Ανθρωπινες Σχεσεις

Η ψυχοθεραπεία και εγώ!

images-1612 χρόνια πριν έζησα την κατακραυγή των συναδέλφων μου και τον οίκτο των φίλων μου, γιατί είχα να παλέψω με το συσσωρεύμενο άγχος μου, που άλλοτε με έκανε να λιποθυμώ και άλλοτε να μένω νηστική για μέρες. Ήμουν η «τρελή» στη δουλειά μου, γιατί αποφάσισα να επισκεφθώ ψυχίατρο και να ξεκινήσω αγωγή. Έβλεπα τον εαυτό μου να χάνεται και το είδωλό μου να γίνεται σκιά από τις καθημερινές ναυτίες που δε μπορούσα να ελέγξω. Οι σκέψεις μου ήταν μαύρες, όπως τις αποκαλούσα εγώ και ευτυχώς δεν με ένοιαζε ο περίγυρος μου. Δεν είχα σκοπό να αφήσω το άγχος να με οδηγήσει και γω δε ξέρω που. Γύριζα τα νοσοκομεία σαν να ήταν μπαράκια, ψάχνοντας κάποια παθολογική αιτία, γιατί φοβόμουν να δεχτώ και γω ότι η ψυχολογία μου είχε καταρρεύσει και έπρεπε να επισκεφθώ γρήγορα ψυχίατρο.images-8

Ένιωσα αμέσως ασφάλεια. Πίστεψα αμέσως ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα, ήμουν διατεθειμένη να κάνω ότι είναι δυνατόν για να γεμίσω ξανά τον εαυτό μου με εκείνο το κορίτσι που ήμουν. Το κορίται που γελούσε και έκανε και τους άλλους αστεία και πειράγματα και ήθελα να αποδείξω σε όλους αυτούς που με είπαν τρελή ότι όχι μόνο δεν είμαι αλλά είμαι και πολύ μα πολύ μπροστά από αυτούς.

Δε μετάνιωσα ποτέ που πήρα αντικαταθλιπτικά. Ποτέ! Ήμουν τυχερή. Γνώρισα μία γυναίκα ψυχίατρο που ήταν υπέρ της ψυχοθεραπείας και κατανόησα μαζί της ότι τα φάρμακα δεν τα χρειαζόμαστε, αρκεί να ξέρουμε να διαχειριστούμε την σκέψη, το μυαλό και τις αποφάσεις μας! Τα δε προβλήματα που αρρωσταίνουν την ψυχή μας, μπορούμε μέσα από λέξεις κλειδιά που τόσο όμορφα και κατανοητά μας περνάει ο ψυχοθεραπευτής, να οδηγήσουν σε αλλαγή όλου του χαρακτήρα μας.

Είναι μαγικό και πολύ δύσκολο να εξηγήσω πως μπορεί η ψυχοθεραπεία να σου αλλάξει τη ζωή και εκεί που νομίζεις ότι όλα χάνονται να συνειδητοποιείς ότι όλα λύνονται. Φτάνει να έχεις την υγεία σου.

Οδηγούσα πολλές φορές και γελούσα μετά από κάθε συνεδρία. Αισιοδοξία. Σκεφτόμουν σε όλη τη διαδρομή τις λέξεις που μου είπε, το παράπονο που μπορούσα να βγάλω εκεί, τόσο άνετα και αβίαστα να αφήσω τον εαυτό μου να κλάψει. Ήμουν μόλις 27 χρονών. Μόνη, περήφανη, χωρίς χρήματα για να μπορώ να ανταπεξέλθω στα καθημερινά και τόσο κουρασμένη ψυχικά. Μετάνιωσα για την περηφάνια μου, έπρεπε να μιλάω πιο πολύ στους γονείς μου και ας μη καταλάβαιναν. Όταν θες να ανεξαρτητοποιηθείς και να ζήσεις μόνος έχει το κόστος του! Αλλά παν μέτρων άριστων.

Σήμερα έχω τελείως διαφορετικές απόψεις και σκέψεις. Βλέπω τη ζωή ρεαλιστικά και θετικά. Θαυμάζω τον εαυτό μου που δέχτηκα τη ψυχική μου αδυναμία νωρίς. Συνήθως οι δυνατοί πέφτουν και σηκώνονται, να το θυμάστε αυτό. Οι πραγματικοί φίλοι που μένουν σε αυτή τη φάση είναι και αυτοί για πάντα. Δε θα ξεχάσω ποτέ πόσο με βοήθησαν αλλά και γώ δε ντράπηκα στιγμή να τους το ζητήσω.

Εμπιστευτείτε το μέσα σας δε κάνει λάθος ΠΟΤΕ. Μη ντρέπεστε για ό,τι νιώθετε. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από εσάς. Και όταν εσείς είστε καλά μπορείτε να βοηθάτε με σύνεση και όλους όσους αγαπάτε. Γιατί η ολοκλήρωση που σου δίνει η ψυχοθεραπεία σε βάθος χρόνου είναι εκπληκτική!

Ψυχιατρική: Ένας παρεξηγημένος τομέας της ιατρικής, που θέλει να σε φορτώνει με φάρμακα. ΛΑΘΟΣ.
images-10

Βρείτε το χαμένο καλοκαίρι σας. Είναι εκεί έξω και σας περιμένει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι υγεία και όλα τα άλλα λύνονται.

 

Leave a Comment