Τηλεόραση

Ατάκες και ρόλοι που μας χάρισαν άφθονο γέλιο.

Αδιαμφισβήτητα, η ιδιωτική τηλεόραση μας έχει προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιου. Υπήρξαν όμως και κάποιες συγκεκριμένες ατάκες σειρών που μας έμειναν ανεξίτηλες στο μυαλό και μέχρι και σήμερα τις θυμόμαστε,τις βλέπουμε ξανά και ξανά στις επαναλήψεις των σειρών και οι κορυφαίες από αυτές συζητιόνται ακόμη και στις παρέες.

Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές.

  • <<Εγώ πότε θα γίνω μάνα>>;

Η απορία της Δήμητρας Παπαδοπούλου έχει περάσει στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης ως μια από τις καλύτερες και πιο αστείες ατάκες .

  • <<Τι έγινε ρε παιδιά;>>

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην διαχρονική σειρά της Δήμητρας Παπαδοπούλου “Οι απαράδεκτοι άφησε εποχή με την συγκεκριμένη ατάκα που έλεγε σχεδόν σε κάθε επεισόδιο και προκαλούσε τα γέλια των τηλεθεατών.

 

  • <<Μωρή σιχαμένη,στο τηλέφωνο. Μωρή κατακουζίνα>>

Η αξεπέραστη Ελένη Ράντου , στο ρόλο της Ελένης Βλαχάκη μας έκανε αμέτρητες φορές να γελάσουμε. Όμως η συγκεκριμένη ατάκα είχε αυτό το κάτι που μας έκανε να μην την ξεχνάμε και να γελάμε κάθε φορά που την ακούμε.

 

  • <<Τι έγινε Κωστάκη; Σε γουστάρει η χωριάτισσα>>;

Φυσικά από τη λίστα αυτή δε θα μπορούσε να λείπει και η αξέχαστη ατάκα της Τζένη Μπότση στο σημάδι του έρωτα,όπου συζητιέται μέχρι και σήμερα και ας έχουν περάσει τόσα χρόνια.

 

  • <<Κόβεται το sex>>;

Χωρίς αμφιβολία η φράση αυτή έχει μείνει στο μυαλό των τηλεθεατών εδώ και 10 χρόνια από την χρονιά δηλαδή που προβλήθηκε το παρά πέντε και λέγεται μέχρι και σήμερα σε παρέες. Η αξιαγάπητη τηλεοπτική Θεοπούλα μας χάρισε πολλές φορές γέλια μέχρι δακρύων και αυτή η ατάκα ήταν σίγουρα μια από αυτές,που έγινε μέχρι και τραγούδι.

 

  •   <<Προσωπικά ζητήματα συζήτηση κομμένη>>.

Ο Τάσος Χαλκιάς ή αλλιώς ο υδραυλικός Σάκης έκαιγε τις καρδιές πολλών γυναικών αλλά στο σήριαλ τουλάχιστον δεν ήθελε να μιλάει για αυτό. Έτσι κάθε φορά που η κουβέντα πήγαινε στα προσωπικά του ή ατάκα του ήταν ή ίδια και αγαπημένη μας.

 

  • <<Πιάσε μια μπύρα>>

Ο Αξεπέραστος τηλεοπτικός ρόλος του Μάκη Κοτσάμπαση προκαλούσε πολλές φορές τα γέλια των τηλεθεατών με τις ατάκες του αλλά και το μοναδικό τρόπο που εκείνος τις έλεγε. Φυσικά αυτή που μας έρχεται πρώτη στο μυαλό είναι το σήμα κατατεθέν του <<πιάσε μια μπύρα>>.

 

  • <<Αν είσαι η μοναδική μου αγάπη άφησε μου μήνυμα λατρείας>> .

Ο «Καζανόβας» Μάνθος Φουστάνος έχει μείνει ως ένας από τους μεγαλύτερους γυναικάδες από τα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης. Και όχι αδίκως. Όλοι θυμόμαστε την Πέγκυ, τη Φιόνα, τη Λίλα και όλες τις “υπόλοιπες μοναδικές του αγάπες” .

  • -<<Τι είναι αυτό>>;

-<<Ψάρι,φαγκρί>>.

-<<Βγαίνει και σε άλλα χρώματα; Φαμπέζ φαμώβ και τέτοια>>;

Σίγουρα σας έχει έρθει στο μυαλό η φωνή της Σμαράγδα Καρύδη ,υποδυόμενη τη Ντάλια. Στην πραγματικότητα ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε πει αυτή την ατάκα αστειευόμενος στην Αγγελική Λάμπρη ένα χρόνο πριν την έναρξη της σειράς και μετά τη χρησιμοποίησε και στο σήριαλ.

Πέρα όμως από τις αγαπημένες ατάκες,οι οποίες είναι αναρίθμητες, υπάρχουν και κάποιοι ρόλοι που κάθε τους λέξη είναι και μια ατάκα και έτσι δεν γινόταν να ξεχωρίσει κάποια συγκεκριμένη…

Ο τηλεοπτικός Λάζαρος,είναι ένας από αυτούς τους ρόλους καθώς κατά γενική ομολογία και μόνο το βλέμμα του μπορούσε να προκαλέσει άφθονο γέλιο στους τηλεθεατές.

Ο απίστευτα ταλαντούχος Θανάσης Τσαλταμπάσης στο ρόλο του ως Φώτη στο Ευτυχισμένοι μαζί ανήκει και αυτός σε αυτή την κατηγορία. Τουλάχιστον απολαυστικός.

 

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ο τηλεοπτικός Χοσέ από τις Σαββατογεννημένες. Ο Γιώργος Καπουτζίδης έδωσε ρεσιτάλ στο συγκεκριμένο ρόλο,ο οποίος και τον έκανε γνωστό στον κόσμο, και χάρισε στο κοινό ξεκαρδιστικές ατάκες που δεν έχουν τελειωμό.

Leave a Comment