Life

Αγαπημένες ηρωίδες ταινιών/σειρών με τις οποίες ταυτιστήκαμε/εμπνευστήκαμε

Hermione Granger (Emma Watson) – Harry Potter Series:
Η ηρωίδα που μας έκανε να καταλάβουμε ότι και τα σπασικλάκια έχουν τη χάρη τους. Συνδυάζει ομορφιά και εξυπνάδα, εμπιστεύεται την καρδιά της και είναι αφοσιωμένη και πιστή στους φίλους της μέχρι το τέλος. Είναι διατεθειμένη να σβήσει από τους γονείς της κάθε ανάμνησή της μόνο και μόνο για να τους προστατεύσει και προτιμά να πεθάνει, παρά να μαρτυρήσει τον καλύτερό της φίλο.

Bonnie Bennett (Kat Graham) – The Vampire Diaries:

Η μάγισσα που κάθε βρικόλακας θα ήθελε να έχει για κολλητή. Είναι όμορφη, έξυπνη και μαχητική. Βάζει τους φίλους της πάνω από τον εαυτό της και θυσιάζει επανειλημμένα την προσωπική της ευτυχία για να σώσει την κατάσταση.

Bridget Jones (Renée Zellweger) – Bridget Jones’s Diary :

Η Μπρίτζετ, μια 32χρονη νευρωτική Λονδρέζα, που μόλις αποφάσισε να βάλει τάξη στην άστατη ζωή της, έχει μια ατυχή ερωτική σχέση με το αφεντικό της, την ίδια ώρα που προσπαθεί να την πλησιάσει ένας μεγαλοδικηγόρος και παλιός οικογενειακός φίλος. Δείχνει ότι δεν έχει σημασία τι νούμερο φοράς στα ρούχα σου, αυτό που μετράει είναι το χιούμορ και το πόσο αληθινή είσαι.

Lagertha (Katheryn Winnick) – Vikings:

Είναι μια αξιοζήλευτη πολεμίστρια που αντιμάχεται στα στανταρ της εποχής της που θέλουν τη γυναίκα ν’ ασχολείται μόνο με τις δουλειές του σπιτιού. Είναι υπερήφανη και πολύ καλή ηγέτιδα και αυτό φαίνεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει την απιστία του άντρα της. Πάει κόντρα στην εξουσία, αποχωρεί με το παιδί της με το κεφάλι ψηλά αλλά παρ’ όλα αυτά δείχνει ότι ένα αληθινό ηγετικό ταλέντο μπορεί να ξεχωρίσει όπου κι αν βρίσκεται, κάτω από όποιες συνθήκες κι αν βρίσκεται.

Elizabeth Swan (Keira Knightley) – Pirates of the Caribbean film series:

Η Ελίζαμπεθ Σουάν παρουσιάζεται ως μία έξυπνη κι ανεξάρτητη προσωπικότητα που οι συνθήκες τη μεταμορφώνουν σε μία γενναία γυναίκα πειρατή. Απαρνήθηκε την ευγενική της καταγωγή της, έμαθε γρήγορα τη ναυτική τέχνη καθώς και ξιφασκία και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τους άντρες πειρατές που ήρθε αντιμέτωπη. Εκφράζει τη γνώμη της ελεύθερα ακόμη κι εάν αυτό προσβάλλει τους άλλους και ως Βασίλισσα των Πειρατών, αποδείχτηκε χαρισματική αρχηγός, εμπνέοντας τους άλλους πειρατές άρχοντες να πολεμήσουν.

Hanna Marin (Ashley Benson) – Pretty Little Liars:

Μεταμορφώθηκε από το παχουλό, περιθωριοποιημένο κορίτσι που ζούσε στη σκιά της καλύτερής της φίλης, στο πιο δημοφιλές και όμορφο κορίτσι του σχολείου. Αυτό δεν την έκανε να ξεχάσει από πού ξεκίνησε και όταν βλέπει μια αδικία πάντα υπερασπίζεται τους γύρω της. Αγαπά τον σύντροφό της και τον βοηθά χωρίς αντάλλαγμα να πατήσει στα πόδια του. Είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι αν θέλεις κάτι πολύ και δουλέψεις σκληρά γι’ αυτό, μπορείς να έχεις τρομερά αποτελέσματα χωρίς να αλλάξεις το μέσα σου.

Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) – The Hunger Games:

Ξέρει από κυνήγι και συντηρεί την οικογένειά της. Προσφέρεται εθελοντικά να αγωνιστεί στη θέση της μικρότερης αδερφής της στους Αγώνες Πείνας χωρίς δισταγμό και είναι διατεθειμένη να κάνει ότι περνάει απ’ το χέρι της για να γυρίσει πίσω σ’ αυτή. Ωστόσο δεν προτίθεται να σκοτώσει το συνάνθρωπό της στο τέλος για να νικήσει και μας δείχνει ότι η αυτοθυσία και η σκληρή δουλειά μπορούν να σε φτάσουν στην κορυφή, έστω και αν δείχνεις ότι δεν έχεις πολλές πιθανότητες να τα καταφέρεις.

Miranda Bailey (Chandra Wilson) – Grey’s Anatomy:

Η γιατρός του νοσοκομείου Γκρέις στο Σιατλ που ή θα μισείς θανάσιμα, ή θα λατρεύεις μέχρι τρέλας. Αν και αποτελεί μειονότητα όντας έγχρωμη, δεν δείχνει να πτοείται από τις συνθήκες και μας αφοπλίζει από την πρώτη στιγμή με τον δυναμικό της χαρακτήρα. Καταφέρνει σιγά σιγά να φτάσει στην κορυφή, αφού χρίζεται μέχρι και αρχηγός της χειρουργικής. Αν και δείχνει σκληρή όμως, πάντα στα δύσκολα υποστηρίζει τους φίλους της, τους καλύπτει και παρέχει συμβουλές σε όποιον τις χρειαστεί.

Leave a Comment