Ομορφιά

Baking ή strobing; Ποιό να διαλέξω;

Εάν ακολουθείς celebrities στο instagram, παρακολουθείς makeup βίντεο στο youtube ή απλά ασχολείσαι με την τέχνη του μακιγιάζ, τότε ξέρεις καλά για τι ακριβώς μιλάμε. Baking και strobing είναι οι μαγικές λέξεις. Δύο τεχνικές που υπόσχονται να μεταμορφώσουν το πρόσωπο σου με απλές κινήσεις και λίγα προϊόντα.

Να τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Τι είναι και πως τις εφαρμόζουμε;  Αρχίζω με την τεχνική baking.

Baking είναι η τεχνική όπου, μετά το foundation, τοποθετούμε concealer στην περιοχή κάτω bakingαπό τα μάτια, στο πηγούνι ή και στο μέτωπο -στη περίπτωση που υπάρχει λιπαρότητα-. Έπειτα, εφαρμόζουμε στα σημεία αυτά αρκετή πούδρα σε σκόνη -όχι σε κόμπακτ μορφή- και την αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε την περιττή ποσότητα πούδρας και προχωράμε στην ολοκλήρωση του μακιγιάζ.

Αποτέλεσμα;

  • Προσφέρει ματ επιδερμίδα
  • Μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ
  • Αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου

Θέλετε να τη δοκιμάσετε; Περιμένετε! Έχω να πω και για το strobing, που διόλου αμελητέο δεν είναι.

Strobing είναι σαν να λέμε «φως» και «λάμψη». Λάμψη στα ζυγωματικά, στους strobeκροτάφους, πάνω και κάτω από τα φρύδια, στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, πάνω από τα χείλια και όπου αλλού θέλουμε να δώσουμε μία μικρή αίσθηση γυαλάδας. Μπορούμε να το πετύχουμε χρησιμοποιώντας προϊόντα σε κρεμώδη μορφή είτε σε μορφή πούδρας. Μπορεί να εφαρμοστεί στο τέλος του μακιγιάζ ή κατά τη διάρκεια. Αυτό που είναι σημαντικό να θυμόμαστε είναι ότι η τεχνική αυτή απαιτεί καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Πετυχαίνουμε:

  • Ένα glow εφέ
  • Λαμπερή και γεμάτη φως εμφάνιση του προσώπου
  • Ζωντάνια και νεότητα

Ποια να διαλέξετε; Μα, φυσικά, και τις δύο! Η καθεμία προσφέρει κάτι διαφορετικό έχοντας, όμως, σαν κοινό παρανομαστή την έμφαση στα χαρακτηριστικά κάθε προσώπου.

Και αν τυχόν απορείτε, πως γίνονται στη πράξη δείτε τα βίντεο.


*μικρή συμβουλή: Κορίτσια μου, προσέξτε μην παρασυρθείτε με τις γυαλάδες και έχουμε αντίθετα αποτελέσματα. Δεν τα θέλουμε!

About the author

mm

ChristieX

Fashion watcher, lover and bag maniac.

-Be yourself in a chic outfit-