Ανθρωπινες Σχεσεις

Είναι ωραίο να’χεις κάποιον να μαλώνεις!

Άνθρωποι διαφορετικοί, με άλλη κουλτούρα, απόψεις, καταβολές, εμπειρίες, τρόπο σκέψης, συνήθειες και χαρακτήρα. Άνθρωποι που διασταυρώνονται οι δρόμοι τους, ερωτεύονται και καλούνται να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της διαφορετικότητάς τους. Να ισορροπήσουν στο σκοινί της κοινής πορείας με οδηγό την αγάπη μα που δεν αρκεί αν δεν αποδεχτείς για αρχή το γεγονός πως διαφέρει ο ένας από τον άλλον.

803524-sygrouseiszevgarion-680_358474_9l2546
Στην αρχή μιας σχέσης, υπερισχύει ο έρωτας και ο ενθουσιασμός και δε σε ενοχλεί τίποτα. Τουναντίον, τα βλέπεις όλα τουλάχιστον γοητευτικά. Οι πιο συνηθισμένοι καυγάδες στην αρχή άλλωστε αφορούν τον τομέα ζήλιας ο οποίος λειτουργεί μάλλον αφροδισιακά. Ή επίσης, το ποια προσωπικότητα θα υπερισχύσει αν είναι έντονες και οι δυο, κάτι το οποίο αφροδισιακό δεν το λες, μα επικοδομητικό όμως είναι σίγουρα. Σε βοηθά να μάθεις τον άλλον μέσα από αντιδράσεις. Να δεις τα ελαττώματά του και τα όρια τα δικά σου ανοχών και τα δικά του επίσης. Να ακούσεις αλήθειες ενδεχομένως πάνω σε εκνευρισμό που δεν θα τις άκουγες.Αυτό ίσως σε πικράνει μα είναι προτιμότερο να ξέρεις που πατάς από το να είσαι τρίτο σύννεφο δεξιά αραγμένος.

images
Ακόμη ένα πλεονέκτημα, αν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, ενός καυγά, είναι το ότι μπορεί να βγουν πράγματα στην επιφάνεια που αγνοούσες επειδή ο άλλος δεν ήθελε να σου πει. Κάποια παράπονα που ενδεχομένως να έχει,κάποια απωθημένα που κρατά μέσα του,κάποια μυστικά που δίσταζε ή δεν ήθελε να σου εμπιστευτεί.

tsakwmoi
Οι καυγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια είναι συνηθισμένο φαινόμενο και όχι ευχάριστο σίγουρα. Πάραυτα είναι υγεία. Μια φυσιολογική κατάσταση που τελικά δοκιμάζει και την αντοχή της σχέσης και των αισθημάτων. Μια εμπειρία που η σωστή της κατάληξη είναι να φέρει αυτούς τους ανθρώπους πιο κοντά μόλις εκτονωθεί κι έρθει η συμφιλίωση. Αν φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, τότε πολύ απλά καλώς έγινε διότι δεν ήταν κάτι σωστό σε αυτή την σχέση. Ο καυγάς δυναμώνει το δέσιμό μας με τον άλλον και δείχνει ακόμη και το πόσο ενδιαφέρεται ο καθένας για τον σύντροφό του, αφού αν δεν νοιάζεσαι πολύ, δεν έχεις και λόγο να ενοχληθείς ή να δημιουργήσεις θέμα. Το να μην μαλώνεις θεωρείται ύποπτο και ανησυχητικό και όχι απόδειξη αγάπης ή ταιριάσματος.

Leave a Comment