Φακοί επαφής και μακιγιάζ!

Αν καταφέρνεις κάθε μέρα να αγγίζεις το εσωτερικό του ματιού σου, τότε το πιο πιθανό είναι να φοράς φακούς επαφής. Το πρόβλημα πια δεν είναι πως θα φορέσεις τους φακούς σου αλλά πως θα κάνεις το μακιγιάζ σου χωρίς να δημιουργήσεις κάποιον ερεθισμό στα μάτια σου. Παρακάτω θα βρεις τις απαντήσεις στις πιο σύνηθες ερωτήσεις σε αυτό το θέμα για να σου λυθεί κάθε απορία.

Να βαφτώ πριν βάλω τους φακούς επαφής ή μετά;

Καλό θα ήταν να βάλεις τους φακούς πριν βαφτείς και πριν ξεβαφτείς. Έτσι μειώνεις τον κίνδυνο του να μπει το make–up σου στους φακούς.

Τι είδους καλλυντικά είναι κατάλληλα για άτομα που φοράνε φακούς;

Οι κρεμώδης σκιές ματιών είναι πιο ασφαλές και λιγότερο πιθανό να μπουν στα μάτια σου από τις κανονικές σκιές. Αν πάλι χρησιμοποιείς σκιές σε σκόνη, τίναξε πρώτα το πινελάκι για να βεβαιωθείς ότι δεν βάζεις παραπάνω.

Τι είδους καλλυντικά πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που φοράνε φακούς επαφής;

Τα αδιάβροχα καλλυντικά και επίσης αυτά που έχουν κατά βάση λάδι. Αν μπουν στους φακούς θα θολώσουν την όραση σου πολύ περισσότερο από τα καλλυντικά που είναι σε μορφή σκόνης.

Μπορούν τα άτομα που φοράνε φακούς επαφής να βάζουν μολύβι εσωτερικά στο κάτω μέρος του ματιού;

Καλύτερα όχι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκληθεί κριθαράκι. Αν παρόλα αυτά θέλεις να φορέσεις μολύβι, άλλαζε κάθε μέρα τους φακούς σου και πάντα να χρησιμοποιείς ένα καθαρό μολύβι που έχεις ήδη ξύσει.

Μερικές παραπάνω συμβουλές για την ασφάλεια των ματιών σου

  • Ο νούμερο 1 ένοχος για την μόλυνση των ματιών είναι η μάσκαρα. Να την αλλάζεις κάθε 1 με 2 μήνες. Και αν πάθετε κάποια μόλυνση να την πετάξετε αμέσως.
  • Πρέπει πάντα να πλένεις τα χέρια σου πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ και πριν ακουμπήσεις την περιοχή γύρω από τα μάτια. Διότι τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν στο μακιγιάζ και να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα.
  • Μην χρησιμοποιείς καλλυντικά που έχουν λήξει, μην μοιράζεσαι καλλυντικά και μην βάφεσαι αν έχεις πάθει κάποια λοίμωξη στα μάτια.