Κινηματογράφος

Οι 10 πλουσιότεροι σούπερ-ήρωες

  • Για να ανήκεις στη λίστα με τους καλύτερους ή δυνατότερους σούπερ-ήρωες δεν συνεπάγεται ότι πρέπει να’σαι και πλούσιος, όπως ο Spider-Man που προέρχεται από σχετικά φτωχή οικογένεια. Παρ’όλα αυτά, έψαξα και βρήκα τους 10 πλουσιότερους χαρακτήρες των Universe, της Marvel και της DC και πραγματικά ζηλεύω τα απεριόριστα και φανταστικά λεφτά τους. Να τονίσω, εδώ, ότι οι χαρακτήρες μπορεί να είναι και καλοί αλλά και κακοί (villains).

10. Magneto 

magnetoO Magneto είναι ο βασικότερος εχθρός των X-Men και είναι κι αυτός μεταλλαγμένος. Έχει την ικανότητα να δημιουργεί μαγνητικά πεδία και να ελέγχει μέταλλα με τηλεπαθητικές δυνάμεις. Ο πλούτος του ανέρχεται περίπου στα 500 εκατομμύρια και κύρια πηγή αυτών των χρημάτων είναι το κλεμμένο χρυσό που έκλεψε ο ίδιος από τους ναζί της Hydra. Πολύ λογικό, καθώς οι γονείς του βασανίστηκαν από τους ναζί την περίοδο του ολοκαυτώματος. Επίσης, στην περιουσία του ανήκει και ένα ολόκληρο νησί που ονομάζεται Genosha, το οποίο του το έδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη. Αξιοσημείωτο είναι, ακόμη, το γεγονός ότι αφού ελέγχει τα μέταλλα μπορεί άνετα να συλλέγει πολύτιμα μέταλλα και να πλουτίζει χάρη σ’αυτά.

9. Emma Frost

emma-frostΆλλος ένας χαρακτήρας της Marvel και συγκεκριμένα πάλι των X-Men. Η Emma Frost είναι κι αυτή μεταλλαγμένη και διαθέτει ισχυρές τηλεπαθητικές δυνάμεις. Είναι γνωστή, επίσης, και με το όνομα White Queen (Λευκή Βασίλισσα) ενώ αποτέλεσε επικίνδυνος εχθρός των μεταλλαγμένων μαθητευόμενων του καθηγητή Xavier. Πέρα από την γενναιόδωρη κληρονομιά που απέκτησε, ο πλούτος της ευθύνεται κυρίως στην πετυχημένη επαγγελματική ζωή της. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Frost International, τα έσοδά της είναι σίγουρα τεράστια, καθώς η περιουσία της ανέρχεται περίπου στα 1 με 3 δισεκατομμύρια. Άλλο ένα γεγονός που τονίζει τον μεγάλος της πλούτο είναι ότι η ίδια χρηματοδοτεί και υποστηρίζει οικονομικά την Utopia, βάση των X-Men.

8. Iron Fist 

iron-fistΟ Iron Fist είναι κι αυτός ένας ήρωας της Marvel και ήδη περιμένουμε τη σειρά που θα βγάλει το Netflix για αυτόν το 2017, με την οποία θα ολοκληρωθούν οι σειρές για τους Defenders μετά τις σειρές για την Jessica Jones, Daredevil και Luke Cage που έρχεται την βδομάδα που διανύουμε. Το πραγματικό του όνομα είναι Daniel Rand και ο πλούτος του ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια λόγω της μεγάλης κληρονομιάς που απέκτησε αλλά και λόγω της εταιρίας του Rand International. Θα λέγαμε ότι είναι από τους πιο καλούς και ταπεινούς σούπερ-ήρωες, γιατί παρ’όλα τα λεφτά που έχει δεν προκαλεί και δεν ζει τη ζωής ενός πλούσιου άντρα που σπαταλά τα χρήματά του σε γυναίκες, ποτά ή ακριβά ρούχα αλλά τα δίνει στους φτωχούς και σε όσους έχουν ανάγκη, μέσω ενός μη-κερδοσκοπικού οργανισμού.

7. Charles Xavier

xΤελευταίος χαρακτήρας από την παρέα των X-Men για τη λίστα μας. Ο καθηγητής X ή Charles Xavier είναι ο σημαντικότερος χαρακτήρας των μεταλλαγμένων, καθώς είναι αυτός που τους ίδρυσε. Η δύναμή του είναι η καλύτερη, καθώς μπορεί να διαβάζει όποιου μυαλό αυτός θέλει. Κι αυτός με τη σειρά του κληρονόμησε μεγάλη χρηματική περιουσία από τους γονείς του όταν πέθαναν. Το X-Plane που του ανήκει, κοστίζει 33 εκατομμύρια, ενώ το X-Mansion είναι μια έπαυλη, της ιδιοκτησίας του, όπου αποτελεί σχολείο και χώρος εξάσκησης για τους μεταλλαγμένους. Ο πλούτος του ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια.

6. Arrow

arrowO Green Arrow ή αλλιώς Oliver Queen είναι ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που ανήκει στο universe της DC. Είναι ο κάτοχος των Queen Industries, επιχείρηση που κληρονόμησε από τον πατέρα του, Robert Queen και η οποία βγάζει αστρονομικά ποσά κάθε χρόνο. Είναι ενεργός και στην πολιτική, καθώς είναι δήμαρχος της Star City και εμπλοκή του στα πολιτικά τον βοηθάει να εντοπίζει διεφθαρμένες εταιρίες και να τις κλείνει. Η φιλανθρωπική του ευσπλαχνία είναι γνωστή, ενώ κατέχει επίσης πολλές μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Η περιουσία του ανέρχεται στα 7 δισεκατομμύρια.

5. Dr. Doom

dr-doomΈνας από τους πιο έξυπνους και πλούσιους χαρακτήρες της Marvel. O Dr. Doom πέρα απ’ότι κατέχει μια δικιά του (φανταστική) χώρα στην Ανατολική Ευρώπη, την Latveria, διοικεί, επίσης, έναν στρατό από ρομπότ. Να τονίσουμε ότι είναι πολύ επικίνδυνος εχθρός, κυρίως των Fantastic 4. Έχει, ακόμη, φτιάξει μια μηχανή του χρόνου για να μην τον ενδιαφέρει τελείως το οικονομικό ζήτημα. Είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους villains αλλά και «διαβολικός», αφού η μητέρα του θυσίασε την ψυχή της στον διάβολο για να γίνει ο γιος της ηγέτης. Ο πλούτος του ανέρχεται περίπου στα 35 δισεκατομμύρια.

 

4. Lex Luthor

lex-luthorΟ Lex Luthor είναι ένας από τους πιο ισχυρούς,πανέξυπνους και αδίστακτους κακούς χαρακτήρες της DC. Είναι ο πιο γνωστός εχθρός του Superman. Είναι ο ιδιοκτήτης της LexCorp, μιας πολυεθνικής εταιρίας και το επίπεδο του πλούτου του μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο του Bill Gates στην πραγματικότητα. Έχει αποτελέσει πρόεδρος της Αμερικής, με την καμπάνια του να είναι παραπλανητική, θέλοντας με καλές πράξεις να εξαπατήσει τον κόσμο, ώστε μπορεί ελεύθερα να κάνει ό,τι θέλει. H περιουσία του κυμαίνεται γύρω στα 75 δισεκατομμύρια.

 

3. Batman 

batmanΟ αγαπητός, σε όλους, Bruce Wayne κληρονόμησε ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του από τους γονείς του, όταν πέθαναν. Η εταιρία Wayne Enterprises του ανήκει και είναι η κύρια πηγή εσόδων του. Η ακίνητη περιουσία του είναι, επίσης, τεράστια, καθώς κατέχει το 1/3 της Gotham, μία τεράστια έπαυλη με τη σπηλιά με τις νυχτερίδες και μια απίστευτη συλλογή από πανάκριβες συσκευές, όπλα και οχήματα, τα οποία τελευταία κοστολογούνται γύρω στα 80 εκατομμύρια. Η συνολική του περιουσία είναι χοντρικά 80 δισεκατομμύρια.

2. Ironman

ironmanΑπό τους πιο ξεκαρδιστικούς και πλούσιους χαρακτήρες του Marvel Universe. O Tony Stark είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Stark Industries και ο πλούτος του ανέρχεται γύρω στα 100 δισεκατομμύρια. Είναι ένας πραγματικός playboy από κάθε άποψη, καθώς ξοδεύει τα λεφτά του όπου να’ναι και δεν τον ενδιαφέρει. Η εταιρία του είναι γνωστή για τις εφευρέσεις, τις πατέντες, τα όπλα και τον μεταλλικό εξοπλισμό. Η «σιδερένια» στολή του, μόνη της, έχει αξία 1,5 δις! Είναι μορφωμένος στα πεδία της μηχανικής και των τεχνολογικών εφευρέσεων, ενώ είναι αυτός που ίδρυσε την ομάδα των Avengers.

 

1. Black Panther 

blackpantherΟ συγκεκριμένος χαρακτήρας της Marvel είναι ο πιο πλούσιος φανταστικός χαρακτήρας όλων των εποχών! Είναι ο κυβερνήτης μιας (φανταστικής) Αφρικανικής χώρας, της Wakanada, η οποία φημίζεται ότι είναι η μοναδική χώρα που έχει κοιτάσματα Vibranium, του πιο πολύτιμου (φανταστικού) μετάλλου, το οποίο είναι και το βασικό υλικό της ασπίδας του Captain America. Σύμφωνα με τα comics, είναι γνωστό ότι το ένα γραμμάριο vibranium κοστίζει 10.000 δολάρια και συνολικά οι εξορύξεις του φτάνουν τους 10.000 τόνους! O T’Challa που είναι το πραγματικό του όνομα, εμφανίστηκε στην πρόσφατη ταινία Captain America:Civil War και το 2018 περιμένουμε και τη δικιά του solo ταινία. 500 δισεκατομμύρια είναι η περιουσία του Black Panther!

Leave a Comment