Life Επικαιρότητα

10+1 λόγοι που κάνουν τα Χριστούγεννα εφιάλτη

Written by Demi Kargatzi

Ήρθε και πάλι ο εφιάλτης των Χριστουγέννων. Κι επειδή τα τελευταία χρόνια τα Χριστούγεννα δε μοιάζουν καθόλου με αυτά που φαντάζομαι, έχω κάθε λόγο να δυσανασχετώ, όταν αυτά πλησιάζουν επικίνδυνα.

  1. Ήρθε η ώρα που όλες οι πόλεις της Ελλάδας eboriki-giortiστολίζονται φρικτά με κακόγουστα χριστουγεννιάτικα δέντρα κι ένα σωρό λαμπάκια που κάθε χρόνο, κάπου στη μέση των εορτών παθαίνουν βραχυκύκλωμα.

 

2. Last Christmas I gave you my heart… όχι πάλι! Ας απαγορευτεί επιτέλους η christmas-musicαναπαραγωγή αυτού του τραγουδιού.

3. Είναι Χριστούγεννα κι επιβάλλεται να είσαι χαρούμενος. Ακόμα κι αν δεν είσαι, τουλάχιστον πρέπει να δείχνεις

4. Βάλε τα γιορτινά σου σε κάθε σου έξοδο, γιατί τα Χριστούγεννα είναι ένας μεγάλος γάμος που κρατάει 15 μερόνυχτα.

5. Στόλισες; Selfie και γρήγορα στο instagram! Αυτό είναι εξάλλου το πνεύμα των Χριστουγέννων.

6. Δεν στόλισες ακόμα; Ντροπή σου. Τι; Είσαι εξουθενωμένος από τη δουλειά και δεν έχειςgiphy-1 όρεξη; Φωτιά θα πέσει να σε κάψει. Πρέπει οπωσδήποτε να στολίσεις.

7. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες λοιπόν. Τι κι αν δε σου κάνουν τα ρούχα σου, είναι Χριστούγεννα.

8. Δώρα για όλους. Πρέπει ν’ ανταλλάξεις δώρα με όλους, κάτι που κανονικά θα έπρεπε να σε χαροποιεί, αλλά όχι. Ένα σφίξιμο στην καρδιά σε πιάνει όσο να ναι, που θα περάσεις τον πρώτο μήνα του νέου έτους ταπί και ψύχραιμος.melomakarona

9. Χαρούμενο το νέο έτος! Χρόνια Πολλά! Νέα όνειρα και νέες υποσχέσεις που δίνεις στον εαυτό σου. Μα καλά, δε σου έρχεται να βάλεις τα κλάματα που άλλη μια χρονιά πέρασε και τίποτα απ’ αυτά που είχες υποσχεθεί την προηγούμενη χρονιά  δεν έκανες;

10. Μετά το ρεβεγιόν πρέπει να βγεις να διασκεδάσεις. Τον αγώνα που θα κάνεις για να χωρέσεις σε κάποιο κέντρο διασκεδάσεως τον σκέφτεσαι; Κι από πότε το στρίμωγμα είναι διασκέδαση;

11. Τα βασανιστήρια δεν τελειώνουν εδώ. Με το τέλος των Χριστουγέννων πρέπει να 9cc100ec45d6cc40aa697ae12bd40e1fσυγχρονιστείς, να βάλεις το μυαλό σου στη θέση του και να επιστρέψεις στους κανονικούς σου ρυθμούς. Εγώ προσωπικά, το βρίσκω βάρβαρο. Ακόμα πιο βάρβαρο, βρίσκω το ξεστόλισμα. Όσο περισσότερο στόλισες, τόση περισσότερη φασίνα θα χρειαστεί να κάνεις. Αποφεύγοντας την, το δέντρο θα μείνει στολισμένο τουλάχιστον μέχρι το Φεβρουάριο.

 

Όχι λοιπόν, αυτά τα Χριστούγεννα δεν είναι για μένα. Τα δικά μου είναι πολύ πιο απλά. Ένα καραβάκι για το στόλισμα, δυο-τρεις καλοί φίλοι που επιτέλους λόγω γιορτών βρίσκεις χρόνο να δεις. Χωρίς υπερβολές και χωρίς δώρα. Τα δώρα, αν θέλεις, τα κάνεις κάποια άλλη στιγμή μέσα στο χρόνο, γιατί το θέλεις πραγματικά κι όχι επειδή σε υποχρεώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Όσο για την αλλαγή του χρόνου, υπάρχουμε κι εμείς που πάντα θα μελαγχολούμε σ΄αυτήν. Γιατί τα Χριστούγεννα μας υπενθυμίζουν όλα αυτά που μας 749e92e797d5971be4b35305b6491df7λείπουν κι όλα αυτά που έχουμε περάσει στο πέρασμα των χρόνων. Μας συγκινεί αυτή η ανασκόπηση, αυτός ο διαλογισμός με τον εαυτό μας.

Παρ’ όλα αυτά, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους. Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να κοιτάξουμε όλοι τι γίνεται γύρω μας και να βρούμε το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Εύχομαι όλοι να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν πραγματικά κι όχι πράγματα για τα μάτια του κόσμου.

About the author

Demi Kargatzi

Κρητικιά με μικρασιάτικες ρίζες, έχω πάντα στο μυαλό μου την καλοπέραση, τους φίλους και την οικογένεια μου. Αγαπώ τη δουλειά μου, τη ανθρώπινη φύση με τις ατέλειες της και φυσικά την πανέμορφη γλώσσα μας που είναι ικανή ν' αποτυπώσει ψυχές πάνω σε χαρτί. Το σημαντικότερο για μένα είναι ν' ακούς με προσοχή όλους αυτούς που έχουν κάτι να σου πουν.