Ανθρωπινες Σχεσεις

Άβολες στιγμές στην αρχή μιας σχέσης

Αρχίζοντας μια καινούρια σχέση..οι φάσεις που περνάμε αλλά και οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα μέσα μας,είναι πολλές και ποικίλες. Σαφώς κατακλυζόμαστε από σωρεία θετικών και όμορφων συναισθημάτων όπως είναι ο ενθουσιασμός,η λαχτάρα,οι όμορφες σκέψεις και τόσα άλλα. Ωστόσο η κατάσταση στην αρχή μιας σχέσης έχει και κάποια περίεργη φάση που περνάμε. Ένα διάστημα που όσο όμορφο κι αν είναι άλλο τόσο δύσκολο αφού δεν γνωριζόμαστε καλά ακόμη με τον άλλον.


Δυο διαφορετικοί άνθρωποι ήρθαν κοντά και αρχίζουν να πορεύονται μαζί. Δυο άνθρωποι που μέχρι χτες ήταν ξένοι. Δεν ξέρει ο ένας τον χαρακτήρα,τις συνήθειες ούτε τα ελαττώματα του άλλου. Δεν ξέρει ακόμη τι άνθρωπος είναι ούτε στην απλή καθημερινή του ζωή.Αυτά μας αγχώνουν λίγο είτε για το τι είναι ο άλλος είτε για το πόσο θα του αρέσουμε εμείς σε αυτούς τους τομείς ή θα ταιριάξουμε,πέρα από την ερωτική έλξη και τη συμπάθεια που μας έφερε κοντά. Θα υπάρξουν λοιπόν στιγμές άβολες ή αμήχανες και επίσης στιγμές που δεν θα είμαστε απελευθερωμένοι εντελώς ακόμη.
Αυτές οι στιγμές μπορεί να αφορούν ακόμη και την ώρα που κουβεντιάζουμε έως και την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης.Υπάρχει περίπτωση να θίξεις για παράδειγμα τον άλλον δίχως να το καταλάβεις εάν εκφέρεις μια άσχημη άποψη που έχεις εσύ για κάτι αλλά που για αυτόν είναι σημαντικό.Επίσης διστάζεις να δείξεις σε αυτήν τη φάση τι ακριβώς σου αρέσει ή πως εκφράζεσαι σεξουαλικά μην τυχόν και σχηματίσει οποιαδήποτε γνώμη αρνητικής φύσεως.Επιπρόσθετα ντρέπεσαι ακόμη και να ξεντυθείς ή ανησυχείς για το αν θα του αρέσεις. Μεγάλο θέμα επίσης που μας δημιουργεί ανασφάλεια μπορεί να αποτελεί και το..πλαίσιο της σχέσης.Δεν ξέρουμε ποτέ ξεκάθαρα τι ακριβώς έχει ο άλλος στο μυαλό του κι αν συνάδει με το τι σχέση θέλουμε εμείς να έχουμε.


Άλλες άβολες κι αμήχανες στιγμές είναι οι καθημερινές.Ακόμη και το γεγονός αν χρειαστεί να πας τουαλέτα για παράδειγμα.Ή όταν έρθει η στιγμή και βρεθείτε με γνωστούς και φίλους του ή συγγενικό πρόσωπο.Ακόμη και το πόσο διαχυτικός μπορεί κάποιος να είναι ή όχι με τον άλλον.Αν δε τύχει και περίπτωση που δε μιλάει πολύ ή δεν βρίσκετε θέμα κουβέντας,αυτό κι αν είναι άβολο.


Όμως ας μείνουμε ψύχραιμοι,εκτός από φυσιολογικά όλα αυτά ας προσπαθήσουμε να τα δούμε…χαριτωμένα.Άλλωστε δεν θα κρατήσει πολύ η φάση αυτή.

Leave a Comment