Ταξίδια

Ένα διήμερο στην Αλεξανδρούπολη

mm
Written by Ntoreta Mona

Μία ακόμα πρόσφατη μου εξόρμηση ήταν αρκετή για να βρω το επόμενο σου ταξίδι! Στο  βορειότερο άκρο της χώρας βρίσκεται μία πόλη γνωστή για το μεγάλο λιμάνι της, το εμπορικό της κέντρο και πολλά πολλά ακόμα. Ο λόγος για την Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, στη θέση αυτή υπήρχε μία πόλη, η Σάλη που είχε δημιουργηθεί από αποίκους της Σαμοθράκης. Μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα η Αλεξανδρούπολη ήταν ένα ψαροχώρι, έκτοτε όμως μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο και πρωτότυπο κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Η μεγάλη αυτή φοιτητούπολη της Θράκης έχει να σου δείξει πολλά, με πρώτο το σήμα κατατεθέν της που δεν είναι άλλο από το Φάρο.

Ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης
Κατασκευάστηκε το 1850 από τη γαλλική Εταιρεία Φάρων και Φανών της Μεσογείου και στέκει αγέρωχος στην παραλιακή, προσελκύοντας τουρίστες και ντόπιους να φωτογραφηθούν και να τον παρατηρήσουν υπό τη σκιά των δέντρων που τον περιβάλλουν. Έχει ύψος 18 μέτρα και το βράδυ ένα έντονο φως καθοδηγεί τα πλοία, εντός και εκτός του λιμανιού.

Αν κατευθυνθείς ανατολικά, προς την οδό Απολλωνιάδος, τότε θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις θαλασσινά αλλά και ότι άλλο επιθυμήσεις στα διάφορα ουζερί που βρίσκονται διάσπαρτα στον παραλιακό δρόμο της πόλης.

Yuppii Luna Park
Κάτω από το Φάρο και ακριβώς μπροστά στη θάλασσα βρίσκεται ένα υπέροχο πάρκο ψυχαγωγίας. Είτε έχεις κάποιον μικρό στην παρέα σου είτε όχι είμαι σίγουρη πως θα ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία σε αυτόν τον παραμυθένιο κόσμο και θα απολαύσεις κάθε λεπτό δράσης. Μη το σκέφτεσαι λοιπόν, συνδύασε μία μικρή απόδραση στο  Luna Park με ένα ποτό στην Argo, το παραλιακό café-bar με θέα το Θρακικό Πέλαγος και τη Σαμοθράκη.
http://yuppii.gr/

Χατζηαντώνης και Δόμνα Βισβίζη
Στην πλατεία του Φάρου της Αλεξανδρούπολης
βρίσκεται ένα μνημείο προς τιμήν των Δόμνας Βισβίζη και Βασιλείου Χατζηαντώνη. Η οικογένεια αυτή καταγόταν από την Αίνο της Θράκης και κατείχε μεγάλη περιουσία. Συνέβαλαν σημαντικά στην επανάσταση του 1821 ενώ μετά το θάνατο του καραβοκύρη Χατζηαντώνη, τη διοίκηση ανέλαβε η γυναίκα του, που είχε μάθει πια τα πάντα κοντά του.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης
Δίπλα στον ποταμό Έβρο και το Χώρο Αναψυχής του Πλατανότοπου Μαΐστρου, βρίσκεται το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αν επιλέξεις να το επισκεφθείς θα βρεις εκθέματα από χερσαία, υγροτοπικά και θαλάσσια οικοσυστήματα. Επιπλέον υπάρχει μία ανάλυση της εξέλιξης του ανθρώπου και του περιβάλλοντος γύρω από αυτόν. Σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με δεκάδες διαδραστικά μέσα θα μπορέσεις να συνδυάσεις αυτή σου την εκδρομή με τη μάθηση μέσω της διασκέδασης και του παιχνιδιού.
http://mfia.alexpolis.gr/

Μετά από την ξενάγηση στο μουσείο θα μπορούσες να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο πάρκο και γιατί όχι να οργανώσεις ένα πικ νικ στα καταπράσινα τοπία αυτού του δασυλλίου.

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Στην οδό 14ης Μαίου, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης, βρίσκεται το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Υπάρχουν πολλών ειδών εκθέσεις τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά και οι ξεναγοί θα φροντίσουν να σε ταξιδέψουν στους μαγικούς κόσμους του μουσείου.

Η Αλεξανδρούπολη, σα μία από τις πιο μεγάλες φοιτητουπόλεις είναι γεμάτη από καφετέριες. Θα τις βρεις κατά μήκος της κεντρικής οδού «Λεωφόρος Δημοκρατίας», αλλά και στα κάθετα στενάκια που οδηγούν στην παραλία. Το πιο σημαντικό είναι να βρεις τον τρόπο να χαλαρώσεις και να απολαύσεις όσο το δυνατό περισσότερο τις βόλτες στην παραλία, στις καφετέριες, στα μπαρ και στα μαγαζιά για ατελείωτα ψώνια!!

Διάλεξε το Σαββατοκύριακο που σε βολεύει και ετοιμάσου για μια τέλεια χαλαρωτική απόδραση..

Καλό σου ταξίδι!

About the author

mm

Ntoreta Mona