Ανθρωπινες Σχεσεις

6 Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για έναν βρετανικής εμπνεύσεως εορτασμό, που καθιερώθηκε το 1992 από μία πρώην ανορεξική, την Μέρι Έβανς-Γιανγκ, επικεφαλής της αντιδιαιτιτικής καμπάνιας στη Μεγάλη Βρετανία και συγγραφέως του μπεστ σέλερ «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».


Το βασικό είναι να κατανοήσουμε καταρχήν τους κινδύνους που εγκυμονούν οι διάφορες δίαιτες για την υγεία μας μα και να σταματήσει πια ο όποιος ρατσισμός πάνω σε αυτό το θέμα. Κάποιοι φροντίζουν να περνούν ορισμένα πρότυπα ανά καιρούς α οποία κατά τη διάρκεια του χρόνου ήταν διαφορετικά. Το θέμα είναι πως αφενός πρέπει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε με την όποια εμφάνισή μας κι έπειτα να το κάνουν και οι άλλοι.Όσοι αξίζουν να είναι δίπλα μας, θα είναι ανεξάρτητα από το τι κορμί έχουμε. Άλλωστε το τέλειο δεν υπάρχει μα και ο χρόνος δεν αφήνει τίποτα αναλλοίωτο.

Αυτό που μετρά κι αυτό που έχει σημασία αλλά και διάρκεια,είναι η ψυχή μας και ο χαρακτήρας μας. Το τι προσωπικότητα είμαστε και ποια τα προτερήματά μας και οι ικανότητές μας.Κι όλα αυτά δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα κιλά.Οφείλουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας και να μην επιτρέπουμε σε τίποτα και σε κανέναν να μας μειώσει ως υποστάσεις λόγω κιλών. Το να επικεντρώσεις εκεί όλη την ενέργεια και τα θέλω σου θα καταφέρεις να γίνεις εμμονικός άνθρωπος,γεμάτος κόμπλεξ αλλά και ρηχός.Το να πασχίζεις να γίνεις αποδεκτός ή ακόμη χειρότερα να σε αγαπήσουν από την εμφάνισή σου,ποτέ δε θα σου φέρει την πραγματική ευτυχία ή ολοκλήρωση.
Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η φύση του έδωσε ό,τι του έδωσε. Γεννήθηκε για να είναι όπως είναι και αν προσπαθείς να αλλάξεις δεν θα είσαι εσύ. Σημαντικό είναι να έχουμε την υγεία μας κι όχι να είμαστε της μόδας. Μπορούμε απλά να προσέχουμε με μέτρο δίχως να φτάνουμε σε ακραίες καταστάσεις που θα αποβούν άσχημες για τον οργανισμό μας αλλά και την ψυχική μας υγεία. Η ζωή μας δεν εξαρτάται από το νούμερο που εμφανίζεται στη ζυγαριά και το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω για διάφορος λόγους και με διάφορους τρόπους.


Φυσικά και η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο και μας απασχολεί.Κανείς δεν το αναιρεί αυτό.Αυτό που πρέπει να ισχύει ωστόσο είναι πως δεν είναι το παν και ούτε αξίζει να κάνεις το παν για αυτήν.

Leave a Comment