Τηλεόραση

Αφιέρωμα στον λατρεμένο Γιώργο Καπουτζίδη!

Επιτυχημένος ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής; Πάει κάπου το μυαλό σας; Αν όχι, επιπλέον κατάγεται από τις Σέρρες και ενώ σπούδαζε νομική ,την παράτησε γιατί ήξερε βαθιά μέσα του πως το να ασχοληθεί με την τηλεόραση ήταν για εκείνον μονόδρομος.Για όσους ακόμη δεν κατάλαβαν , ο άνθρωπος αυτός ακούει στο όνομα Χοσέ, Σπύρος, ή απλώς Γιώργος Καπουτζίδης.

Για εκείνους που θέλουν να μάθουν λίγα πράγματα για το Γιώργο είναι απαραίτητο να ξέρουν πως είναι λάτρης των ταξιδιών, και για αυτό φροντίζει να κάνει όσο περισσότερα μπορεί όταν τον αφήνουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις . Είναι επίσης γνωστό, πως είναι και ένας μεγάλος λάτρης της eurovision και έχει πάρα πολλές γνώσεις σχετικά με το ζήτημα, κάτι που έχει φανεί από τις παρουσιάσεις που έχει κάνει. Αγαπάει τέλος πολύ τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς αγώνες.Μήπως ευθύνεται για αυτό, το ότι γεννήθηκε στις 31/01/1972 την ώρα ακριβώς που περνούσε η ολυμπιακή φλόγα από τις Σέρρες;

Αποτέλεσμα εικόνας για γιώργος καπουτζίδης

Γιατί και στις Σαββατογεννημένες και στο Παρά 5 ήθελε ο Γιώργος Καπουτζίδης να κάνει φανερό, ότι τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία;

Η πιο πιθανή απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι ο πατέρας του, όταν εκείνος πήγαινε ακόμη σχολείο, είχε κερδίσει στο λαχείο 60 εκατομμύρια δραχμές. Ο Γιώργος μάλλον δεν είχε καταλάβει το πόσο μεγάλο ήταν αυτό το ποσό καθώς όπως ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξη του, το μόνο που είχε ζητήσει να του πάρουν οι γονείς του με αυτά τα λεφτά ήταν…ένα video. Όμως, παρόλο που τα χρήματα αυτά βοήθησαν φυσικά και την οικογένεια του και τον ίδιο ,καθώς χωρίς αυτά δε θα μπορούσε να παρατήσει τη νομική για να σπουδάσει υποκριτική, ήταν ένας λόγος που δέχθηκε bylling. Άνθρωποι που μέχρι πριν μια μέρα τον αντιμετώπιζαν διαφορετικά τώρα τον ζήλευαν. Όπως ο ίδιος είπε, <<όταν αποκτάς χρήματα μπορεί να μην αλλάξει ο τρόπος που κοιτάς τους άλλους,πιθανότατα όμως να αλλάξει ο τρόπος που κοιτάνε εκείνοι εσένα>>.

Στο Παρά 5 φαίνεται επίσης ότι μια απόφαση, όπως το να μπει κάποιος σε ένα ασανσέρ ,μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε εκείνον;

Θα λέγαμε πως ναι. Ο Γιώργος, στα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα είχε γράψει ένα σενάριο,μαζί με ένα φίλο του , το οποίο πραγματευόταν ένα χωριό και την αντιπαράθεση των κατοίκων για το ποιος θα γίνει δήμαρχος. Το σενάριο άρεσε , όμως τελικά δεν το είδαμε ποτέ στους δέκτες μας μιας και το κανάλι ήθελε να κάνει πολλές μετατροπές στο σενάριο ,κάποιες από τις οποίες έθιγαν μέχρι και την ηθική των σεναριογράφων. Ο Γιώργος λοιπόν πήρε την απόφαση να πει το μεγάλο όχι στο κανάλι , μιας και η γνωριμία του με το κοινό ήθελε να γίνει με κάτι που περιείχε πλήρως τον εαυτό του. Αν δεν είχε πει αυτό το όχι; Πιθανότατα η καριέρα του να είχε πάρει πολύ διαφορετική τροπή.

Τι είναι σημαντικό στη ζωή του;

Η οικογένεια του. Όμως μέσα στην οικογένεια του συμπεριλαμβάνονται και οι φίλοι του.

Ο ίδιος έχει πει :

<<Οι φίλοι παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μου που μπορεί να είναι και πρόβλημα για εμένα. Έχω πολύ υψηλές απαιτήσεις από τους φίλους μου.Τους φίλους μου τους έχω κάτι σαν οικογένεια>>.

Το όνειρό του;

Το όνειρό του , ήταν να γράψει μια σειρά την οποία οι άνθρωποι θα αγαπήσουν τόσο πολύ που θα γίνει συνήθεια. Θα μαζεύονται σε σπίτια ,παρέες-παρέες για να την παρακολουθούν. Θα λέγαμε ότι το όνειρό του αυτό εκπληρώθηκε και με το παραπάνω!

5+1 Λόγοι που αγαπάμε το Γιώργο Καπουτζίδη!

Image may contain: 1 person

  1. Για το χιούμορ του.

Όλοι ,συμπαθούν δε συμπαθούν το Γιώργο Καπουτζίδη, αποκλείεται να μη δεν έχουν γελάσει με κάποια από τις ατάκες του. Eίναι ο ορισμός του ετοιμόλογου ανθρώπου που είτε ως σεναριογράφος, είτε ως παρουσιαστής έχει πάντοτε κάτι έξυπνο και αστείο να σου πει.

  1. Για το παρά πέντε.

Ναι,τον αγαπάμε υπερβολικά που μας χάρισε αυτή τη σειρά που για κάποιους θεωρείται η καλύτερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης και για κάποιους άλλους είναι απλώς μια από τις καλύτερες! Τον αγαπάμε πολύ που εφηύρε τη Θεοπούλα ,τη Ντάλια ,τη Ζουμπουλία και όλους τους υπόλοιπους , που οι ατάκες τους θα μας μείνουν χαραγμένες στο μυαλό όσα χρόνια και αν περάσουν

  1. Για τον Χοσέ.

Αγαπούσαμε τις Σαββατογεννημένες αλλά κυρίως λατρεύαμε το ρόλο του Χοσέ και κάθε ατάκα του. Θαυμάσαμε τον Γιώργο Καπουτζίδη ως ηθοποιό , και όσος καιρός και αν περάσει θα μας έρχεται μερικές φορές στο μυαλό με τα καρφάκια, με τα χρωματιστά ρούχα να λέει <<Σενιόρα Σούλα>>, και να πίνει τον ελληνικό καφέ γιατί του αρέσει να τρώει αυτό το “καφέ που μένει στο τέλος”.

  1. Για τα κοινωνικά μηνύματα που περνάει μέσα από τα σενάρια του.

Ο Γιώργος εκτός από το ταλέντο που έχει να μας κάνει μέσα σε 5 λεπτά να έχουμε γελάσει μέχρι δακρύων και στη συνέχεια να κλαίμε με λυγμούς έχει και ένα άλλο ταλέντο ,μας κάνει μέσα από τα σενάρια του να σκεφτόμαστε. Να σκεφτόμαστε και να προβληματιζόμαστε για θέματα της εποχής, για την αξία που έχουν τελικά τα χρήματα, για τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης, για το ρατσισμό προς κάθε κοινωνική ομάδα. Κάθε σενάριο του είτε φανερά ,είτε λίγο πιο κρυφά, έχει μέσα μηνύματα τα οποία και περνάνε υποσυνείδητα μέσα στο μυαλό των τηλεθεατών.

  1. Γιατί έχει καθιερώσει το σήκωμα του φρυδιού ως απάντηση.

6. Για αυτό το video.

About the author

Εβελίνα Καραγλάνη

Γεννημένη στην πόλη του έρωτα και ίσως αυτός να είναι ο λόγος, που είμαι τόσο αθεράπευτα ρομαντική. Σπουδάζω διατροφολογία αλλά, αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μου είναι και το γράψιμο...