Επικαιρότητα

81η ΔΕΘ : e-Gaming 2016

egamingΗ εμπειρία και οι εντυπώσεις μου στην 80ή ΔΕΘ και στο περσινό eGaming θα μου μείνουν αξέχαστες όχι μόνο λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου αλλά και από το στήσιμο των πάνελ. Η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με το CowboyTv.gr θα βρεθούν στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για άλλο ένα eGaming, που θα λάβει χώρα στο κλασσικό περίπτερο/hangar 17 (όχι hangar 18 των megadeth). Το συγκεκριμένο event διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη φορά στην ιστορία του και θα διαρκέσει για 9 μέρες. (10-18 Σεπτεμβρίου)

Στη μεγαλύτερη gaming εκδήλωση στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο των σύγχρονων αλλά και των απλών παιχνιδιών, να παρακολουθήσουν προγράμματα, να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, τουρνουά και quiz. Επίσης, θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών από γνωστά πρόσωπα του ελληνικού gaming και internet, αλλά και να τα παίξουν ελεύθερα στις διάφορες κονσόλες που υπάρχουν. Σε μερικά απ’τα μεγαλύτερα ονόματα παιχνιδιών όπως League of Legends, CS:GO, Dota 2, Hearthstone, FIFA, NBA2K, PES, Mortal Combat, Street Fighter, Heroes of the Storm, αλλά και στο καινούριο Overwatch θα πραγματοποιηθούν τουρνουά για σημαντικά έπαθλα, τα οποία θα μεταδοθούν live από τη μεγάλη οθόνη του χώρου.

ggaaaame

Πέρα όμως από την σύγχρονη πλευρά των videogames, θα υπάρχει, όπως και πέρσι, χώρος για αφιέρωμα σε κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και τουρνουά σε card games όπως το Yu Gi Oh! YES!

Φυσικά, θα υπάρχουν και cosplayers από οποιοδήποτε gaming (και όχι μόνο) universe μπορείς να φανταστείς, με τους οποίους θα έχεις τη δυνατότητα να βγεις φωτογραφία. Προσωπικά, το περσινό cosplay μιας nurse Akali (από το LoL) θα μου μείνει αξέχαστο για ευνόητους λόγους.

Τέλος, θα μπορέσετε να κάνετε και τις αγορές σας πάνω σε videogames, κονσόλες, εξοπλισμό, ταινίες, σειρές, anime, επιτραπέζια, ρούχα και άλλων πολλών ειδών όπως ενός μεταλλικού μπρελόκ με το logo του L (death note) που ακόμη απορώ γιατί δεν το είχα αγοράσει.

About the author

Βασίλης Μαντζανάς