Ομορφιά

15 Tips για να διαρκέσουν ακόμα περισσότερο τα καλλυντικά σου

Εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε όσα καλλυντικά χρειαζόμαστε πάντα κάτι θα υπάρχει που θα πρέπει να αντικατασταθεί ή που κοντεύει να τελειώσει. Εδώ θα βρεις αρκετά tips για το πώς θα κάνεις τα προϊόντα ομορφιάς σου να διαρκέσουν όσο το δυνατό περισσότερο.

Tips

 1. Πρόσθεσε λίγη λοσιόν για το πρόσωπο στο make–up σου και έτσι θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις για παραπάνω καιρό.
 2. Πριν πετάξεις «άδεια» προϊόντα που είναι μέσα σε πλαστικά σωληνάκια, άνοιξε τα και βάλε ότι έχει απομείνει σε ένα δοχείο για να μην πάει τίποτα χαμένο.
 3. Ανανέωσε την πούδρα σου με ένα κομμάτι κολλητική ταινία. Τα έλαια από το δέρμα σου σκληραίνουν την πούδρα και όταν αυτό συμβεί κόλλησε λίγη ταινία για να αφαιρέσει την ξερή επιφάνεια.
 4. Καθάρισε την παλέτα των σκιών σου με ένα κομμάτι βαμβάκι και λίγο οινόπνευμα, θα αφαιρέσει αμέσως τις σκιές που έχουν «πέσει» γύρω από την παλέτα.
 5. Διόρθωσε μια σκιά που έχει σπάσει βάζοντας λίγο οινόπνευμα. Μόλις το οινόπνευμα με την σκιά γίνουν σαν αλοιφή πίεσε τα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με το δάχτυλο σου. Μέτα από μερικά λεπτά θα έχει στεγνώσει και η σκιά θα είναι σαν καινούρια.
 6. Ανανέωσε την μάσκαρα σου ή τις κρεμώδης σκιές σου με λίγο αλατούχο διάλυμα.
 7. Καθάρισε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σου με ένα βουρτσάκι για τα φρύδια και οινόπνευμα. Έτσι και θα φύγει το make–up και η κόλλα εντελώς αλλά και θα διατηρηθεί το σχήμα τους.
 8. Βάλε την μάσκαρα που έχει αρχίσει να γίνεται δύσκολη στην εφαρμογή σε ένα δοχείο με ζεστό νερό για μερικά λεπτά. Απλώς θυμήσου να την πετάξεις εάν έχουν περάσει3 μήνες από τότε που την αγόρασες.
 9. Διόρθωσε ένα κραγιόν που έχει σπάσει, λιώνοντας ελαφρά τις δύο άκρες του και κρατώντας τες ενωμένες μέχρι να «κολλήσουν». Πρόσεξε μόνο μην το κάψεις!
 10. Ανακάτεψε την αγαπημένη σου σκιά με λίγη βαζελίνη για να φτιάξεις το δικό σου lip gloss. Μπορείς να το φυλάξεις σε ένα μικρό κουτάκι δείγματος.
 11. Το ίδιο μπορείς να κάνεις για να φτιάξεις το δικό σου μανό. Βάλε σε ένα γυαλιστικό λίγη σκιά και ανακάτεψε καλά. Όσο περισσότερη βάλεις τόσο πιο έντονο θα γίνει το χρώμα.
 12. Φύλαξε τα καλλυντικά σου στο ψυγείο για να τα διατηρήσεις για περισσότερο καιρό. Η ζέστη και ο ήλιος μπορούν να τα καταστρέψουν ή να τα αλλοιώσουν πολύ εύκολα.
 13. Αν δεν ανοίγει το μανό σου βούτηξε το επάνω μέρος (και μόνο) σε ζεστό νερό για μέχρι να μπορέσεις να το ανοίξεις.
 14. Πρόσθεσε λίγη λοσιόν χωρίς άρωμα στο αγαπημένο σου άρωμα για να φτιάξεις μια λοσιόν που θα μυρίζει όπως σου αρέσει.
 15. Για να μην χαλάνε συχνά τα πινέλα του μακιγιάζ σου φρόντισε να τα πλένεις σωστά και τακτικά. Πρώτα πέρασε στις άκρες λίγο ελαιόλαδο και έπειτα μπορείς να τα πλύνεις με παιδικό σαμπουάν (γιατί είναι πιο ήπιο από τα κανονικά) ή με υγρό για τα πιάτα.

About the author

Εύη Πέτρου