Μόδα

5 τρόποι για να υιοθετήσετε ένα Navy look

Η άνοιξη μόλις μπήκε το καλοκαίρι πλησιάζει και οι νέες τάσεις για φέτος είναι εδώ. Τα χρώματα της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού είναι φυσικά το navy blue και το φλογερό κόκκινο.

Παρακάτω θα σας δείξω 5 τρόπους με τους οποίους θα υιοθετήσετε αυτό το διαχρονικό look.

1.Μαρινιέρες: Οι μαρινιέρες είναι σήμα κατατεθέν του ναυτικού στυλ. Είτε είναι στο κλασικό μοτίβο του μπλε-λευκού είτε και σε άλλα χρώματα όπως κόκκινο-λευκό, κόκκινο-μπλέ ή συνδυασμένα και τα τρία χρώματα μαζί. Επίσης για κάτι πιο ιδιαίτερο μπορείτε να επιλέξετε μαρινιέρες που να περιέχουν κι άλλες λεπτομέρειες χρωμάτων όπως το πράσινο,το κίτρινο ή το ανοιχτό γαλάζιο.

2.Ναυτικά μοτίβα: Μία πολύ safe και διαχρονική επιλογή είναι το να επιλέξετε t-shirts ,πουκάμισα και πλέον τώρα denim jackets, τα οποία έχουν επάνω τους αποτυπωμένα ή κεντημένα ναυτικά μοτίβα. Άγκυρες, τιμονιέρες, πυξίδες και ναυτικούς κόμπους.

Extra tip: εάν επιλέξετε να κινηθείτε σε αυτά τα μοτίβα φροντίστε το υπόλοιπο σύνολο να κινείται σε μονόχρωμους τόνους.

3. Συνδυασμός χρωμάτων: Ο συνδυασμός χρωμάτων στο look αυτό παίζει βασικό ρόλο αφού η παλέτα χρωμάτων είναι συγκεκριμένη ώστε να φαίνεται ότι έχουμε υιοθετήσει ένα Navy look. Τα χρώματα που συνήθως επιλέγουμε είναι το μπλέ, το κόκκινο και το λευκό. Μπορείτε να τα συνδυάσετε όπως εσείς θέλετε εφόσον υπάρχουν κομμάτια από τα τρία αυτά χρώματα στην ντουλάπα σας.

4. Σακάκια: Τα σακάκια χαρίζουν μία πολύ σικ εμφάνιση ακόμα και άν επιλέξετε το υπόλοιπο σύνολο να κινηθεί σε πιο casual ύφος. Φέτος ειδικά μεγάλοι οίκοι μόδας και πολλές brand αλυσίδες συστήνουν ανεπιφύλακτα τα σακάκια τύπου ναυτικής στολής. 

5.Αξεσουάρ: Τα αξεσουάρ συνήθως άν όχι πάντα τελειοποιούν το σύνολο μας. Γι’αυτό στο συγκεκριμένο look επιλέγουμε αξεσουάρ που με μικρές πινελιές ολοκληρώνουν το σύνολο μας. Κοσμήματα όπως bracelets,κολιέ κλπ σε ναυτικά σχέδια όπως άγκυρες και τιμονιέρες, μαντίλια με ναυτικά μοτίβα δεμένα στον λαιμό όπως ακριβώς και η στολή του ναύτη. Επίσης το καλοκαίρι προσέχουμε οι τσάντες που επιλέγουμε για αυτό το σύνολο να είναι απο ανάλαφρα υφάσματα . Επιλέξτε καραβόπανο,ψάθα ή ακομα και suede επιλογές  με λεπτομέρειες καραβόσκοινου στα χερούλια.

Φροντίστε τα παπούτσια σας να κινούνται στα ίδια ανάλαφρα υφάσματα. Μία πολύ καλή επιλογή είναι τα πάνινα παπούτσια και οι εσπαντρίγιες.

 

Ένας οίκος μόδας γνωστός ως Tommy Hilfiger το οποίο είναι και το όνομα του σχεδιαστή έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στο Navy look. Το λογότυπό του φέρει τα τρία προαναφερθέντα χρώματα. Ναυτικό μπλέ,λευκό και κόκκινο. Κάθε κολεξιόν περιέχει και ρούχα εμπνευσμένα από το ναυτικό στύλ και τη θάλασσα. Εδώ και ένα χρόνο ο σχεδιαστής έχει συνεργαστεί με το μοντέλο Gigi Hadid και έχουν δημιουργήσει τη σειρά TommyXGigi η οποία έχει νεανικό και παιχνιδιάρικο ύφος και κινείται κυρίως στα χνάρια του ναυτικού look. Για μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα σας συμβουλεύω να ρίξετε μια ματιά σε αυτή την εξαιρετική συνεργασία γύρω από το θέμα που μας ενδιαφέρει σε αυτό το άρθρο: TOMMYNOW

GOOD LUCK SAILORS!

About the author

Marina MarinaNikolopoulou