Ομορφιά

Η επιδερμίδα μας έχει ωράριο,το ήξερες;

Μπορεί να μην το έχετε ξανά ακούσει αλλά το δέρμα μας έχει ωράριο και ρυθμό, το δέρμα μας μέσα στην ημέρα κάνει έναν κύκλο εργασιών ,παρακάτω σας έχω χωρίσει την ημέρα σε ώρες για να καταλάβετε περίπου πως λειτουργεί.

8:00 – 12:00

Το πρωί  από τις 8:00 μέχρι τις 12:00 η επιδερμίδα μας ξυπνάει,prwiνα ξέρετε ότι η επιδερμίδα μας εκείνη την στιγμή απορροφά δυσκολότερα σε σχέση με την υπόλοιπη ημέρα,οπότε είναι
μικρότερο το ποσοστό απορροφήσεις και ότι βάλουμε στον πρόσωπο μας απλά θα στεγνώνει.   

12:00 -16:00 
Από τις 12:00 έως τις 16:00 το δέρμα αρχίζει και παράγει λιπαρότητα και αυτή που περισσεύει εμφανίζεται στο μέτωπο και την μύτη.
16:00 -21:00
Από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 είναι η καταλληλότερη ώρα να κάνετε μια μάσκα.
21:00 – 00:00
Από τις 21:00 μέχρι τις 00:00 το δέρμα μας είναι ευαίσθητο και αποφεύγουμε κρέμες και μάσκες του εμπορίου.
ypnow-300x165Από τις 00:00 μέχρι το ξημέρωμα το δέρμα έχει βάλει φούλ τις μηχανές και παράγει νέα
κύτταρα και επιδιορθώνει τα κατεστραμμένα, σε αυτή την φάση θα βοηθούσε με μια φυτική κρέμα αντιγήρανσης για καλύτερα αποτελέσματα. Αποφεύγουμε κρέμες νύχτας και ματιών με κοκτέιλ χημικών που θανατώνουν κύτταρα.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας κάνω να αναρωτηθείτε. Σας είπε κανείς ότι είναι απαραίτητη η χρήση κρεμών κάθε μέρα όλη μέρα,εκτός από το κατάστημα που
παίρνεται καλλυντικά και το marketing,αφού κάνετε όλα όσα σας λένε γιατί δεν διατηρήστε για πάντα νέα. Αντίθετα, σας είπε κανείς ότι  η επιδερμίδα θέλει το χρόνο της, θέλει αέρα, παράγει και ότι είναι ζωντανή.
Με τις κρέμες και τα βάφτηκα την μπλοκάρεται και αντιδρά, με ακμή, με δερματίτιδες, σπάει, χάνει το χρώμα της, και κάποια στιγμή καταρρέει.harmful ingredients skincare
Η συμβουλή μου είναι να κλείσετε τα αυτιά σας , σταματήστε να πέφτετε στις παγίδες των διαφημίσεων γιατί οι εταιρίες νοιάζονται κυρίως για τον τζίρο τους και σε καμία περίπτωση για λογαριασμό σας.
Σας τα έψαλα λίγο σήμερα αλλά έπρεπε, παρακάτω σας έχω ένα βίντεο από την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου » Αποκαλύψεις» που αναφέρετε σε επικίνδυνα συστατικά προϊόντων φροντίδας.
Oπως πάντα Θα περιμένω σχόλια και παρατηρήσεις. Γεια σας.

About the author

Γιώργος Χαρτοματζίδης

Ανήσυχο πνεύμα και λάτρης της φύσης και των παραγώγων της. Η εσωτερική μου ανάγκη για στροφή προς τα φυτικά προϊόντα και καλλυντικά με έφτασε σήμερα ως εδώ.
Στόχος μου να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση που είναι πιο κοντά στην φύση του ανθρώπου. Να αλλάξει η συνείδηση και οι συνήθειες των συνανθρώπων σε ότι αφορά τα καλλυντικά και ο τρόπος που τα παρασκευάζουμε, για να χαιρόμαστε ότι πιο αγνό και σπιτικό.