Επικαιρότητα

Full time εργασία για τον Πρωθυπουργό

Ιδιαίτερα κουραστικό φαίνεται πως είναι το διάστημα αυτό για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφού δύο σημαντικές του υποχρεώσεις συμπίπτουν χρονικά. Από τη μία η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου στις 9 Σεπτεμβρίου και από την άλλη η ΔΕΘ.

Βασικός στόχος της Συνόδου του Νότου, είναι η διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα σε καίρια ζητήματα, όπως το προσφυγικό. Τη συμμετοχή τους έχουν ήδη επιβεβαιώσει οι ηγέτες κάποιων χωρών και συγκεκριμένα της Ισπανίας της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Κύπρου. Μέσα στο επόμενο διάστημα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα παρουσιάσει πιο αναλυτικά τις προτάσεις πάνω στις οποίες θα στηρίξει τη συμμετοχή του στη Σύνοδο.

Alexis Tsipras

Ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει την επομένη κιόλας της Συνόδου στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα μείνει δύο ημέρες. Σύμφωνα με το στενό κύκλο του κ. Αλέξη Τσίπρα, η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα εστιάζει σε δύο σημαντικούς άξονες, τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό. Επίσης θα γίνει μία αναλυτική παρουσίαση της πολιτικής της κυβέρνησης, ένας σύντομος απολογισμός του μέχρι τώρα έργου της παράταξής του, καθώς και η επιδίωξη επανάκαμψης της χώρας σε ό,τι αφορά στην ανεργία και τη μετανάστευση, με χρονικό ορίζοντα το 2020.

Ο Πρωθυπουργός λοιπόν θα πρέπει να εστιάσει τόσο στη Σύνοδο του Νότου , όσο και στη ΔΕΘ, μιας και η παρουσία του ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά τα αποτελέσματα μελλοντικών δημοσκοπήσεων, αλλά και τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών. Στη ΔΕΘ αναμένουμε επίσης την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων, μιας και για μία ακόμη φορά ο θεσμός της Διεθνούς Έκθεσης συμπίπτει χρονικά με μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, με το συνταξιοδοτικό και το προσφυγικό να κρατάνε τα σκήπτρα της αγωνίας όλων των πολιτών.

Leave a Comment