Ανθρωπινες Σχεσεις

Επιδιωκόμενη καλημέρα.

Written by AnnaZan

Η καλή μέρα λένε, φαίνεται από το πρωί.
Δεν έχουν και άδικο.
Το ίδιο είναι να σηκωθείς κατσούφης, σκυθρωπός, χωρίς ίχνος ευεξίας και όρεξης και το ίδιο είναι να κλείσεις πονηρά το ματάκι στη νέα μέρα και να απολαύσουμε, με ευχάριστη διάθεση, με όρεξη και ζωντάνια για τη συνέχιση της μέρας μας;

Φυσικά θα μου απαντήσετε όχι κι έχετε και απόλυτο δίκαιο φυσικά.

Δεν υπάρχουν κόλπα, τερτίπια ώστε να τα εφαρμόσουμε και να δούμε τη μέρα μας διαφορετική, αλλοιώτικη απ΄ότι εμείς ή άλλοι φροντίσαμε να είναι .

Την παρακολουθούμε από πολύ κοντά και φροντίζουμε να αποτελέσουμε και εμείς ένα αναπόσπαστο κομμάτι της, που θα καταφέρουμε να δραστηριοποιηθούμε και να παίξουμε δραστικούς και ιδιαίτερους ρόλους σε όλο αυτό.

Ένας τρόπος που θα μπορούσαμε να δούμε μια όμορφη μέρα, θα ήταν να βάζαμε στο κινητό μας για ξυπνητήρι το αγαπημένο μας τραγούδι, ακόμα και να ηχογραφούσαμε τον αγαπημένο μας, ώστε να το νοιώσουμε κοντά μας και δίπλα μας, την ώρα που θα είναι στη δουλειά του και εμείς θα έχουμε ανάγκη να τον αισθανθούμε δίπλα μας, κοντά μας.

Ένας άλλος τρόπος που ίσως καταφύγουμε και αποτελέσει και για μας ευχάριστο ξύπνημα και κυρίως μια όμορφη αρχή για το ξεκίνημα της μέρας μας, είναι ένα όμορφο γλυκό μήνυμα, που θα στέλναμε αυτή τη φορά εμείς στο δικό μας άνθρωπο, ώστε με τη σειρά μας να του ομορφύνουμε και να του γλυκάνουμε τη δική του νέα μέρα.

Μια άλλη κίνηση που σίγουρα θα ομορφύνει τη μέρα μας και θα μας κάνει να νοιώσουμε δυνατοί και γεμάτοι όρεξη για δουλειά, είναι το να τονώσουμε τον οργανισμό μας, ή με γυμναστική ή με τρόφιμα γεμάτα βιταμίνες ενάντια στην κόπωση.

Οι θετικές πάντα σκέψεις βοηθούν και αποτελούν κίνητρο και έναυσμα για τη συνέχιση της μέρας μας, την παρακολούθηση της και κυρίως να είμαστε έτοιμοι για τυχόν αναποδιές και ανατροπές,απ’ ότι και όσων έχουμε σχεδιάσει και αποφασίσει.

Το να κάνουμε ένα μπανάκι θα μας χαλαρώσει ήδη τις τεταμμένες από κούραση, μύες και άγχος, στρες που καταλαμβανόμαστε, ναι, ακόμα και στον ύπνο μας, εξ ου και οι διαταραχές του, με εφιάλτες, με ακατάστατους ρυθμούς αυτών καιεξαιτίας των αϋπνιών μας.

Φυσικά έναν παράγοντα που δε θα ξεχάσω να αναφέρω είναι το προγραμματισμένο από μας διάβασμα, έστω και ενός μικρός κομματιού απ τα αγαπημένα μας βιβλία, που ξέρουμε ότι θα μας τονώσει και θα μας γεμίσει αισιοδοξία και ευεξία για το υπόλοιπο της μέρας.

Μα από όλα αυτά τα κόλπα που ίσως επιδιώξουμε για να δώσουμε έναν τόνο ησυχίας ,ηρεμίας στη μέρα μας, δε θα παραλείψω να αναφέρω τον παράγοντα έρωτα.

Ναι, η πρωινή συνεύρεση, είναι ότι το καλύτερο για ενδυνάμωση ψυχής και σκέψης, των θέλω μας και των επιδιώξεών μας, όσο αφορά το ερωτικό κομμάτι της ζωής μας, που θα ακολουθεί τη μέρα μας, γεμάτο αγάπη, πάθος και ένταση, μέχρι την επόμενη μέρα, που θα είμαστε σίγουροι ως άνθρωποι πως οι μπαταρίες μας όσο και να καταναλώσουν τις ενέργειές τους, πάντα θα βρίσκεται ο τρόπος για ανανέωσή τους.

 

 

 

About the author

AnnaZan