Τηλεόραση

Οι νεκροί περπατάν και οι ζωντανοί πεθαίνουν

 

35205-892x502

Ξεκίνησε και η έβδομη σεζόν του The Walking Dead και αναμέναμε να δούμε ποιος θα πεθάνει. Όσοι είδαν το επεισόδιο δε ξέρω κατά πόσο σοκαρίστηκαν με τον τυχερό του α μπε μπα μπλομ. Το θέμα είναι ότι ο Νίγκαν παρέμεινε δυσαρεστημένος με τον Ρικ οπότε το ρόπαλό του συνέχισε να διψάει για σπάσιμο κεφαλιών κι έτσι πέθανε κι άλλος χαρακτήρας που ήταν πιο “σημαντικός”. Είναι λυπητερό γιατί αυτόν τον χαρακτήρα στον προηγούμενο κύκλο κάναμε αμάν για να τον κρατήσουμε ζωντανό και τώρα έφυγε με έναν τραγικό τρόπο.

walking_dead_s7_poster

Κι εκεί που λέγαμε ότι το Game of Thrones με τη πένα του G.R.R Martin είχαν το πιο φονικό σενάριο, τώρα μας δημιουργήθηκαν υποψίες και για το The Walking Dead.

Ένας ακόμα ήρωας με αμφίβολο μέλλον είναι ο Ντάρυλ, καθώς ο Νίγκαν τον “απαγάγει” από το γκρουπ εξαιτίας του τσαμπουκά του. Αν και τον Ντάρυλ δεν τον φοβάμαι γιατί είναι ο πιο badass της σειράς, αλλά παίζει ρόλο και η τύχη που θα φτιάξει ο σεναριογράφος. Δεν θέλω να βγάζω γνώμη από τα πρώτα επεισόδια, αλλά πιστεύω ότι αναμένονται αρκετά μακάβρια.

Και τώρα θα πάω σε μια άλλη σειρά… Πριν ξεκινήσει το The Walking Dead έβλεπα το Fear the Walking Dead το οποίο έχει σχέση με την ίδια παγκόσμια καταστροφή με το πρώτο μόνο που είναι με διαφορετικούς χαρακτήρες και προβάλει την αρχή όλης της κατάστασης σε αντίθεση με το Walking Dead όπου ο Ρικ ξυπνάει από κώμα σε νοσοκομείο και η καταστροφή είχε γίνει ήδη.

fearinlinejpg-c7526e_765w

Στην αρχή, δε κρύβω ότι, βαριόμουν να το βλέπω γιατί κανένας ήρωας δε μ’ άρεσε και οι προσωπικότητές τους δε με ενθουσίαζαν, αλλά έδωσα μια ευκαιρία παραπάνω θεωρώντας ότι θα συνέλθουν. Ευτυχώς, ο χρόνος μου δεν πήγε χαμένος και οι χαρακτήρες εξελίχθηκαν, η σειρά απέκτησε πιο πολύ ενδιαφέρον και το πρεζόνι έγινε από τους πιο έξυπνους ανάμεσα στους άλλους (όποιος τη δει θα καταλάβει για ποιον μιλάω).

Frank Dillane as Nick Clark - Fear the Walking Dead _ Season 2, Episode 8 - Photo Credit: Richard Foreman Jr/AMC

Αυτές οι δύο σειρές δε διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους. Και οι δύο βασίζονται στην επιβίωση ομάδων με άτομα που καταλήγουν να είναι δεμένα μεταξύ τους, κάνοντας θυσίες για να τα βγάλουν πέρα ή ακόμα και να αυτοθυσιάζονται. Είναι υπό το σκοτεινό φως του ίδιου κατεστραμμένου κόσμου και κάθε φορά που τις βλέπω σκέφτομαι αν θα τις συνδυάσουν και πως θα τις συνδυάσουν. Αν οι ήρωες της μιας σειράς συναντήσουν τους ήρωες της άλλης. Τέτοια σενάρια είναι αναμενόμενα σε τέτοιες περιπτώσεις και ειδικά όταν πρόκειται για αμερικάνικες παραγωγές.  Όπως κι αν το κάνουν, θα παραμένουν και οι δύο καλές σειρές για να περνάς την ώρα σου και να εθίζεσαι.

About the author

Φεβρωνία Κουτελίδα

Σπουδάζω στον τμήμα Μηχανολόγων Οχημάτων του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Είμαι εθισμένη με τα βιβλία και γράφω πολλά και διάφορα σχετικά με τρόμο και φαντασία. Τα άτομα που αποκλίνουν από το φυσιολογικό είναι οι μούσες μου.