Ανθρωπινες Σχεσεις

Κάρμα

Φορές που συμβαίνουν διάφορα που λογική δεν έχουν..δεν τα περίμενες και κάπως μοιάζει όλο αυτό… Μάλλον δεν είναι τόσο γραφικό εν τέλει να πιστεύει κανείς στο κάρμα..

Όχι σε όλους..όχι πολλές φορές, κάτι όμως κάποια ανύποπτη στιγμή στη ζωή συμβαίνει και είναι περίεργο τουλάχιστο. Ανεξήγητο,δεν υπόκειται σε καμιά λογική και δεν επιδέχεται καμιά ερμηνεία πέραν του ότι είναι αυτό που λέμε κάρμα! Για λόγους που εμείς δεν ξέρουμε,σα να συνομωτεί πραγματικά το όποιο σύμπαν ή ο όποιος κυβερνήτης του, τυχαίνει κάτι που δεν είναι διαχειρίσιμο. Κι αυτό το κάτι μπορεί να είναι ευχάριστο ή όχι σαφώς.Και ψάχνεις απάντηση επειδή έτσι είναι οι άνθρωποι…θέλουν απαντήσεις.

Τι ακριβώς;
Αυτό το κάτι που σε αναστατώνει και σε βγάζει από την πεπατημένη,σαφέστατα σχετίζεται και με άλλα πρόσωπα. Αυτό το κάτι..έρχεται όταν δεν περιμένεις το οτιδήποτε ίσως κι από κει που δε φαντάζεσαι. Σε μια μέρα..μια στιγμούλα μάλλον είναι αρκετή και τίποτα δεν είναι το ίδιο. Στην αρχή είναι το σοκ και στη συνέχεια η προσπάθεια να καταλάβεις..να εξηγήσεις.Ίσως περάσει και καιρός που θα είσαι σε μια τέτοια κατάσταση αλλά συνάμα θα το ζεις,θα υπάρχει πια στη ζωή σου. Οφείλεις να δείξεις την απαιτούμενη ωριμότητα και να καλοδεχτείς ό,τι προέκυψε αφού για να έρθει σίγουρα υπάρχει αιτία και σκοπός. Φυσικό επακόλουθο είναι οι διάφορες αλλαγές που συμβαίνουν είτε μόνες τους είτε τις κάνεις εσύ πια.Ενδεχομένως θα κάνεις και ανασκόπηση στο όποιο παρελθόν σου για να βρεις κάποιο στοιχείο.Συνήθως βέβαια δεν είσαι ο μόνος που περνά από αυτές τις διαδικασίες αλλά το ίδιο ισχύει και για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.


Από κει και πέρα;
Από κει και πέρα εννοείται πως άσχετα με το τι εξήγησες ή τι αφομοίωσες,θα πρέπει να συνεχίσεις με άλλα δεδομένα και μάλιστα κάποια στιγμή να εγκαταλείψεις την προσπάθεια για την όποια ερμηνεία.Αν είναι κάτι ευχάριστο απλά απόλαυσέ το κι αν όχι απλά άντεξέ το. Από κει και πέρα αναθεωρείς παγιωμένες θέσεις κι απόψεις και μαθαίνεις να τα περιμένεις όλα και να μην σε εκπλήσσει τίποτα.Να μην κάνεις σχέδια και να χαίρεσαι ό,τι έχεις ελπίζοντας πάντα.Να καταλάβεις πως δεν είναι όλα στο χέρι μας και να αντιμετωπίζεις συμβάντα όπως έρχονται.Κυρίως όμως όταν είσαι σε άσχημη κατάσταση,να θυμάσαι ότι δεν μπορεί να είναι μόνο έτσι..πάντα έτσι…μα κάτι θα αλλάξει.Δεν είναι απαραίτητο πως όλα εξηγούνται και ίσως δε χρειάζεται κιόλας για να μη χαθεί η μαγεία.Ο καθένας περπατά το δρόμο του με τα σίγουρα και τα δεδομένα αλλά υπάρχει και το κάρμα του το οποίο δεν γνωρίζει και δεν ελέγχει μα κυρίως δεν θα το αποφύγει. Όλα αυτά ο καθένας εννοείται πως τα αντιμετωπίζει με άλλο τρόπο ανάλογα με το χαρακτήρα και τις εμπειρίες του μα κυρίως με το πόσο ορθολογιστής ή πιο ρομαντικής φύσεως άτομο είναι.
Τελικά
Είναι όμορφο να μην γνωρίζουμε τι θα φέρει το αύριο και το κάθε αύριο.Είναι όμορφο να μας εκπλήσσει η ζωή και να μας βγάζει από τα δεδομένα μας.Να ταράζονται και να ανατρέπονται θεωρίες,γεγονότα,εμπειρίες και να καταλαβαίνουμε πως δεν κάνουμε κουμάντο και δεν υπάρχει στην ουσία τίποτα δεδομένο.Τα ευχάριστα είναι βεβαιότατα παραπάνω από ευπρόσδεκτα και τα δυσάρεστα μάλλον μαθήματα…Το θετικό αποτελεί τρόπον τινά και κάποια δικαίωση ή αποζημίωσή μας χωρίς να σημαίνει το αντίθετο στο αρνητικό: πως δηλαδή κάτι πληρώνουμε.Τελικά δεν είναι η ουσία το να έχεις κάποια εξήγηση για όλα μα να δεχτείς πως δεν προβλέπεται μήτε προγραμματίζεται ο δρόμος σου συνεπώς το να καυχάσαι ή να γκρινιάζεις από την άλλη πλευρά, δεν ωφελούν αμφότερα.Σίγουρα πολλά πράγματα οφείλονται κι έγκεινται σε μας με την έννοια των επιλογών μας.Κάποια όμως,πραγματικά δεν έχουν να κάνουν τίποτα με αυτό και είναι σα μικρά θαύματα ή η πορεία μας προς την αυτογνωσία επίσης.


Η ζωή είναι ένα ταξίδι,ένας αγώνας..μια έκπληξη. Ένα πολύτιμο δώρο που στη συσκευασία του κρύβονται και ροδοπέταλα κι αγκάθια κι εμείς πρέπει να δεχτούμε και τα δυο. Αλλάζουμε ή δημιουργούμε όσα εμείς μπορούμε επιλέγοντας ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε φορά μα είμαστε έτοιμοι για το ότι θα έρθουν κι άλλα..τα καρμικά να μας συναντήσουν. Κάτι ή κάποιος έχει και τα δικά του σχέδια για εμάς …