Life

Αγαπημένα Σεπτεμβρίου: Ιnstagram account, books, music (…)

 

Αποτέλεσμα εικόνας για favourites september

 

Ο Σεπτέμβρης φτάνει στο τέλος του και για αυτό ένοιωσα την ανάγκη να σας γράψω αυτά που μου κράτησαν συντροφιά όλο αυτό τον μήνα καθώς και να σας δώσω μερικές ιδέες πώς να περνάτε τον χρόνο σας κάθε ημέρα του μήνα.

Είμαστε λοιπόν, έτοιμοι να ξεκινήσουμε(…)

Σεπτέμβρης ο μήνας των σχολείων, ο μήνας της καθημερινότητας ένας μήνας γεμάτος με καθημερινές δουλειές και υποχρεώσεις αλλά όλοι πολύ ή λίγο έχουμε λίγο χρόνο να ξεκλέψουμε από την καθημερινότητα μας και να ασχοληθούμε με κάτι που μας γεμίζει και μας κάνει ευτυχισμένους κάνοντας το. Και δεν είναι τίποτα άλλο από το να διαβάσουμε ένα βιβλίο της αρέσκειας μας.

Αυτό το μήνα, το αγαπημένο μου βιβλίο ήταν το «χάδι της μητέρας» ένα συγκλονιστικό βιβλίο, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Και αυτό ήταν ίσως που με κέρδισε στο να το διαβάσω με τέτοιο απολαυστικό τρόπο καθημερινά. Η ιστορία ξετυλίγεται όταν μια μητέρα μένει μόνη της με την μονάκριβη κόρη της. Η μητέρα φέρεται ορισμένες φορές εγωιστικά προς την κόρη της και άλλες φορές ξεσπά επάνω της με τον χειρότερο τρόπο. Μια φράση που μου έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στο νου μου είναι η εξής:

Με χτυπούσε και με έκαιγε με το σίδερο, έτρωγε τις σάρκες μου. Πόνεσε το σώμα, έλιωσε τη ψυχή μου

Με αποτέλεσμα  μετά από όλο αυτό το κοριτσάκι μεγαλώνοντας να μην επιθυμεί να ξανά μιλήσει στην μητέρα της με όλα αυτά που είχε περάσει από εκείνη. Ένα βιβλίο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα αφενός, αλλά αφετέρου τονίζει την παιδική κακοποίηση που βιώνουν χιλιάδες παιδιά στις μέρες μας. Παιδική κακοποίηση με ότι αρνητικό  συνεπάγεται αυτή η λέξη.

Ωστόσο, αξίζει κανείς να το διαβάσει, αφού αρκετά είναι τα κρούσματα παιδικής κακοποίησης σήμερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για το χαδι της μητέρας

 

Αυτό τον μήνα εκτός από βιβλία, ασχολήθηκα πολύ και με τα social media μου, και πιο συγκεκριμένα το instagram που έχει καταλάβει το μεγαλύτερο αριθμό σε χρήστες ακόμη και από το facebook. Παρόλα αυτά, ζούμε σε μια εποχή όπου εξελισσόμαστε μέσω τον λογαριασμό μας σε πολλά από τα social media έτσι λοιπόν έχω να σας προτείνω μερικούς λογαριασμούς από φωτογράφους για να πάρετε ιδέες για καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Ο φωτογράφος που ξεχώρισα αυτό τον μήνα είναι η επονομαζόμενη σελίδα στο instagram bright rainbow by fotini.

Όπως θα παρατηρήσει κανείς μπαίνοντας στο λογαριασμό αυτόν θα προσέξει πως όλες αυτές οι όμορφες και καλλιτεχνικές φωτογραφίες προέρχονται μόνο από ένα απλό κινητό, με μια απλή κάμερα και όχι από επαγγελματικές κάμερες. Και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να δείτε και εσείς  που ενδιαφέρεστε για καλλιτεχνική φωτογραφία, μπορείτε να τις βγάλετε  και μέσω κινητού,  χωρίς την χρήση κάποιας επαγγελματικής κάμερας.

Παρακάτω μπορείτε να διακρίνετε μερικές από τις φωτογραφίες που επέλεξα και που λάτρεψα από την σελίδα αυτή στο Instagram account.

 

 

 

Περικυκλωμένοι  όλοι μας στη σημερινή εποχή από την προβολή μας τόσο στα social media όσο και στο youtube(…). Και ναι θα το παραδεχτώ! μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ γιατί ως παιδί της γενιάς της πληροφορικής, ξεκίνησα και εγώ με την σειρά μου να βλέπω περισσότερο Έλληνες και ξένους youtuber παρά την  καθιερωμένη πλέον τηλεόραση. Όπως και να το κάνουμε το youtube σήμερα είναι ένα «τι» πιο διασκεδαστικό από ότι η τηλεόραση!

Για αυτό λοιπόν τον λόγο, έχω να σας προτείνω μια Ελληνίδα youtuber που άρχισα να παρακολουθώ τον μήνα αυτό σε υπερβολικό θα έλεγα βαθμό. Είναι η «Esmeralda» για μερικούς ίσως να μην είναι ευρέως γνωστή αλλά θα ήθελα να πω πως πλέον το ελληνικό youtube έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη. Η «Esmeralda» λοιπόν είναι μια νέα ανερχόμενη youtuber. Μου αρέσει πολύ να βλέπω νέα άτομα με προοπτική και νέες ιδέες. Για αυτό σας την προτείνω.

Παρακάτω μπορείτε να τσεκάρετε το youtube channel της!

https://www.youtube.com/channel/UCT7cm0xt1lTDofinx1WB6_g

Τέλος, θα σας μιλήσω για το τραγούδι που άκουσα τον μήνα Σεπτέμβριο αρκετές φορές. Και δεν ήταν άλλο από το » Όλα μοιάζουν Καλοκαίρι» από το συγκρότημα Μέλισσες! Τι και αν περνούμε στον Φθινόπωρο σιγά σιγά, το καλοκαίρι είναι πάντα εδώ να μας θυμίζει της όμορφες στιγμές μας με φίλους σε κάποιο νησί. Και για αυτό το λόγο θα κλείσω με αυτό το όμορφο και συνάμα ταξιδιάρικο τραγούδι για να αποχαιρετίσουμε παρέα τον μήνα που φεύγει και να αγκαλιάσουμε τον μήνα που έρχεται με πάρα μα πάρα πολλές εκπλήξεις !

Σας φιλώ!

Anthè