Ανθρωπινες Σχεσεις

5 Λόγοι Που Δεν Πρέπει Να Τρέχεις Πίσω Από Έναν Άνδρα

1.Χαμηλώνει την αυτοεκτίμησή σου. Ακούγεται παρατραβηγμένο, αλλά ισχύει. Μπορεί οι γυναίκες να σκέφτονται ότι με το να πολιορκούν έντονα για ν’ αποκτήσουν έναν άντρα θα τους κάνει να αισθανθούν πιο δυνατές και ότι πετυχαίνουν τους στόχους τους, αλλά όταν το κυνήγι τους συνεπάγεται με υπερπροσπάθεια χωρίς την επιθυμητή ανταπόκριση, τότε η απογοήτευση μπορεί να τις οδηγήσει στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι φταίνε οι ίδιες που δεν είναι αρκετά καλές για εκείνον.

2. Κινδυνεύεις να σε θεωρήσει δεδομένη. Η υπερβολική εκδήλωση επιθυμίας στους άνδρες, τους δίνει θάρρος, ίσως παραπάνω απ’ αυτό που χρειάζονται. Ξαφνικά αισθάνονται θεοί, πιστεύουν πως ότι κι αν κάνουν στη γυναίκα που τους θαυμάζει, θα συνεχίσει να το κάνει όποια κι αν είναι η συμπεριφορά τους απέναντί της. Αν επανελημμένα επιδοκιμάζει κάθε του πράξη είτε σωστή είτε λανθασμένη, τότε είναι πολύ πιθανόν να θεωρήσει αυτή την κοπέλα δεδομένη και να πάψει ν’ ασχολείται τόσο μαζί της, γιατί θα ξέρει ότι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, έχει ένα «σιγουράκι»…                               

3. Πιθανόν να τον… «ξενερώσεις». Για να μην υπάρξει σύγχυση με τον παραπάνω λόγο, είναι άλλο πράγμα όταν ένας άνδρας αρχίζει να θεωρεί μια γυναίκα δεδομένη και της δίνει σημασία όποτε το κρίνει ο ίδιος βολικό για τον εαυτό του και κάτι τελείως διαφορετικό το να χάσει παντελώς το ενδιαφέρον του για μια κοπέλα. Στους άνδρες αρέσουν οι προκλήσεις, τα εύκολα τους ξενερώνουν. Όταν μια γυναίκα τρέχει πίσω από έναν άνδρα, του δείχνει ότι δεν αποτελεί πρόκληση για εκείνον, ότι δεν έχει προσωπικότητα οπότε δεν ενδιαφέρεται και ο ίδιος να τη γνωρίσει παραπάνω.                                

4. Του δίνεις να καταλάβει λάθος πράγματα για τον χαρακτήρα σου. Μπορεί εσύ να κάνεις ότι κάνεις γιατί σου αρέσει και γι’ αυτό επιδιώκεις να τον γνωρίσεις, αλλά εκείνος θα νομίσει ότι είσαι άτομο με περιορισμένα ενδιαφέροντα και γι’ αυτό κολλάς εύκολα με τους άνδρες. Στη χειρότερη ακόμα περίπτωση, μπορεί να του δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχει να κάνει με μια γυναίκα-κυνηγό και όχι με μια ανεξάρτητη-φεμινίστρια γυναίκα όπως πιστεύεις εσύ ότι δείχνεις.

5. Γυαλί που σπάει δεν ξανακολλάει. Ή ακόμη κι αν ξανακολλήσει δεν είναι ποτέ το ίδιο, γιατί πάντα θα υπάρχει η ρωγμή. Ο σοφός λαός το δηλώνει καθαρά μ’ αυτή τη φράση, οπότε σε περίπτωση που πρόκειται για επανασύνδεση, δεν έχει κανένα νόημα εσύ να τρέξεις πίσω του για να τα ξαναβρείτε (ειδικά αν εκείνος προκάλεσε τον χωρισμό) γιατί ακόμη και αν τελικά συμβεί η επανασύνδεση, τίποτα δε θα είναι το ίδιο για κανέναν απ τους δύο. Είναι καλύτερο ν’ αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους και αν είναι γραφτό σας να είστε μαζί, η μοίρα θα σας φέρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ξανά κοντά.

About the author

Eleana Karageorgou

Μεγάλωσα στη βασίλισσα του κάμπου και ζω στη Θεσσαλονίκη.Γράφω για ψυχοθεραπεία.Τα ταξίδια με γεμίζουν, αγαπώ τον καλό καφέ και τους ανθρώπους με άποψη!