Ανθρωπινες Σχεσεις

Bad romance

Ο χωρισμός τις περισσότερες φορές είναι δύσκολος, από όποια πλευρά και αν είσαι. Είτε θα πληγώσεις τον άλλον, είτε θα πληγωθείς. Αυτό που μετράει όμως περισσότερο σε έναν χωρισμό είναι η αιτία, ο λόγος και η φράση που θα σου πει εκείνη την στιγμή. Αυτά τα λεπτά θα σου μείνουν στο μυαλό και θα σε στοιχειώνουν, αυτά θα σε κάνουν να κλάψεις, από τα γέλια σε κάποιες περιπτώσεις.

tumblr_m2xny3l3wm1rtwu45o1_540

Ποιες είναι λοιπόν οι 5 χειρότερες φράσεις χωρισμού, που όταν τις ακούς θες να γελάσεις ή να χτυπήσεις το κεφάλι σου σε κάποιον τοίχο για αυτό που μόλις άκουσες;

  1. «Δε φταις εσύ, φταίω εγώ. Είναι που δεν είμαι καλά αυτό το διάστημα.» Η all time classic φράση. Χρησιμοποιείται σε όλες τις ηλικίες και για κάποιο λόγο πιάνει πάντα, αν και δεν θα έπρεπε.
  2. «Θέλω να μείνουμε φίλοι.» Αχα, επίσης κλασσική. Επίσης για γέλια γιατί δεν έχει νόημα, είναι σαν να λες «πέθανε ο σκύλος αλλά ας τον κρατήσουμε.» Δεν γίνεται αυτό δηλαδή –και δεν θα έπρεπε να αναφέρω κάτι τέτοιο για σκυλιά, καθώς ένα δάκρυ αρχίζει να κυλάει-.
  3. «Είναι απλά κακό το timing.» Όχι, το timing δεν φταίει σε τίποτα, εσύ απλά δεν θες να προσπαθήσεις και ρίχνεις αλλού το φταίξιμο για να ακουστεί καλύτερο.
  4. «Σου αξίζει κάτι καλύτερο» Σε αυτό η σωστή απάντηση είναι «Το ξέρω, γεια σου» και σηκώνεσαι και φεύγεις γιατί προφανώς άμα είναι να λέει τέτοια σου αξίζει κάτι καλύτερο.
  5. «Δεν είσαι το άτομο των ονείρων μου.» Εεεεμ, εντάξει, δεν το είχες καταλάβει αυτό από την αρχή, στην διαδικασία της γνωριμίας; Ή περίμενες να αλλάξει ο άλλος για να ταιριάζει στο καλούπι που θες εσύ; Και τι εννοείς των ονείρων σου; Απλά σ’αρέσει και ερωτεύεσαι κάποιον έτσι ξαφνικά δεν λειτουργείς με check list.

 

ecff9b675cbce27b7ade1a440270b55c

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, σκέφτομαι όλες τις αποτυχημένες εκφράσεις που έχω ακούσει –και χρησιμοποιήσει μην βγάζω την ουρά μου απ’έξω- ανά καιρούς και απορώ για το ανθρώπινο είδος. Είναι απολύτως δεκτό και φυσιολογικό κάποια στιγμή να θες να τελειώσεις μια σχέση αλλά τουλάχιστον σεβάσου το άλλο άτομο και τα λίγα ή τα πολλά που ζήσατε μαζί και μην ξεφτυλίζεις την κατάσταση. Να είσαι ειλικρινής με τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και να μην ψάχνεις δικαιολογίες. Αυτή η στάση είναι η καλύτερη και για σένα και για τον άλλον. Και ίσως, λέω ίσως, μπορείτε μετά όντως να έχετε μια τυπική σχέση –να λέτε ένα γεια όταν βρίσκεστε δηλαδή και να μην αλλάζετε πεζοδρόμιο-.

14724-how-to-get-over-it

Leave a Comment