Ανθρωπινες Σχεσεις

7+1 Κατηγορίες ανθρώπων που δεν πρέπει να λείπουν από την παρέα σου

Όλοι γνωρίζουμε πως κανένας δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Σε κάθε τομέα της καθημερινότητας διαφορετικοί άνθρωποι συνυπάρχουν αρμονικά και πετυχαίνουν ιδιαίτερα πράγματα όταν συνεργάζονται. Ειδικότερα, σε μια παρέα είναι σχεδόν αυτονόητο πως πρέπει οι παράγοντες της να μην είναι ολόιδιοι αλλά να αλληλοσυμπληρώνονται με τη μοναδικότητα τους. Ας δούμε ποια είναι τα είδη φίλων που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στην παρέα σου :

1) Ο σοβαρός.

Πρόκειται για το άτομο που διατηρεί ένα επίπεδο στην παρέα όταν οι άλλοι παραφέρονται. Συνήθως δεν πίνει, είναι συνεπής στα ραντεβού του και συντονίζει τους υπόλοιπους. Προσέχει τους υπόλοιπους (λιγότερο σοβαρούς) και διασκεδάζει με τα καραγκιοζιλίκια της υπόλοιπης παρέας. Ο σοβαρός τείνει να είναι και ο πιο… επικίνδυνος, καθώς είναι αυτός που κρατάει ντοκουμέντα από κάθε έξοδο της παρέας με απρόοπτα γεγονότα. Γενικά είναι ο συμπαθητικός τύπος που χρειάζεσαι για να σε συμμαζέψει όταν είσαι πολύ χάλια για να προσέξεις μόνος τον εαυτό σου.

2) Ο ψαγμένος

Όπως κάθε παρέα έχει τον σοβαρό της έτσι έχει και το πιο ψαγμένο τυπάκι της το οποίο μαθαίνει στους υπόλοιπους τα πιο in μπαράκια, καφετέριες και μέρη για να αράξει η παρέα. Βλέπει πρώτος τις καινούριες ταινίες που αξίζει να δεις, είναι διαβασμένος κι έχει πολύ συγκεκριμένες και ιδιαίτερες απόψεις και προσεγμένο ντύσιμο. Είναι πολυάσχολος και σπάνια έχει ελεύθερο χρόνο για να αράξει, αφού οι τόσες υποχρεώσεις του δεν του αφήνουν μεγάλο περιθώριο να ξεδώσει με την υπόλοιπη παρέα. Ωστόσο, όλοι τον εκτιμούν και απολαμβάνουν την παρέα μαζί του.

3) Ο καραγκιόζης

Στο αντίθετο άκρο του σοβαρού είναι ο καραγκιόζης. Κάθε παρέα έχει έναν και είναι συνήθως το άτομο που σε κάθε έξοδο θα γίνει λιώμα από το ποτό και θα ψυχαγωγήσει ολόκληρη την παρέα με τις βλακείες που θα κάνει. Παρ’όλα αυτά, τα καραγκιοζιλίκια του δεν οφείλονται μόνο στο αλκοόλ, καθώς είναι αρκετά αυθόρμητος γενικά και δε διστάζει να κάνει οτιδήποτε του έρθει στο κεφάλι χωρίς να σκέφτεται το τι θα πει ο κόσμος ή ο κάθε περαστικός που τυχαίνει να είναι δίπλα του. Έχει ιδιαίτερο και συνήθως κάφρικο χιούμορ και αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος που είναι αναπόσπαστο μέρος της παρέας.

4) Ο αισθηματίας

Πρόκειται για το άτομο με τις μεγαλύτερες και περισσότερες κατακτήσεις, και όχι μόνο στην παρέα, αλλά και στον κύκλο σου. Ο τύπος έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία με το άλλο φύλο μαζί με μια απάντηση για κάθε απορία που μπορεί να σου παρουσιαστεί στον τομέα των σχέσεων. Κάθε φορά που τον πετυχαίνεις έχει να σου πει μια καινούρια ιστορία για ένα καινούριο άτομο, αφού συνήθως είναι και ιδιαίτερα εμφανίσιμος και προσελκύει σημαντική ποικιλία ατόμων γύρω του. Ακούει τις δικές σου εμπειρίες και σου δίνει συμβουλές για να βελτιωθείς με την ελπίδα πως κάποια μέρα ίσως θα του μοιάσεις!

5) Η «τσατσά»

Είναι η κοπέλα που πάντα έχει κάποια φίλη/φίλο να σου γνωρίσει επειδή πιστεύει πως «θα ταιριάζετε πολύ μωρέ, θα δεις». Εσύ προσπαθείς να εκμεταλευτείς αυτό το θείο δώρο που έχεις στην παρέα σου στο έπακρο, μερικές φορές με λίγο περισσότερο ενθουσιασμό απ’ότι ίσως θα έπρεπε. Συχνά δεν ξέρεις και πολλά για την υπόλοιπη ζωή της, τα ενδιαφέροντα της, αλλά γνωρίζεις σχεδόν ολόκληρο τον κύκλο της αφού είναι αρκετά κοινωνική και πολυάσχολη. Ευδιάθετο και γλυκό άτομο που νοιάζεται για τους ανθρώπους της και θέλει να τους βλέπει ευτυχισμένους. Αυτό την κάνει τον καλύτερο ακροατή για οτιδήποτε θέλεις να συζητήσεις ή να εξομολογηθείς. Απλά πρόσεχε μαζί της γιατί μπορεί να αποδειχθεί πως παρά τα όσα άτομα θέλει να σου γνωρίσει, εκείνη θα σου ταιριάζει καλύτερα απ’όλες τις γνωστές της, αφού σε ξέρει καλύτερα απ’όλους!

6) Ο μάστορας-supernatural hunter

Ο αγαπημένος σου όλων! Είναι ο τύπος που όποτε χαλάσεις κάτι μέσα στο σπίτι, όπως ο φούρνος, το λάπτοπ ακόμη και το καζανάκι, θα περάσει να ρίξει μια ματιά και θα σου γλιτώσει αρκετά χρήματα από τον τεχνικό που θα έπαιρνες αν δεν είχες αυτόν στην παρέα σου ή στη γειτονιά σου. Πέρα από αυτό, ο λατρεμένος σου φίλος σκοτώνει και τα τέρατα που εμφανίζονται ανά καιρούς στο σπίτι σου και σιχαίνεσαι να πλησιάσεις, δηλαδή κατσαρίδες, σφήκες ή αράχνες. Γι αυτόν το λόγο πρέπει να φροντίζεις να του κάνεις καμιά χάρη για τις εξυπηρετήσεις του!

7) Ο πάντα-διαθέσιμος

Όλους μας πιάνει μια στο τόσο μια ξαφνική ορμή να βγούμε από το σπίτι χωρίς να έχουμε κάπου συγκεκριμένα να πάμε. Πάντα όμως συμπέφτει με τις υποχρεώσεις όλων των υπόλοιπων της παρέας, όμως δε σε πειράζει, γιατί υπάρχει αυτό το ένα άτομο που είναι πάντα έτοιμο για βόλτα και ποτέ δε λέει όχι στις προτάσεις των φίλων του. Τον συμπαθείς και θαυμάζεις το πόσο ευγενικός και (για να μη λέμε και ψέματα μεταξύ μας) βολικός είναι όταν τον χρειάζεσαι. Κάποιες φορές ίσως να σε εκνευρίζει με τον υπερβολικό ενθουσιασμό του και το μόνιμα κολλημένο χαμόγελο στο πρόσωπο του, αλλά εξακολουθείς να τον έχεις ανάγκη.

8) Ο οδηγός

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το μοναδικό άτομο με δίπλωμα και αυτοκίνητο στην κατοχή του ο οποίος είναι πρόθυμος να σου γλιτώσει αμέτρητα λεφτά που θα χαλούσες σε ταξί από αρκετά μακρινή απόσταση αλλά και χρόνο, αφού θα γλιτώσεις την κίνηση ακολουθώντας διαφορετικό δρόμο από τον κεντρικό που πάντα πνίγεται στην κίνηση μαζί με την καθυστέρηση του λεωφορείου όταν το περιμένεις ή όταν απλά ακυρώνει δρομολόγια.

About the author

Christine Stergiouda

Χριστίνα, χάρηκα! Φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, λατρεύω τις γάτες και την τελευταία φορά που έσβησα κεράκια ήταν 19. Το ποια είμαι θα το δείτε μέσα από τα άρθρα μου.