Σπίτι

Κάντε τις πετσέτες σας να μοιάζουν με καινούργιες!

μαακες πετσετες

μαακες πετσετες

Αγαπάμε τις μαλακές , αφράτες πετσέτες που μοιάζουν σαν να τις αγοράσαμε χθες. Αυτές τις πετσέτες που αν κλείσεις τα μάτια και μυρίζεις το άρωμα λεβάντας ή ευκαλύπτου , σε ταξιδεύουν σε σπά και σε ακριβά ξενοδοχεία!
Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθετε μικρά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να έχετε πάντα αφράτες πετσέτες!

Αγοράστε όσο  καλύτερη ποιότητα πετσέτας μπορείτε!
Όλα αφορούν το βαμβάκι. Αιγυπτιακό, Τούρκικο ,100% βαμβάκι. Όσο καλύτερο το βαμβάκι ,τόσο καλύτερη και η πετσέτα!

Η πετσέτα που αγόρασες μπορεί να μην μοιάζει με την πετσέτα που έφερες στο σπίτι.
Δυστυχώς οι καινούργιες πετσέτες, έχουν μια επίστρωση στις ίνες τους από τον κατασκευαστή. Αυτό είναι που τους δίνει την τόσο μαλακή και αφράτη αίσθηση. Οπότε μην τρελαίνεστε και μην τα βάζετε με το απορυπαντικό ή το πλυντήριο σας, δεν φταίνε αυτά!

Κρατήστε τις πετσέτες σας μακριά από ατμό!
Με το να αποθηκεύουμε στο μπάνιο τις πετσέτες μας, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τις γεμίζουμε υγρασία , μυρωδιά μούχλας και να σκληραίνουμε τις ίνες της. Το καλύτερο λοιπόν είναι να αποθηκεύουμε κάπου αλλού τις καθαρές πετσέτες μας.

Αφρατέψτε τις πετσέτες σας με ξίδι.
Αν οι πετσέτες σας έχουν σκληρύνει, βάλτε μια κουταλιά λευκό ξίδι στην θήκη του μαλακτικού την επόμενη φορά που θα τις πλύνετε. Θα απομακρύνει τα ίχνη απορρυπαντικού που έχουν μείνει και σκληραίνουν τις ίνες της πετσέτας μας. Μπορείτε επίσης να βάλετε μισό ξίδι ,μισό μαλακτικό αν θέλετε.

Οι βελουτέ πετσέτες λεπταίνουν όσο περνάει ο καιρός.
Οι πετσέτες σε κάθε πλύσιμο ,χάνουν βαμβάκι. Μετά από 2-3 χρόνια ,χάνουν την βελούδινη αίσθηση τους και έτσι σας λένε ότι μάλλον ήρθε η ώρα να τις αντικαταστήσετε!

Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικά ρούχων αν θέλετε μαλακές τις πετσέτες σας!
Χρησιμοποιώντας μαλακτικό ρούχων είναι σαν να βάζετε υπερβολική ποσότητα μαλακτικό στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο! Το στρώμα που δημιουργεί κρατάει περισσότερη ώρα την υγρασία μέσα στις ίνες και η περισσότερη ώρα που χρειάζεται η πετσέτα να στεγνώσει ,την σκληραίνει!

Προσέξτε πού σκουπίζετε την οδοντόβουρτσα σας.
Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης, τα καθαριστικά προσώπου και άλλα προϊόντα ομορφιάς, περιέχουν συστατικά που μπορεί να ξεβάψουν τις πετσέτες σας, ακριβώς όπως η χλωρίνη!

Με αυτές τις μικρές συμβουλές , οι πετσέτες σας θα είναι πάντα απαλές, βελούδινες και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!
 Αγαπάμε τις μαλακές , αφράτες πετσέτες που μοιάζουν σαν να τις αγοράσαμε χθες. Αυτές τις πετσέτες που αν κλείσεις τα μάτια και μυρίζεις το άρωμα λεβάντας ή ευκαλύπτου , σε ταξιδεύουν σε σπά και σε ακριβά ξενοδοχεία!
Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθετε μικρά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να έχετε πάντα αφράτες πετσέτες!

Αγοράστε όσο  καλύτερη ποιότητα πετσέτας μπορείτε! Όλα αφορούν το βαμβάκι. Αιγυπτιακό, Τούρκικο ,100% βαμβάκι. Όσο καλύτερο το βαμβάκι ,τόσο καλύτερη και η πετσέτα!

Η πετσέτα που αγόρασες μπορεί να μην μοιάζει με την πετσέτα που έφερες στο σπίτι.Δυστυχώς οι καινούργιες πετσέτες, έχουν μια επίστρωση στις ίνες τους από τον κατασκευαστή. Αυτό είναι που τους δίνει την τόσο μαλακή και αφράτη αίσθηση. Οπότε μην τρελαίνεστε και μην τα βάζετε με το απορυπαντικό ή το πλυντήριο σας, δεν φταίνε αυτά!

Κρατήστε τις πετσέτες σας μακριά από ατμό! Με το να αποθηκεύουμε στο μπάνιο τις πετσέτες μας, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τις γεμίζουμε υγρασία , μυρωδιά μούχλας και να σκληραίνουμε τις ίνες της. Το καλύτερο λοιπόν είναι να αποθηκεύουμε κάπου αλλού τις καθαρές πετσέτες μας.

Αφρατέψτε τις πετσέτες σας με ξίδι. Αν οι πετσέτες σας έχουν σκληρύνει, βάλτε μια κουταλιά λευκό ξίδι στην θήκη του μαλακτικού την επόμενη φορά που θα τις πλύνετε. Θα απομακρύνει τα ίχνη απορρυπαντικού που έχουν μείνει και σκληραίνουν τις ίνες της πετσέτας μας. Μπορείτε επίσης να βάλετε μισό ξίδι ,μισό μαλακτικό αν θέλετε.

Οι βελουτέ πετσέτες λεπταίνουν όσο περνάει ο καιρός. Οι πετσέτες σε κάθε πλύσιμο ,χάνουν βαμβάκι. Μετά από 2-3 χρόνια ,χάνουν την βελούδινη αίσθηση τους και έτσι σας λένε ότι μάλλον ήρθε η ώρα να τις αντικαταστήσετε!

Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικά ρούχων αν θέλετε μαλακές τις πετσέτες σας!Χρησιμοποιώντας μαλακτικό ρούχων είναι σαν να βάζετε υπερβολική ποσότητα μαλακτικό στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο! Το στρώμα που δημιουργεί κρατάει περισσότερη ώρα την υγρασία μέσα στις ίνες και η περισσότερη ώρα που χρειάζεται η πετσέτα να στεγνώσει ,την σκληραίνει!

Προσέξτε πού σκουπίζετε την οδοντόβουρτσα σας. Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης, τα καθαριστικά προσώπου και άλλα προϊόντα ομορφιάς, περιέχουν συστατικά που μπορεί να ξεβάψουν τις πετσέτες σας, ακριβώς όπως η χλωρίνη!

Με αυτές τις μικρές συμβουλές , οι πετσέτες σας θα είναι πάντα απαλές, βελούδινες και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!