Βιβλίο

Διάβασμα εκτός σπιτιού

girl-reading-outside

Οι βροχερές μέρες είναι για ένα ζεστό ρόφημα, μια κουβέρτα, ένα παράθυρο και ένα πολύ καλό βιβλίο. Τι γίνεται όμως εάν έχει λιακάδα και θέλουμε να πάμε σε κάποιον εξωτερικό χώρο για να απολαύσουμε το ωραίο μας βιβλίο; Παρακάτω θα δείτε μερικά μέρη της Θεσσαλονίκης που μπορούν να σας προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για χαλάρωση και ελεύθερο μυαλό.

·Τα κάστρα στην Άνω Πόλη

thesniki04

Τα κάστρα στην Άνω Πόλη, και η γύρω περιοχή, είναι το πιο διάσημο μέρος, ίσως, για να διαβάσετε. Έχει αρκετά σημεία για να κάτσετε, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να κάνετε διάλειμμα κοιτάζοντας τη Θεσσαλονίκη από ψηλά.

 

 

·Κήποι του Πασά (οδός Ελένης Ζωγράφου)

pasha-s-garden

Είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος. Η αρχιτεκτονική του είναι πολύ όμορφη και δημιουργήθηκε από τον Γκαουντί μεταξύ του διαστήματος 1900 με 1914. Το μέρος θα μπορούσε να είναι πολύ καλό και για πικ νικ.

 

 

·Πάρκο Ξαρχάκου

parko_ksarxakou

 

Βρίσκεται απέναντι από τον Λευκό Πύργο και φιλοξενεί το πάρκο της What’s up. Έχει πολλά δέντρα κι έτσι ο χώρος είναι άφθονος με ίσκιο.

 

 

·Little Big House (Ανδρονίκου 24)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαθέτει ταράτσα με μια ευχάριστη διακόσμηση. Λειτουργεί σαν ξενώνας και διατηρεί τους κανόνες κοινής ησυχίας. Αν θέλετε να κάτσετε σε ένα τραπέζι, να είστε σε έναν ανοιχτό χώρο και να πίνετε τον καφέ έχοντας το βιβλίο σας, αυτό είναι το πιο όμορφο μέρος.

 

 

·Πρώτη Προβλήτα (Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

limma-708

Το μέρος έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να υπάρχουν αρκετές ξαπλώστρες, αλλά και αν δεν κάτσετε στις ξαπλώστρες υπάρχει χώρος στην άκρη του λιμανιού για να είστε και πιο κοντά στη θάλασσα.

 

 

·Νέα Παραλία

γυναικα-θερμαϊκος

Όσοι έχουν επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη σίγουρα έχουν πάει στη Νέα Παραλία, αφού εκεί βρίσκεται και ο Λευκός Πύργος. Αν και πολυσύχναστο μέρος το προτιμούν πολλοί αναγνώστες που αναζητούν το συνδυασμό του ήλιου με το βιβλίο.

Leave a Comment