Βιβλίο

3 τέρατα για να τα αγαπήσεις

Στο παρακάτω άρθρο θα δείτε 3 τέρατα που πάνω κάτω όλοι τα ξέρουμε και όλοι τα αγαπάμε. Έχουν γυριστεί ταινίες, κινούμενα σχέδια ακόμα και παιχνίδια βασισμένα σε αυτά. Για να τα μάθουμε καλύτερα, όμως, πρέπει να ξέρουμε και τα βιβλία από τα οποία έχουν προέλθει και σίγουρα οι ιστορίες τους δεν είναι και οι πιο χαρούμενες.

  1. Κόμης Δράκουλας.

dracula_bela_lugosi_by_myjavier007-d6qu9os

Στο ομώνυμο βιβλίο του ο Μπραμ Στόουκερ: Κόμης Δράκουλας, ο Άρχοντας των Καρπαθίων, εμπνεύστηκε τον ήρωα του από τον ιστορικό ηγεμόνα της Ρουμανίας Βλαντ Τέπες Γ’ τον ανασκολοπιστή, ο οποίος φημιζόταν, αποδεδειγμένα και μη, για τη βάναυση συμπεριφορά του. Το βαμπίρ μετά το θάνατό του και κάποιους αιώνες αργότερα αποφασίζει να πάει στο Λονδίνο και να δημιουργήσει εκεί μια στρατιά από νεκροζώντανους με σκοπό να κυριαρχήσει στη γη. Εμπόδιο, όμως, του στέκεται ο Ολλανδός καθηγητής Βαν Χέλσινγκ, ο οποίος με μια ομάδα από αποφασιστικούς ανθρώπους, καταστρέφει τα σχέδια του μεγαλοπρεπούς τέρατος και απαλλάσσει τον κόσμο από αυτόν.

 

  1. Το τέρας του Φρανκενστάιν.

 6-3--4-thumb-large

Αυτό το τέρας θα το βρεις στο βιβλίο της Μαίρη Σέλεϊ: Φρανκενστάιν. Ο Βίκτορας Φρανκενστάιν είναι ένας νεαρός ανήσυχος επιστήμονας που θέλει να δημιουργήσει τη «Ζωή». Μετά από μελέτες ανακαλύπτει το μυστικό που δίνει ζωή σε μια ύπαρξη και έτσι μάζεψε όλα τα μέλη του ανθρώπινου σώματος για να δημιουργήσει ένα ον του οποίου η αποκρουστικότητα του θα είναι και η καταδίκη του. Το τέρας φτιαγμένο με τρυφερά αισθήματα γνωρίζει την αποξένωση και το λυσσαλέο φόβο των ανθρώπων. Χωρίς να τον αποδέχεται ούτε ο δημιουργός του, το άλλοτε καλοκάγαθο πλάσμα αποκτά μανία για εκδίκηση για τον Φρανκενστάιν αρχίζοντας ένα κυνηγητό μεταξύ τους. Αυτή η καταδίωξη αποδείχθηκε μοιραία και για τους δύο αλλά και για τους ανθρώπους που βρέθηκαν στη ζωή τους.

 

  1. Κουασιμόδος.

kouasimodos

Τον Κουασιμόδο θα τον βρεις στο βιβλίο του Βίκτωρος Ουγκώ: Η Παναγία των Παρισίων. Είναι ο κωδωνοκρούστης του ναού της Παναγίας των Παρισίων και είναι γνωστός για την ιδιαίτερα άσχημη όψη του αλλά και για το θαρραλέο χαρακτήρα του. Ερωτεύεται την Εσμεράλδα, μια πανέμορφη τσιγγάνα, την οποία πολιορκεί ο αρχιδιάκονος Κλαύδιος Φρολό. Η Εσμεράλδα αποφεύγει τον αρχιδιάκονο με τη βοήθεια του αξιωματικού Φοίβου Ντε Σατοπέρ. Ο αρχιδιάκονος, όμως, σκοτώνει το Φοίβο και κατηγορείται η Εσμεράλδα. Ο Κουασιμόδος, στη συνέχεια καταφέρνει να τη βάλει στο ναό για να την προστατέψει. Τελικά, μετά από κάποιες συγκυρίες η Εσμεράλδα συλλαμβάνεται και εκτελείται. Ο Κουασιμόδος ρίχνει τον Κλαύδιο από το κωδωνοστάσι απ’ όπου παρακολουθούσαν την εκτέλεση. Ο θάνατος του Κουασιμόδου τον βρίσκει στο νεκροταφείο αγκαλιά με το πτώμα της αγαπημένης του Εσμεράλδας.

Leave a Comment