Ομορφιά

ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ…ΟΧΙ ΠΙΑ

Τα μαλλιά χρειάζονται λιπαρότητα για να μην γίνουν ξηρά,αλλά η f2f9a2fdd2a9a8ec0381f93577def728υπερβολική λιπαρότητα μπορεί να δείχνει τα μαλλιά βαριά και άτονα.Τα ίδια τα μαλλιά δεν παράγουν λιπαρότητα , γίνονται όμως λιπαρά όταν οι σμηγματογόνοι αδένες στο τριχωτό υπερπαράγουν έλαια.

Δοκιμάστε…

Να πασπαλίσετε μια στεγνή πούδρα στις ρίζες ανάμεσα στα λουσίματα. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της περιττής λιπαρότητας.Αφήστε την πούδρα για λίγα λεπτά και στην συνέχεια βουρτσίστε.

Ξεπλύνετε τα μαλλιά με κρύο νερό , που θα μειώσει την υπερδαστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων.

Κάντε μερικές μπούκλες στα μαλλιά , έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας στις τρίχες και την κάνουν λιγότερο εμφανή.

Εimages-1πανορθώστε το ph του τριχωτού αναμιγνύοντας μια κουταλιά μαγειρικής σόδας με σαμπουάν.Λουστείτε.Εναλλακτικά μετά το λούσιμο, ξεπλύνετε με ένα μείγμα 250ml νερό 250ml ξύδι και 10 σταγόνες δενδρολίβανο.

 

Να αποφεύγετε…

Να αποφεύγετε τα βαριά μαλακτικά,τα προϊόντα styling,γιατί εντείνουν τη λιπαρότητα.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο πιστολάκι για να μην ενθαρρύνετε την παραγωγή σμήγματος.

Μην χτενίζεστε υπερβολικά συχνά και όχι κοντά  στο τριχωτό.archio-lipsis

Αυτά τα απλά βήματα  θα βελτιώσουν την εμφάνιση των μαλλιών σας και την ψυχολογία σας, και να θυμάστε ότι το άγχος αυξάνει την παραγωγή σμήγματος καθώς το στρες συνδέετε με την τεστοστερόνη. Όπως πάντα θα  περιμένω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας.

 

 

About the author

Γιώργος Χαρτοματζίδης

Ανήσυχο πνεύμα και λάτρης της φύσης και των παραγώγων της. Η εσωτερική μου ανάγκη για στροφή προς τα φυτικά προϊόντα και καλλυντικά με έφτασε σήμερα ως εδώ.
Στόχος μου να δουλέψουμε προς την κατεύθυνση που είναι πιο κοντά στην φύση του ανθρώπου. Να αλλάξει η συνείδηση και οι συνήθειες των συνανθρώπων σε ότι αφορά τα καλλυντικά και ο τρόπος που τα παρασκευάζουμε, για να χαιρόμαστε ότι πιο αγνό και σπιτικό.