Life

Κόβεται το σεξ;

Ναι, το σεξ κόβεται αλλά εσύ γιατί να το κόψεις; Το σεξ, καλοί μου άνθρωποι, είναι μέσο εκτόνωσης, είναι χαρά και αισιοδοξία. Είναι αυτό που, αν υπάρχει στη ζωή σου, σε βοηθάει σε όλους τους τομείς. Καταντάει κουραστικό και για σένα και για τους γύρω σου να είσαι συνεχώς θυμωμένος με τα νεύρα σου να χτυπάνε κόκκινο. Και μη σου πω, ότι απέχοντας χάνεις συχνά και εύκολα την υπομονή και την ψυχραιμία σου.

Συνεχίζεις ν’ απέχεις; Ετοιμάσου για τα χειρότερα. Ετοιμάσου να ρίξεις τη λίμπιντο σου στα τάρταρα, ετοιμάσου ν’ αποκτήσεις υπέρταση, μόνιμο στρες και γενικότερα την ψυχολογία του ηττημένου. Δεν τα λέω εγώ, δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου. Οι έρευνες και οι επιστήμονες τα λένε. Κι όταν σου λένε, ότι η καρδιά σου δεν λειτουργεί το ίδιο ομαλά με την αποχή, όταν σου λένε ότι ο κόλπος σου <<ξεχνάει>> πως είναι να χαλαρώνει, τότε πρέπει ν’ αρχίσεις ν΄ανησυχείς.

Αλλά και οι επιστήμονες να μην στο πουν, το παρατηρείς και μόνος σου. Έχεις να κάνεις σεξ κανένα χρόνο και δεν έχεις όρεξη για τίποτα. Δεν έχεις όρεξη για ζωή. Προτιμάς να μένεις κλεισμένος στο σπίτι, έχεις τόσο καιρό να φλερτάρεις που σχεδόν έχεις ξεχάσει πως γίνεται. Κι αν πάλι σ’ έχει πιάσει το άγχος και ο πανικός, επειδή έχεις πολύ καιρό να δεις χαρά στα σκέλια σου, να ξέρεις, ότι όταν θα βγεις στη <<γύρα>> τα standards σου θα έχουν πέσει επικίνδυνα. Επειδή η έλλειψη του σεξ σε τρελαίνει, είναι πολύ πιθανόν να εξιδανικεύσεις ακόμα και την κάτω του μετρίου ομορφιά. Ειδικότερα, εμείς οι γυναίκες αρχίζουμε και βλέπουμε ερωτικά, οποιονδήποτε ασχοληθεί λίγο παραπάνω μαζί μας, οποιονδήποτε μας αγγίξει έστω και κατά τύχη στον ώμο. Απ΄ την άλλη, οι άνδρες με την αποχή είναι πιθανόν να ερωτεύονται κάθε πέντε λεπτά απλά και μόνο περπατώντας στο δρόμο. Κι είναι τώρα λογική αυτή; Είναι κατάσταση;

Όχι δεν τελειώσαμε εδώ. Κάτσε να δεις και τα θετικά, κάτσε ν’ ακούσεις πόσο πολύτιμο είναι το σεξ για την υγεία σου. Εκτός απ’ όλα τ΄άλλα, που ήδη ξέρεις, πρέπει να μάθεις επιπλέον, ότι το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Πρέπει να μάθεις, ότι  κάνοντας σεξ θα
διευκολύνεις τον ύπνο σου και δεν θα χρειάζεται ν’ αφήνεις ανοιχτή την τηλεόραση όλο το βράδυ. Κι ακόμα, το σεξ είναι αυτό που σε κάνει ν΄αποκτάς οικειότητα με το σώμα σου και με το σώμα του συντρόφου σου, σε κάνει λίγο πιο ελεύθερο με περισσότερη αυτοεκτίμηση. Οι επιστήμονες λένε, πως κατά τη διάρκεια του σεξ, ο εγκέφαλος μας απελευθερώνει νευροχημικές ουσίες που εντείνουν τη συναισθηματική ικανοποίηση. Λένε πως είκοσι φορές το μήνα σεξ, είναι αρκετές για να μειώσουν τις πιθανότητες καρκίνου του προστάτη για τους άνδρες και πως η γονιμότητα της γυναίκα μπορεί ν’ αυξηθεί σε ικανοποιητικό ποσοστό.

Τι άλλο θέλεις πια για να πειστείς; Ψάξε όπου θες, ρώτα όποιον θες. Πρέπει να σηκωθείς απ’ τον καναπέ σου και να σταματήσεις επιτέλους να τρως. Πέρα από τον μακρύ κατάλογο με τα θετικά και τ’ αρνητικά που μόλις διάβασες, θυμήσου και την απόλαυση που σου προσφέρει το σεξ. Θυμήσου πως αισθάνεσαι την ώρα εκείνη. Προσωπικά, δεν μπορώ να προσφέρω κάποια άλλη βοήθεια. Τρέξτε και με την ευχή μου!

 

Leave a Comment