπόν, κορίτσια βλέπουμε στην αγορά πολλά και ανανεωμένα σχέδια με σέξι διάθεση που σκοπό έχουν να μας υπενθυμίσουν ότι, ο λαιμός μίας γυναίκας είναι ένα ιδιαίτερο σημείο του σώματος της και πρέπει να τονίζεται και να αναδεικνύεται κατάλληλα.

Τα chokers εξυπηρετούν αυτόν το σκοπό,  γι’αυτό και εξελίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Δεν παρουσιάζουν την εικόνα που είδατε νωρίτερα,  αφού τα υλικά κατασκευής αλλά και το τελικό σχέδιο διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με το αρχικό και σε μερικές περιπτώσεις κράτησαν μόνο την κεντρική ιδέα. Υλικά όπως, βελούδο, κορδέλες, αλυσίδες, χάντρες, μενταγιόν και πολλά άλλα προστέθηκαν, ενώ προέκυψαν και πολλοί συνδυασμοί μεταξύ τους.

Για του λόγου το αληθές δείτε τις παρακάτω εικόνες.

choker-1                choker-2

choker-3                       choker-4                         choker-5                       choker-6

Εάν, μετά τις εικόνες αυτές, σκέφτεστε να αποκτήσετε ή να φτιάξετε μόνες σας κάποιο από αυτά, δώστε προσοχή στους επόμενους 2 σημαντικούς παράγοντες.

1.Όσο όμορφα δείχνουν, τόσο προσοχή χρειάζεται για τον τρόπο που θα  φορεθούν. choker-no  Μεγάλα και κραυγαλέα σχέδια, φορτωμένα με πολλά και διάφορα πραγματάκια, σίγουρα, δεν κολακεύουν καμιά μας. Αα.. και μακριά από τα chokers με καρφιά! (βλέπε παρακείμενη εικόνα) Θηλυκότητα θέλουμε και μόνο! Άρα, όσο πιο μικρό και λιτό, τόσο θα λειτουργεί θετικά στο να μεγιστοποιήσει την γοητεία μας.

2.ΔΕΝ τα δένουμε πολύ σφιχτά! Θέλουμε να είμαστε όμορφες και σαγηνευτικές αλλά δεν θα πάθουμε και ασφυξία! Η υγεία μας είναι πάνω από όλα κορίτσια, ακόμη και από την ομορφιά, οπότε τα κορδελάκια μας να φοριούνται χαλαρά και άνετα στο λαιμό.

Και για να τελειώσω τον λόγο μου σχετικά με τα chokers, έχω να πω ότι…

Ένα μικρό αξεσουάρ σαν κ αυτό μπορεί να δώσει μία εντελώς διαφορετική αίσθηση, ακόμη και σε ένα total black σύνολο. Επομένως, γιατί όχι;