Ανθρωπινες Σχεσεις

Κακό σεξ: Μένω ή φευγω;

Όλοι μας όταν κάνουμε μια σχέση, έχουμε κάποια πράγματα που έχουμε ονειρευτεί, κάποια που ζητάμε και λαχταράμε, κάποια άλλα που κάναμε στάνταρντς και κριτήρια και δεν θέλουμε να συμβιβαστούμε και τέλος πάντων όταν ο έρωτας μας χτυπά την πόρτα φανταζόμαστε μόνο τα καλύτερα.
Μια σχέση πρέπει να έχει όλο το πακέτο είναι η αλήθεια για να θεωρηθεί υγιής, επιτυχημένη και να μας κάνει ευτυχισμένους, ολοκληρωμένους και να δούμε πως υπάρχουν και τα εχέγγυα να διαρκέσει. Πρέπει να παίρνουμε ψυχή τε και σώματι αυτά που έχει ο άνθρωπος ανάγκη. Να υπάρχουν σαφώς τα συναισθήματα που πρέπει, το συνταίριασμα το ψυχικό και των πεποιθήσεων, τα κοινά γούστα, η επικοινωνία και πολλά άλλα. Αν όμως όλα αυτά και κυρίως όσα νιώθουμε δεν εκδηλώνονται έμπρακτα με τον φυσιολογικό τρόπο που υπάρχει για ένα ζευγάρι, δηλαδή κάνοντας σεξ ή αν δεν αποτυπώνονται κάνοντας σεξ έτσι όπως ο καθένας το χρειάζεται για να τον ευχαριστεί, υπάρχει πρόβλημα.

 

Ναι..το σεξ δεν αρκεί από μόνο του για να κρατήσεις μια σχέση. Αναμφίβολα όμως αποτελεί ένα πού μεγάλο κομμάτι και σημαντικό. Αν δεν υπάρχει αρκετό, ή καθόλου και κυρίως αν είναι κακό σεξ, δηλαδή άλλα θέλει ο ένας και άλλα ο άλλος ή δεν γίνονται αμοιβαία πράγματα με σκοπό την ευχαρίστηση, αρχίζει το πρόβλημα. Μπορεί απλά κάποιος να μην φαντάζεται τι θέλουμε οπότε εκεί βέβαια φέρουμε ευθύνη. Οφείλονται να συζητιούνται αυτά τα θέματα ελεύθερα ανάμεσα στο ζευγάρι δίχως ντροπή και όχι σαφώς με πίεση ή στυλ απαίτησης μα ούτε και εκλιπαρώντας. Το πως λειτουργεί ο καθένας σε αυτόν τομέα ή κατά πόσο δεκτικός είναι να βελτιωθεί, έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες.

57ae19392b031ebbd22107597ad3d0bfΜοιάζει αρκετά πιθανό ωστόσο και πραγματικά να μην ταιριάζεις σε αυτόν τον τομέα και να μην επιδέχεται καμιάς βελτίωσης η σεξουαλική ζωή. Κι εκεί δεν σώζεται μάλλον η σχέση όσο κι αν καλύπτεσαι στα υπόλοιπα για να’μαστε ειλικρινείς. Όση υπομονή να κάνεις ή διάθεση να το παραβλέψεις κι αν έχεις βάζοντας σε πρώτη μοίρα τους υπόλοιπους τομείς που σε ικανοποιούν, δεν θα καταφέρεις να ζήσεις για πολύ σε μια τέτοια κατάσταση.Ακόμη κι αν το παλέψεις, τα κενά θα είναι μεγάλα και θα είσαι επιρρεπής και σε πειρασμούς έχοντα κενά σε αυτόν τον τομέα και μη όντας ικανοποιημένος.Κι αυτό δεν είναι δίκαιο για κανέναν.

images
Το καλύτερο είναι λοιπόν να καταλάβεις νωρίς πόσο ικανοποιημένος είσαι ή μπορείς να γίνεις με το σύντροφό σου σε αυτόν τον τομέα της σχέσης και να δραστηριοποιηθείς αναλόγως. Είτε προσπαθώντας από νωρίς να το βελτιώσεις είτε να αποδεχτείς πως δεν έχει μέλλον η σχέση. Πριν δεθείς περισσότερο ή πληγωθείς ή πληγώσεις.

Leave a Comment