Ανθρωπινες Σχεσεις

Η καρδιά του αλήτη

Ποιος είναι ο αλήτης; Έχει άραγε αυτός καρδιά; Μπορεί να αγαπήσει ή μόνο να πληγώνει; Γιατί είναι τόσο ελκυστικός πανάθεμά τον; Τι πιθανότητες υπάρχουν να αλλάξει; Καλά στοιχεία υπάρχουν μέσα του έστω και στο..βάθος; Τι θέλει τελικά αυτός ο τύπος;

Κι αν έχει γραφτεί και συζητηθεί αυτό το θέμα…Πρόκειται για τους γνωστούς..άγνωστους τύπους: τα..κακά παιδιά ή αλλιώς αλήτες. Αυτούς που για κάποιους λόγους,είναι εξαιρετικά ελκυστική κατηγορία για τις γυναίκες αν και θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Αυτούς που το μεγαλύτερο ερώτημα τελικά που αιωρείται, είναι αν έχουν καρδιά. Αν έχουν συναισθήματα ή αν είναι ικανοί να νιώσουν κάτι καλό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μας ταλαιπωρούν πολύ,μας έλκουν ακόμη περισσότερο και ενίοτε τους αγαπάμε απίστευτα ενώ ακόμη πιο σίγουρο είναι ότι θα μας πονέσουν. Ηθελημένα ή όχι; Ίσως και τα δύο..ίσως κανένα από τα δύο….δεν έχει σημασία…
Χαρακτηριστικά:
Τα χαρακτηριστικά αυτού του τύπου λοιπόν είναι συγκεκριμένα και ευρέως γνωστά πια. Είναι ο σκληρός τύπος υποτίθεται,ο μη εκδηλωτικός,ο παράξενος και ο τύπος που δε θα ξέρεις ποτέ ποιος είναι στα αλήθεια,που βρίσκεται κάθε στιγμή ή τι κάνει και μάλλον και η φαντασία σου ακόμη υστερεί μπροστά στην πραγματικότητα.

Ο τύπος που αν σε στοχοποιήσει,θα σε διεκδικήσει απίστευτα συνεπώς να ο πρώτος αν όχι και βασικότερος λόγος που τον ερωτεύεσαι τελικά.Ο τύπος που μαζί του δεν υπάρχουν ημίμετρα και χλιαρές καταστάσεις και θα τα ζήσεις όλα στο ζενίθ.Θα σε πάει στον παράδεισο μα θα σε ρίξει άνετα και στα Τάρταρα την επόμενη στιγμή προφανώς δίχως να το πολυσκεφτεί ή να έχει ενδοιασμούς και τύψεις. Ο αλήτης δεν θα σου κρύψει ωστόσο τίποτα από τα στραβά του και ακόμη κι αν δεν στα πει,θα στα δείχνει σε κάθε ευκαιρία.Θα απορείς που δεν έχει ευαισθησίες ή τουλάχιστο αυτό δείχνει και δεν είναι περίεργο να σου σερβίρει ψεμματάκια ή πάσης φύσεως δικαιολογίες για να κρυφτεί.Αυτό το κακό παιδί που βλέπεις εσύ δεν είναι διόλου απίθανο να είναι ο καλύτερος φίλος,γείτονας,συγγενής και κάθε τι άλλο υπάρχει σε ανθρώπινη σχέση. Αυτό το κακό παιδί,έχει ζήσει δύσκολη ζωή από τα παιδικά ίσως χρόνια,παίζεται να έχει και άσχημο παρελθόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ηλίου φαεινότερο πως δεν ξέρει καν τι θα πει αγάπη. Δεν έμαθε να την παίρνει μήτε να την προσφέρει οπότε αν και όταν του συμβεί έχει μέγα θέμα διαχείρισης. Αυτός ο τύπος θα σε κάνει να νιώσεις πιο γυναίκα από ποτέ στα χέρια του ερωτικά και θα εκπλαγείς με τη συνέχεια….


Η συνέχεια!
Ο αλήτης λοιπόν συνήθως έχει συγκεκριμένη άποψη για το γυναικείο φύλο και σε αυτό δεν μπορούμε να τον αδικήσουμε τις περισσότερες φορές. Έτσι λοιπόν φέρεται ανάλογα… Χτυπάει..και φεύγει και αποφεύγει σα το διάολο το λιβάνι τις δεσμεύσεις.Αυτά ως τη στιγμή που εκεί που δεν το περιμένει…πέφτει σε διαφορετικό τύπο γυναίκας.Σε αυτή που δεν πιστεύει ότι υπάρχει επειδή πραγματικά είναι σπάνια.Στην γυναίκα που είναι γεμάτη καλοσύνη,έχει όμορφη ψυχή,επίπεδο γενικά και ένα χαρακτήρα που τελικά τον συγκλονίζει. Στη γυναίκα που αν και είναι επίσης όμορφη,δεν μπορεί να σταθεί μόνο σε αυτό και τον κερδίζει με τη σμπεριφορά της.Στη γυναίκα που του δείχνει ενδιαφέρον, στοργή,φροντίδα και …τελικά αγάπη. Κι εκεί τα χάνει το κακό παιδί διότι αφενός δεν το περίμενε…αφετέρου αδυνατεί να το χειριστεί και τρομάζει επιπλέον. Αρχίζει να του γίνεται απαραίτητη,να γλυκαίνεται από όλο αυτό το πρωτόγνωρο,να απολαμβάνει όσα ποτέ δεν είχε και εντέλει να …νιώθει.Για πρώτη φορά στη ζωή του!Δε θέλει να το παραδεχτεί ούτε στον εαυτό του σαφώς και θα κάνει πειράματα απεγκλωβισμού…μάταια ωστόσο.

Τώρα τι;
Έχουμε λοιπόν τώρα δυο διαφορετικούς εντελώς ανθρώπους που ακριβώς γι΄αυτό έλξαν ο ένας τον άλλον και τελικά δεθήκανε και ναι…αγαπηθήκανε. Τώρα τι; Ο αλήτης δεν άλλαξε συμπεριφορά μήτε συνήθειες άσχετα από το τι νιώθει.Κι αυτό που νιώθει ακόμη κι όταν το καταλάβει,ακόμη κι όταν σταματήσει να το πολεμάει…δε θα το εκδηλώσει εύκολα. Ο τύπος γυναίκας που περιγράψαμε,βλέπει και καταλαβαίνει πόσο λάθος είναι αυτός ο άνθρωπος για αυτήν.Δεν φεύγει όμως…τουλάχιστο μέχρι να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα. Αγαπά το κακό παιδί,περνά καλά μαζί του και…πονάει. Μα πια έχει γίνει και αδελφή του και μάνα του και τα πάντα του. Τον πονά ως άνθρωπο και διακατέχεται και από το σύνδρομο της μητέρας Τερέζας ενίοτε βάζοντας στόχο να τον βελτιώσει και να τον αλλάξει.

Κι αν δεν τον αλλάξει -δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν-τουλάχιστο να τον βάλει σε μια ευθεία δείχνοντάς του ότι μπορεί να είναι σωστότερος άνθρωπος. Καταλαβαίνει όσο κι αν της κρύβεται το τι αισθάνεται για αυτήν ο αλήτης και αυτό είναι απίστευτο.Τον συγχωρεί αμέτρητες φορές και τον ανέχεται άλλες τόσες δίνοντας ευκαιρίες επί των ευκαιριών. Έχει τον τρόπο της να τον καταλαβαίνει και να βλέπει πράγματα που ίσως ούτε αυτός γνωρίζει ότι έχει.Και ναι…ανακαλύπτει ότι ο αλήτης έχει και καλά στοιχεία μέσα του και τον δικαιολογεί κι εκεί που δικαιολογία δεν υπάρχει. Βλέπει πως την χρειάζεται και του κάνει καλό κι αυτό είναι όμορφο αίσθημα.
Συμπέρασμα; Ο αλήτης έχει καρδιά! Και μάλιστα μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από των άλλων.Αυτό το κακό παιδί ίσως δεν αγάπησε ποτέ μα αν τελικά αγαπήσει…θα αγαπήσει απίστευτα δυνατά και βαθιά κι ας μην το δείχνει όσο πρέπει ή το κάνει με λάθος τρόπο. Το που θα οδηγηθείς βέβαια με όλο αυτό…θα το δείξει η ζωή. Πάντως γίνονται και θαύματα…