Ανθρωπινες Σχεσεις

Η φιλία τα λύνει όλα.

Η λέξη φιλία για μένα είναι κάτι που ο καθένας από εμάς μπορεί να αποκτήσει από πολύ μικρή ηλικία κιόλας αλλά καθόλου εύκολο να την κρατήσει. Θέλει κόπο και τρόπο να έχεις ένα άνθρωπο δίπλα σου και να ξέρεις ότι θα είναι εκεί όταν τον χρειαστείς ,στα εύκολα καθώς ο φίλος στις χαρές φαίνεται όπως και στις λύπες. Μια φιλία στηρίζεται στην ειλικρίνεια και στην εμπιστοσύνη για να μπορέσει να διατηρηθεί. Τελικά όμως πρέπει να τα λέμε όλα στους φίλους μας;

Ο άνθρωπος που ήξερε τα πάντα σχεδόν για μένα σε κάθε πτυχή της ζωής μου ήταν η κολλητή μου. Ένιωθα πως ότι καλό η κακό  μου συνέβαινε ήθελα να το μοιραστώ μαζί της από καταστάσεις που μου είχαν συμβεί μέχρι εμπειρίες. Να με συμβουλεύσει όταν δεν ήθελα να δω ούτε άνθρωπο ,να ναι κοντά μου και να μου λέει συνεχώς να χαμογελάω και ότι όλα θα πάνε καλά. Ο φίλος λειτουργεί σαν μια ζεστή αγκαλιά που θα είναι εκεί για σένα αλλά και το αντίθετο κάθε φορά που υπάρχει κάποιο θέμα.

Το να ανοιγόμαστε και να λέμε όλα μας τα προβλήματα στους φίλους μας είναι ναι μεν μία λύση αλλά όχι και η σωστή πάντα. Θα πάρεις κάποιες γνώμες πάνω στο θέμα, θα σε κάνουν να σκεφτείς ίσως πιο ξεκάθαρα και γιατί όχι να πάρεις και τις σωστές αποφάσεις. Υπάρχουν όμως και οι φορές που θα σε μπερδέψουν χειρότερα και θα βρίσκεσαι σε αδιέξοδο. Καλό και σωστό είναι να λέμε αυτά που θέλουμε στους φίλους μας ώστε να μας βοηθήσουν όσο μπορούν .Από την άλλη όμως καλό θα ήταν να κρατάς κάποια κομμάτια για τον εαυτό σου για σένα τα οποία θα πρέπει να γνωρίζεις μόνο εσύ.

Είναι κάποια σημεία στην ιστορία σου που θα πρέπει να μείνουν απόκρυφα ,να είναι μόνο για σένα καθώς μπορεί να σε κάνουν να αισθανθείς άβολα αν καθίσεις να τα συζητήσεις. Οι φίλοι σου δεν πρόκειται ποτέ να σε παρεξηγήσουν αν θες να κρατήσεις για σένα κάποια πράγματα αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουν να σε βοηθήσουν και χωρίς να ξέρουν ακριβώς ό,τι σου συμβαίνει.

Γι’ αυτό να δείχνεις στα άτομα που είναι δίπλα σου πόσο σημαντικά είναι στη ζωή σου, πόσο σοβαρά παίρνεις τη γνώμη τους όταν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο και ότι θα είσαι εκεί όποτε σε χρειαστούν. Συνέχισε να μιλάς στους φίλους σου να λες οτιδήποτε έχεις ανάγκη να το μοιραστείς και άσε τα πιο απόκρυφα σημεία σου για σένα!

Leave a Comment