Ανθρωπινες Σχεσεις

Αλήθειες των μακροχρόνιων σχέσεων

Written by Thomi Mp

Οι διαπροσωπικές σχέσεις δεν είναι απλή υπόθεση σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουν έτσι κι αλλιώς. Μια από αυτές τις κατηγορίες είναι και οι μακροχρόνιες σχέσεις τις οποίες πολλοί διατηρούν. Αυτή η κατηγορία σχέσης είναι όμορφη σαφώς αλλά ας μην κρυβόμαστε,πολύ δύσκολο να κρατηθεί με την έννοια να είναι υγιής και όσο γίνεται καλή!

Γιατί το τέλειο δεν υπάρχει. Όμως να μην υπάρχει απλώς για..να υπάρχει ή από συνήθεια ή ενδεχομένως άλλους λόγους ή συμφέροντα παρά για τους σωστούς. Υπάρχουν λοιπόν και κάποιες αλήθειες τις οποίες δεν πρέπει να αγνοήσουμε σε μια τέτοια σχέση και να αντιμετωπίσουμε κιόλας όταν θα έρθει η στιγμή αν είμαστε προετοιμασμένοι όσο γίνεται,για να το σώσουμε.

Η πρώτη μεγάλη αλήθεια λοιπόν για μια σχέση που κρατά στο χρόνο είναι ότι κάποια στιγμή θα κάνει αυτό που λέμε..κοιλιά! Είναι απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο. Θα επέλθει μια πλήξη από τον έναν ή και από τους δυο ίσως,μια κούραση από την τριβή και την πολλή οικειότητα.

Συν την αμείλικτη καθημερινότητα με τα τόσα άγχη και προβλήματα,δεν θέλει και πολύ. Συνήθισε ο ένας τον άλλον πια,γνωρίζει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα για αυτόν συνεπώς χάθηκε κάπως το έντονο ενδιαφέρον αλλά και η λαχτάρα προφανώς του πρώτου καιρού ακόμη και στον ερωτικό τομέα.

Έτσι λοιπόν πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα αυτά,τα οποία είναι φυσικά επακόλουθα μιας τέτοιας σχέσης αλλά και αντιμετωπίσιμα για όποιον θέλει να προσπαθήσει και να μην χαλάσει κάτι.

Μια ακόμη αλήθεια που οφείλουμε να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας όσο απωθητική κι αν είναι,είναι η πιθανότητα να μας απατήσει κάποια στιγμή ο άλλος ή ακόμη και να τον απατήσουμε εμείς.

Επίσης μεγάλη είναι και η πιθανότητα να επέλθει κάποια σύγκρουση ή αντιπαράθεση μεγάλων διαστάσεων επειδή έχετε και οι δυο κάνει υποχωρήσεις και συμβιμβασμούς για να αντέξει αυτή η σχέση.

Έτσι λοιπόν κάτι ίσως πυροδοτήσει αυτό το φιτίλι και βγουν όλα μαζεμένα ως συνήθως γίνεται. Κάτι ακόμη σημαντικό που γίνεται δίχως να το καταλάβουμε είναι ότι σταδιακά βγάζουμε και τον κακό μας εαυτό αφού πια αισθανόμαστε άνετα και σταθερά.

Άλλωστε πόσο να καταπιέσεις τα αρνητικά του χαρακτήρα σου ή τις κακές σου ακόμη συνήθειες; Αυτό όμως ενέχει κίνδυνο στο να μην αρέσουν πλευρές μας στον άλλον ή να μην μπορεί να ζήσει με κάποια από όλα αυτά που δεν γνώριζε πως έχουμε. Σαφώς ισχύει και αντιστρόφως ανάλογα.


Είναι πολύ όμορφο να κρατήσει μια σχέση και έχει και πολλά θετικά αυτό. Η αλήθεια όμως είναι πως είναι μια συνεχής προσπάθεια και από τους δυο για να επιβιώσει ή να αναπτυχθεί κιόλας.Οι προκλήσεις πολλές,εσωτερικής και εξωτερικής φύσεως και είναι σε μια ατέρμονη δοκιμασία ένας δεσμός που νικά το χρόνο ώστε να μπορέσει να το κάνει επί της ουσίας!

About the author

Thomi Mp