Ανθρωπινες Σχεσεις

Η δύναμη του πειρασμού σε μια σχέση. . . !

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αρκετά περίεργες και ασταθείς κάπως στις εποχές που διανύουμε . Έχουν όμως την πρόθεση να σε κάνουν να ζήσεις, να μάθεις και να αγαπήσεις! Συναισθήματα ανεκτίμητα σε περιόδους άγχους, ανασφάλειας και ανταγωνισμού. Όλοι γνωρίζουμε πως σε μια σχέση πορεύονται σε κοινή γραμμή δύο άτομα . Τι γίνεται όμως αν κάποιος από τους δυο αρχίζει να παρεκκλίνει και μπαίνει στον πειρασμό να ξενοκοιτάξει;

Δυστυχώς υπάρχουν και αυτά μέσα στη ζωή που μπορούμε να τα αποφύγουμε αν υπάρχει καλή θέληση. Το να κοιτάξει ένας από τους δύο δεν καθορίζεται από το φύλλο αλλά από το πόσο καλά περνάει και πόσο έντονα είναι τα συναισθήματά του για το/τη σύντροφό του.

Η ανάγκη να στραφείς σε τρίτο πρόσωπο και να ενδώσεις, ίσως προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι δεν παίρνεις την απαραίτητη προσοχή από το ταίρι του. Αισθάνεσαι ότι η σχέση σας έχει βαλτώσει και έχει χαθεί εκείνη η φλόγα και ο έρωτας που υπήρχε στην αρχή. Όλο το σκηνικό αποτελεί μία ρουτίνα και δεν υπάρχει αυτό που λέμε ανυπομονησία να ξυπνήσεις και να μετράς μέχρι και τα δευτερόλεπτα να δεις τον/την αγαπημένη σου. Έχει μείνει μόνο η αγάπη πράγμα δυνατό αλλά αδύνατο να κρατήσει ζεστή μια σχέση.

 

Έτσι όταν βρεθεί το «τρίτο» άτομο να δώσει λίγη παραπάνω προσοχή ο ένας από τους δύο συνήθως ενδίδει καθώς τα συναισθήματα του  είναι όπως εκείνα που έχει στην αρχή μιας γνωριμίας  και παρασύρεται από όλη αυτή την πλάνη. Έχει ενθουσιαστεί με την όλη κατάσταση και αρχίζει να μπαίνει σε αυτό το τριπάκι αναζητώντας αλλού παρηγοριά. Εκεί το πράγμα αρχίζει να χαλάει όλο και περισσότερο χάνεται κάθε είδους εμπιστοσύνη και τα πράγματα είναι δύσκολο να ξαναγίνουν το ίδιο από τη στιγμή που ο ένας από τους δύο μοίρασε το ενδιαφέρον του. Η καλύτερη λύση σ αυτό είναι η ειλικρίνεια στο άτομο που είστε τόσο καιρό μαζί και από εκεί και πέρα αν ο χωρισμός ακολουθήσει ίσως είναι η καλύτερη λύση για να μην υποφέρει κανείς.

Άν δεν βρίσκετε να κάνετε πράγματα μεταξύ σας που δεν έχετε κάνει μέχρι τώρα (ταξίδια, τρέλες μέσα στο βράδυ, εκπλήξεις ), η μονοτονία θα κατακλείσει αυτό το ωραίο που έχετε και οι απιστίες θα αρχίσουν και θα παίρνουν!

Να ερωτεύεστε δίχως να υπάρχει αύριο και να το ζείτε λες και είναι η τελευταία μέρα που θα είστε μαζί και αφήστε τους τρίτους απέξω όλο και κάπου θα βρίσκεται το δικό τους ταίρι!!

About the author

Georgia Nikolopoulou