Ανθρωπινες Σχεσεις

Αγάπα τον εαυτό σου.

Written by Erilena

Όταν δεν έχεις προσβάλλει, χλευάσει, ειρωνευτεί κάποιον γιατί έτσι έχεις μάθει να μεταφέρεις τις ιδέες σου και να κλέβεις την παράσταση με το χιούμορ που είσαι αναμφίβολα πεπεισμένος ότι διαθέτεις. Όταν έχεις δώσει αξία στην έννοια της φιλίας και της συντροφικότητας και δεν εκλιπαρείς για λίγη μέσα απ’τον εκφυλισμό τους. Όταν ψάχνεις να δώσεις μέσα από τα κομμάτια σου και δημιουργείς για να αποκτήσεις αυτά που σου λείπουν. Όταν δεν ξέρεις τι είναι ο ανταγωνισμός και η μνησικακία, διορθώνεις αντί να καταστρέφεις και σέβεσαι αντί να αδιαφορείς, μπορείς να θεωρηθείς εαυτός, ολοκληρωμένος και ικανός να υπάρχεις, να πράττεις, να εκφράζεσαι, να ζεις. Όταν δίνεις ευκαιρίες σε εκείνους που ξεκινούν και σε έχουν πρότυπο ή τις αξιοποιείς όταν είσαι στη θέση του τελευταίου. Όταν εκτιμάς τα αρκετά χωρίς να αρκείσαι στα λίγα έχεις νόημα και λόγο. Όταν έχεις θάρρος και δεν φοβάσαι τη μοναξιά, δεν συμβιβάζεσαι για να αρέσεις και το χειρότερο για να πετύχεις, μπορείς να αγαπάς τον εαυτό σου.

mnmi

Να αισθάνεσαι ευτυχισμένος που δεν πουλάς το εγώ σου να κερδίσεις αποδοχή και δεν μεταμφιέζεσαι για να περάσεις στο cast για παραστάσεις στο τσίρκο. Να  οραματίζεσαι το καλύτερο όταν έχεις κοινωνικοποιηθεί απ’το κακό για τα χειρότερα, να θέτεις στόχους για να μην βουλιάξεις στην ανία είναι η αρχή για έναν άνθρωπο γεμάτο, ανεξάρτητο από δουλοπρέπειες και εθισμένο στη θυσία της χαμένης ελπίδας. Όταν μπορείς να διαχωρίσεις τη χρήση των διπόλων ωριμότητα -ανωριμότητα, ανάπτυξη-υπανάπτυξη, μόνο τότε έχεις δικαίωμα να μετονομάσεις την υπανάπτυξή σου ανωριμότητα, μια ανωριμότητα ανέμελη, αυθεντική, ανέτοιμη αλλά καρποφόρα. Κατάλαβες τη διαφορά του ανώριμου και του υπανάπτυκτου;

freedom1

 

Για μια απροκάλυπτα διαφανή μερίδα νέων ανθρώπων που δεν μεγάλωσαν με παραμύθια και έγιναν λύκοι για να γράψουν τα δικά τους και τα πίστεψαν. Που τους φταίει πάντα η κοινωνία και το κράτος, οι γονείς και τα σχολεία, που δεν έχουν για να χαλάσουν και να ξαναφτιάξουν κάτι. Δίνοντας σε κάποια αξία ξεκινάς να φοβάσαι ότι έχεις να χάσεις κάτι. Μπορεί να μην σε κάνει ελεύθερο-άγριο αλλά σε κάνει ζωντανό.

About the author

Erilena