Ομορφιά

Χτες πρωταντίκρισα την πρώτη μου ρυτίδα…

Χτες πρωταντίκρισα την πρώτη μου ρυτίδα υπάρχουν τόσα στη ζωή που δεν τα είδα, τραγούδησε η  Αρλέτα, για να μην κάνετε και εσύ το ίδιο δώστε βάση σε αυτά που θα διαβάσετε και εφαρμόστε τα αμέσως.

Θα μπω αμέσως στο θέμα χωρίς να μακρηγορώ  αναλύοντας σας τι είναι ρυτίδα  αλλά θα σας αναλύσω ποιοι παράγοντες τις δημιουργούν.

Πρώτος φυσικός παράγοντας:

Ρυτίδες έκφρασης: Γέλιο,νεύρα,θυμός,όλες οι αντιδράσεις μας εκφράζονται στο πρόσωπο μας, στα σημεία γύρω από το στόμα, στο μέτωπο,γύρω από τα μάτια. Οι ρυτίδες έκφρασης εμφανίζονται από νεαρή ηλικία και δεν φεύγουν ποτέ.

 

Δεύτερος φυσικός παράγοντας:

Ηλιακή ακτινοβολία: Ο ήλιος είναι καλός και μας κάνει καλό εάν τον απολαμβάνουμε για ένα τέταρτο την ημέρα, βοηθάει στο να δημιουργήσουμε βιταμίνη D, η διαρκείς έκθεση στον ήλιο και με χρήση αντηλιακού και χωρίς επιτρέπουν στις ακτίνες UVA να περάσουν στο δεύτερο  στρώμα του δέρματος και να καταστρέψουνε κύτταρα με αποτέλεσμα να προκαλούνται ρωγμές στο δέρμα και πρόωρη γήρανση.


 Ο σημαντικότερος εξωτερικός παράγοντας είναι το κάπνισμα,εκατομμύρια κύτταρα πεθαίνουν κάθε μέρα κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο. Σε χρόνια καπνιστές έχουν σχηματιστεί ρυτίδες γύρω από το στόμα επειδή ρουφάνε τον καπνό και ύστερα το βγάζουν,αυτή η μόνιμη κίνηση αποτυπώνετε στο πρόσωπο.

Πως θα αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες.

Δεν υπάρχει τρόπος τουλάχιστον προς το παρόν να σταματήσουμε τον χρόνο,οπότε θα πρέπει να κάνουμε κάτι και εμείς για να βοηθήσουμε  τις ρυτίδες να λειανθούν και να προλάβουμε τις επόμενες.


Νούμερο ένα τρόπος και πολύ απλός .

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες κι έτσι επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης και μειώνει το βάθος των ρυτίδων. Κάντε απαλό μασάζ  κάθε βράδυ για βαθιά ενυδάτωση και πρόληψη των λεπτών γραμμών.  

Πιείτε αρκετό νερό. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να παραμείνει το δέρμα λείο και όμορφο. Το νερό βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του. Η κατανάλωση τριών λίτρων νερών την ημέρα μπορεί να  χαρίσει μέχρι και 10 χρόνια από το πρόσωπό σας!

Ελαττώστε το κάπνισμα , και σταδιακά κόψτε το. 

Να αναφέρω και κάποια ακόμα συνοπτικά, βάλτε την άσκηση στην ζωή σας, τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε το καθημερινό μακιγιάζ. 

Το ελαιόλαδο μπορεί να αντικατασταθεί με ένα από τα παρακάτω έλαια:

Αργκαν,αμυγδαλέλαιο,αγριοτριανταφυλλιά ,βερικοκέλαιο,τζοτζόμπα,μακαντάμια, νυχτολούλουδο,σιτέλαιο. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε το έλαιο αμυγδάλου, βερίκοκου και μακαντάμια διότι είναι πιο λεπτά και γρηγορότερα απορροφήσιμα. Τα έλαια που σας προτείνω είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και Ε  που σημαίνει ανάπλαση δέρματος , όμορφο δέρμα και νεανικό.

Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι οι ρυτίδες δημιουργούνται από τις τις ελεύθερες ρίζες για τις οποίες έχω γράψει στο παρελθόν, για  να μάθετε να τις αντιμετωπίζεται πατήστε το link.

Σε γενικές γραμμές αυτά είχα να σας πω  σχετικά με τις ρυτίδες , υπάρχουν και άλλα πολλά που θα σας γράψω στην πορεία αλλά ως τότε ακολουθήστε τις συμβουλές μου για να βελτιώσετε την εικόνα σας.

Θα περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Γεια σας!

 

Leave a Comment