Ομορφιά

9 καθημερινές συνήθειες που προκαλούν ρυτίδες

Οι ρυτίδες ως γνωστόν αποτελούν μέρος της ζωής μας, όλοι μας περιμένουμε ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστούν εξαιτίας της ηλικίας μας αλλά από ότι φαίνεται όχι μόνο.
Υπάρχουν αρκετές καθημερινές μας συνήθεις που βοηθούν στην επιτάχυνση της εμφανίσεις των ρυτίδων. Ευτυχώς όμως τις βρήκαμε για να τις σταματήσεις όσο το δυνατό γρηγορότερα!

Το κάπνισμα

Ο πιο συχνός παράγοντας της δημιουργίας ρυτίδων είναι το κάπνισμα δείχνουν μελέτες και προσθέτουν άλλον ένα λόγο για να κόψεις αυτή την βλαβερή συνήθεια.

Η κακή διατροφή

Αν θέλεις να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου νέα και υγιή τότε το να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και υδατανθράκων δεν πρόκειται να σε βοηθήσει καθόλου. Εκτός από την πρόσληψη κιλών, το να τρως τέτοιου είδους φαγητά προκαλούν την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος καθώς και λεπτές γραμμές στο περίγραμμα του προσώπου. Η επεξεργασμένη ζάχαρη και οι υδατάνθρακες προκαλούν επίσης μια φλεγμονή σε όλο το σώμα ανεβάζοντας έτσι τα επίπεδα ινσουλίνης στα ύψη και με τη σειρά της η φλεγμονή παράγει ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη και έτσι δημιουργούνται ρυτίδες.

Τα αλκοολούχα ποτά

Όλα τα αλκοολούχα ποτά αφυδατώνουν το δέρμα με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρυτίδων. Επίσης το αλκοόλ μπορεί να επιδράσει αρνητικά στα επέδιδα βιταμίνης Α του οργανισμού. Η βιταμίνη Α είναι πολύ σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου, και όταν δεν υπάρχει κολλαγόνο τότε χάνεται και η ελαστικότητα του δέρματος.

Η τσίχλα

Το μάσημα της τσίχλας δημιουργεί ένα είδος ρυτίδας που εμφανίζεται στο κάτω μέρος του στόματος επίσης προκαλεί και διάφορες άλλες επιπτώσεις στη δομή της στοματικής κοιλότητας.

Το να μην αφαιρείς το μακιγιάζ

Το makeup και οι ρύποι του περιβάλλοντος συσσωρεύονται στο πρόσωπο σου και απορροφούνται από τους πόρους σου καταστρέφοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Όταν σπας τα σπυράκια

Όταν ταλαιπωρείς και «τραβάς» το δέρμα σου προκαλείς ερεθισμούς, σημάδια και ακόμα και ρυτίδες.

Όταν τεντώνεις το πρόσωπο σου για να βαφτείς

Δεν είναι απαραίτητο να σηκώνεις τόσο πολύ τα φρύδια σου για να βάλεις μάσκαρα. Το θέμα είναι να κινείς το πρόσωπο σου, όχι να το τεντώνεις τελείως.

Το να παραλείπεις το αντηλιακό

Ακόμη και μερικά λεπτά χωρίς αντηλιακό μπορούν να αποβούν μοιραία και καταστροφικά για το κολλαγόνο.

Ο ύπνος

Εάν προτιμάτε να κοιμάστε μπρούμυτα το πιο πιθανό είναι να δημιουργούνται «ρυτίδες» ή σημαδάκια από τον ύπνο, όποτε το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείται μια σατέν μαξιλαροθήκη που να γλιστρά στο πρόσωπο σας.