Life

7+1 χωρισμοί που μπορεί να περάσεις

Written by Demi Kargatzi

Όλα τα ζευγάρια κάποια στιγμή ή παντρεύονται ή χωρίζουν. Ποιοι είναι όμως οι πιο συχνοί λόγοι, για τους οποίους δύο άνθρωποι έρχονται σε ρήξη;

1.Αυτή τη φορά χωρίσαμε οριστικά

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν ζευγάρια που χωρίζουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μετά από ένα μικροκαβγά διαδίδουν παντού πως χώρισαν και τελικά πάντα παραμένουν ζευγάρι. Κάθε χωρισμός τους έχει την ίδια ένταση και πάντα είναι οριστικός, γι’ αυτό και οι φίλοι τους μετά από κάποιο διάστημα απλά δεν τους πιστεύουν.

Πόσο θα μου κοστίσει; ❤

2. Είμαστε σε άλλη φάση ( Bad Timing)

Ναι, ταιριάζαμε, υπήρχε χημεία. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει διαφορά ηλικίας συνήθως. Ο ένας θέλει ν’ αφοσιωθεί στην καριέρα του και δεν έχει το χρόνο που απαιτείται για να οικοδομηθεί μια υγιής σχέση. Ο άλλος είναι έτοιμος ν’ αφοσιωθεί στο «πακέτο» της σχέσης. Δεν θα λειτουργήσει, όσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τις ίδιες προτεραιότητες.

Πόσο θα μου κοστίσει; ❤❤❤

3. Απλή ασυμφωνία χαρακτήρων

Πολυσύχναστο φαινόμενο. Στα πρώτα ραντεβού όλοι ταιριάζουμε με όλους. Προσπαθούμε να γνωριστούμε και ο πρώτος καιρός κυλάει όμορφα κι ευχάριστα. Είναι ο ενθουσιασμός για το καινούργιο. Στην πορεία ανακαλύπτουμε πράγματα για το ταίρι μας που μας ενοχλούν. Δυσανασχετούμε με απλές καθημερινές συνήθειες και με παγιωμένες απόψεις και τρόπους σκέψεις. Δύο άνθρωποι από άλλο πλανήτη δεν γίνεται να συνυπάρξουν για πολύ καιρό.

Πόσο θα μου κοστίσει; ❤

4. Εγώ Αθήνα κι εσύ Θεσσαλονίκη

Η απόσταση λένε ξέρει ακριβώς τι να κάνει στον έρωτα. Ή θα τον δυναμώσει ή θα τον διαλύσει. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι άνθρωποι δεν θέλουν ούτε να το δοκιμάσουν. Δε θέλουν να βάλουν τον εαυτό τους να ζήσει ένα τέτοιο Γολγοθά, επομένως αναγκαστικά οδηγούνται στο χωρισμό. Ας πούμε, ότι τους καταλαβαίνω.

Πόσο θα μου κοστίσει; ❤❤❤❤❤

5. Ζηλεύω πολύ, ζηλεύω πολύ

Παρανοϊκή, άρρωστη, παθολογική ζήλια. Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Το παλεύουν και προσπαθούν να το επιλύσουν ή και να το προσπεράσουν. Όταν οι καβγάδες γίνονται καθημερινή βάση και καμία ευχάριστη κι αγαπησιάρικη ανάμνηση δεν έχεις ν’ ανασύρεις από τα έγκατα του εγκεφάλου σου, τότε χωρίζεις. Με τέτοιους ανθρώπους από μακριά κι αγαπημένοι.

Πόσο θα μου κοστίσει; ❤❤

6. Μας έφαγε η ρουτίνα

Συμβαίνει κυρίως σε ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί. Έχουν συγκατοικήσει, έχουν ζήσει πολλά 24ωρα ο ένας στον ίδιο χώρο με τον άλλο.  Σε λογικά πλαίσια, αυτό δεν πρέπει να σ’ ενοχλεί. Όταν όμως ο έρωτας σου έχει περάσει, τότε βρίσκεις παντού προβλήματα. Θέλεις ν’ αλλάξεις λίγο παραστάσεις βρε παιδί μου. Κατανοητό.

Πόσο θα μου κοστίσει; ❤❤❤❤

7. Την απιστία δεν τη συγχωράω

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Μια στιγμή αδυναμίας; Παρασύρθηκε; Συνέβη μόνο μια φορά; Σημασία δεν έχει η δικαιολογία, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Είτε το έκρυψες και έφτασε στ’ αυτιά του/της, είτε το είπες για να είσαι απόλυτα ειλικρινής. Όσο κι αν εκτιμηθεί το δεύτερο, σίγουρα είναι κάτι που πονάει πολύ και το πιθανότερο είναι να σε οδηγήσει στο χωρισμό.

Πόσο θα μου κοστίσει; ❤❤❤

8.  Είμαι ερωτευμένος/η με άλλη/ον 

Ναι, τα ζευγάρια χωρίζουν γιατί κάτι άλλο καλύτερο εμφανίστηκε. Είναι ο χωρισμός που πονάει περισσότερο απ’ όλους κατά τη γνώμη μου. Για τον ένα είναι όλα ρόδινα. Για τον άλλο κάτι έχει αλλάξει. Αν και είναι φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί στον καθένα, η διάλυση αυτή πονάει και τους δύο εξίσου. Τον ένα γιατί έχει τύψεις, γιατί καμία πρόθεση δεν είχε να πληγώσει το ταίρι του. Αυτό το κακό που έκανε θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Τον άλλο πάλι, γιατί πολύ απλά δεν είχε την ευκαιρία να σώσει τίποτα και τίποτα δεν είναι στο χέρι του. Κουράγιο σε όσους περνούν ένα τέτοιο χωρισμό. Υποκλίνομαι σ’ αυτούς που τον έζησαν κι επέζησαν!

Πόσο θα μου κοστίσει; ❤❤❤❤❤

About the author

Demi Kargatzi

Κρητικιά με μικρασιάτικες ρίζες, έχω πάντα στο μυαλό μου την καλοπέραση, τους φίλους και την οικογένεια μου. Αγαπώ τη δουλειά μου, τη ανθρώπινη φύση με τις ατέλειες της και φυσικά την πανέμορφη γλώσσα μας που είναι ικανή ν' αποτυπώσει ψυχές πάνω σε χαρτί. Το σημαντικότερο για μένα είναι ν' ακούς με προσοχή όλους αυτούς που έχουν κάτι να σου πουν.