Τηλεόραση

Από που εμπνεύστηκαν ρόλοι και σενάρια αγαπημένων μας σειρών της τηλεόρασης

Είσαι το ταίρι μου

Ο Λευτέρης Παπαπέτρου, ο σεναριογράφος της πολύ αγαπημένης σειράς είσαι το ταίρι μου μας χάρισε μια από τις πιο ρομαντικές ιστορίες στην ελληνική τηλεόραση. Όλοι γέλασαν με τις ατάκες του Λάζαρου και με την απολαυστική Βίκυ Σταυροπούλου,όλοι στεναχωρέθηκαν για τον ανεκπλήρωτο έρωτα του τηλεοπτικού Γρηγόρη,όλες ερωτεύτηκαν τον Αλέξη Γεωργούλη,μα και όλοι οι ηθοποιοί της σειράς αγαπήθηκαν από το κοινό. Πώς όμως ο Λευτέρης Παπαπέτρου την εμπνεύστηκε; Όπως ο ίδιος έχει πει η ιδέα για το σενάριο της σειράς του ήρθε στο μυαλό μόλις γνώρισε την Βίκυ Σταυροπούλου η οποία φυσικά και ήταν πρωταγωνίστρια της.

images

Οι Απαράδεκτοι

 Η διαχρονική σειρά “οι απαράδεκτοι” έμεινε χαραγμένη στο μυαλό των τηλεθεατών μέχρι και σήμερα. Η απίθανη Δήμητρα Παπαδοπούλου έκανε επανάσταση στην τηλεόραση με την τρελή παρέα του Σπύρου,της Δήμητρας,του Βλάση και του Γιάννη. Όμως πώς η Δήμητρα σκέφτηκε να φτιάξει την παρέα αυτή; Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Δήμητρα Παπαδοπούλου έκαναν εκείνη την εποχή μια ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία η τελευταία έγραφε κείμενα για ένα ζευγάρι τα οποία διάβαζαν οι δυο τους. Τα κείμενα αυτά γνώρισαν μεγάλη απήχηση στο κοινό και για αυτό ζητήθηκε στη Δήμητρα να εμπλουτίσει τα κείμενα αυτά με επιπλέον χαρακτήρες και ιστορίες, ώστε να γίνει σήριαλ στην τηλεόραση.
301115141224_4499

Στο Παρά πέντε

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι γνωστό πως είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους ανθρώπους της τηλεόρασης. Αυτό που δεν ξέραμε, είναι ότι τον ρόλο της τηλεοπτικής Αμαλίας του Παρά πέντε τον εμπνεύστηκε από την ίδια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Όπως ο ίδιος έχει πει, εκείνος και η Ζέτα Μακρυπούλια έπαιζαν μαζί στο θέατρο και η τελευταία έκανε ένα αστείο προφέροντας τις λέξεις με τη χαρακτηριστική προφορά “λι και νι”, κάτι που του άρεσε πολύ και το χρησιμοποίησε εξαιρετικά χιουμοριστικά για το ρόλο της στο σήριαλ.

300314130748_8402

Το καφέ της Χαράς

Μια νέα μητέρα η Βίαν μαζί με την εξάχρονη κόρη της ,φεύγουν από την πόλη και πηγαίνουν να ζήσουν σε ένα χωριό της Γαλλίας όπου εκεί ανοίγει μια σοκολατερί. Στο χωριό όμως έρχεται αντιμέτωπη με τους συντηρητικούς κατοίκους του χωριού. Σας θυμίζει κάτι η υπόθεση; Σίγουρα το δικό μας <<Καφέ της Χαράς>>. Η σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά ήταν εν μέρει βασισμένη στην ταινία <<Chocolat>> του 2000.

98fe72e087e2a126d9bb47badd2da81f

Σαββατογεννημένες

Για το τέλος έμειναν οι Σαββατογεννημένες του πολυαγαπημένου μας Γιώργου Καπουτζίδη. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει ο ρόλος του Χοσέ εμνπεύστηκε από τον…εαυτό του. Ήθελε πολύ να παίξει ο ίδιος στη σειρά και για αυτό έκανε τον τηλεοπτικό Χοσέ να μιλάει ισπανικά, έτσι ώστε να δυσκολευτεί το κανάλι να βρει κάποιον άλλο για το ρόλο. Οι υπεύθυνοι του καναλιού παρόλα αυτά έψαχναν κρυφά άλλο για να υποδυθεί τον Ουρουγουανό του σήριαλ, καθώς δεν εμπιστευόντουσαν τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Καπουτζίδη. Εμείς θα πούμε απλώς πάλι καλά που τελικά πήρε τον ρόλο!

hqdefault

 

Leave a Comment