Συνεντεύξεις

Μακαρένια: Οι σειρές που μας μεγάλωσαν

12141728_1064621126935362_8779127667556602434_nΌλοι μας έχουμε αγαπήσει ουκ ολίγες ατάκες από αγαπημένες ελληνικές σειρές, τις οποίες τις χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, είτε γιατί ταιριάζουν με αυτό που θέλουμε να πούμε εκείνη την ώρα, είτε γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε λάτρεις τους. Έχουμε ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές και τις ιστορίες τους. Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια από την προβολή κάποιας σειράς που αγαπήσαμε, κάτι που δεν μας εμποδίζει όμως να την ξεχάσουμε, μαζί με αυτήν και τους ήρωές της. Αυτό κατά κύριο λόγο οφείλεται σίγουρα στο «Μακαρένια», μία σελίδα στο Facebook(Μακαρένια), η οποία μέσα από το διαδίκτυο μας χαρίζει στιγμές αναπόλησης και νοσταλγίας των σειρών αυτών, μέσα από φωτογραφικό υλικό, αφιερώματα και quiz της παλιάς, κουλής ελληνικής tv.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο «κύριος Μακαρένια» μας μιλάει για την ιδέα της σελίδας και μοιράζεται μαζί μας πολύτιμες πληροφορίες για την εξέλιξή της.

•Κατ’ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω που δέχθηκες την πρόσκληση του περιοδικού μας και να σου ομολογήσω πως είμαι μία από τις μεγαλύτερες θαυμάστριες της σελίδας σου.Για όσους δεν ξέρουν το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από όλο αυτό είναι αντρικό και το όνομα αυτού Γιώργος. Κρύβεται και άλλος πίσω από αυτή τη δημιουργία ή είσαι μόνος σου;
Μόνος κι έρημος! Η ιδέα και η εκτέλεση δηλαδή ήταν δική μου, αλλά φυσικά μαζί μου πλέον είναι και όλοι οι φίλοι της σελίδας που στέλνουν καθημερινά φωτογραφίες και υλικό. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, να απαντήσω σε όλα τα μηνύματα και να οργανώσω το υλικό, αλλά είναι ίσως και το πιο ωραίο: Η αλληλεπίδραση με άλλους σαν κι εμένα, που αγαπούν τις ελληνικές σειρές.

•Δώσε μας λίγα στοιχεία για τον εαυτό σου για να σε μάθουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.
Όπως γνωρίζουν κάποιοι ήδη, το όνομά μου είναι Γιώργος. Είμαι 29, μένω στην Αθήνα – αν και δεν είμαι από εδώ, και η δουλειά μου είναι να γράφω. Το τι δε θα σου το πω, υπάρχει λόγος!

14203128_1183695765027897_2726592950348784815_n

• Όλοι ξέρουμε πως η έμπνευση του Μακαρένια έκανε την εμφάνισή της στο ίντερνετ πριν τρία χρόνια, δηλαδή το 2013. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πώς ήρθε αυτή η ιδέα που μας χαρίζει γέλιο κάθε φορά που κοιτάμε την αρχική μας σελίδα στο Facebook. Μπορείς να μας την αποκαλύψεις;
Η ιδέα γεννήθηκε όταν, φοιτητής ακόμα στη Θεσσαλονίκη, έπαιζα με την παρέα μου (επίσης λάτρεις των παλιών σειρών) ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι με ατάκες από σειρές για να περνάμε την ώρα μας. Αλλά το «τσίγκλισμα» ήρθε πιο μετά, μια περίοδο που είχα αρκετό χρόνο να ξοδέψω, και συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει κάτι στο internet που να ασχολείται με αυτό που αγαπάω. Και είπα να το κάνω εγώ.

•Έχεις και ένα blog στο ίντερνετ που ανεβάζεις άρθρα σχετικά με τις αγαπημένες όλων σειρές. Πες μας λίγα λόγια για αυτό.

Με δύο λόγια… Ξεχάστε το blog! Με πετύχατε σε μια περίοδο που ετοιμάζω το επόμενο βήμα του Μακαρένια. Και αν όλα πάνε καλά, μέχρι να δημοσιευτεί αυτή η συνέντευξη, το blog θα έχει μεταμορφωθεί σε site, το Makarenia.gr, όπου θα συνεχιστεί όλο το πατιρντί με αφιερώματα, κουίζ, ψηφοφορίες, νέα για την σημερινή tv, εγκυκλοπαίδεια των ελληνικών σειρών και άλλα ωραία. Ελπίζω να σας αρέσει.(Makarenia)

12369015_1014197578644384_55535072814550459_n

• Τι είναι αυτό που σε κάνει να συνεχίζεις μέχρι και τώρα; Η αγάπη του κόσμου ή η αγάπη σου για τις ελληνικές σειρές;
Και τα δύο. Αυτά τα δύο μαζί με βοηθάνε κι εμένα να ξεσκάω και να παραμένω όσο μπορώ παιδί.

•Πίστευες όταν έφτιαχνες την συγκεκριμένη σελίδα πως θα είχε τέτοια απήχηση στον κόσμο; Ότι σε κάθε σου ποστ θα γινόντουσαν εκατοντάδες κοινοποιήσεις και θα υπήρχαν χιλιάδες likes; Έχεις φτάσει τους 90.000+ followers.
Όχι, τέτοια μεγέθη δεν περίμενα! Πίστευα όμως ότι θα υπάρχουν έστω και λίγοι που θα αγαπούν την ευχάριστη πλευρά της ελληνικής τηλεόρασης. Κι ακόμη και λίγοι να έμεναν αυτοί, όπως στους πρώτους μήνες του Μακαρένια, προτού «διαδοθεί», και πάλι επιτυχία θα το θεωρούσα.

•Είχες κάνει και ένα event το Δεκέμβρη που μας πέρασε στην Αθήνα, το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αν δεν κάνω λάθος. Έχεις σκεφτεί να κάνεις και στην Θεσσαλονίκη κάτι ανάλογο και για τους fans σου εδώ στην συμπρωτεύουσα; Είμαστε πολλοί.
Ολόκληρο site έστησα, πιστεύω ότι πρέπει να το γιορτάσουμε. Το πού θα γίνει, εφόσον γίνει, όμως ένα επόμενο event, δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Την Θεσσαλονίκη την αγαπώ πολύ, μιας και έζησα χρόνια εκεί. Με τις δουλειές πλέον δεν είναι εύκολο να οργανώσω κάτι από τόσο μακριά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

• Έφτασες ποτέ σε σημείο που να θέλεις να τα παρατήσεις; Όταν,για παράδειγμα, έκανες τις 50 καλύτερες σειρές της ελληνική τηλεόρασης, που ήθελε πολλή δουλειά και όρεξη για να το κάνεις αυτό.
Υπήρξαν μία-δύο περιστάσεις που αναγκάστηκα προσωρινά να απέχω, όταν π.χ. έπρεπε να μπω στον στρατό, ή όταν είχα κάποια προβλήματα υγείας. Και θα ήταν δύσκολο να διατηρηθεί η σελίδα, μιας και την διαχειρίζομαι εντελώς μόνος. Αλλά ευτυχώς, ό,τι έγινε δε στάθηκε ικανό να βάλει τέλος σε όλο αυτό. Η περίοδος του Top50 πέρυσι ήταν όντως πολύ κοπιαστική – Ένα μήνα μετρούσα ψήφους και 50 μέρες ετοίμαζα ημερήσια αφιερώματα στην κάθε σειρά. Αν σκεφτείς ότι όλο αυτό δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα – για την πλάκα μας το κάνω – ήταν ενοχλητικό που κάποιοι έβρισκαν όλο και κάτι προσβλητικό να πουν (γιατί τόσο χαμηλά αυτή η σειρά;/τι ασχολούμαστε με αυτή τη μ$@$#ία/στημένα τα αποτελέσματα κλπ). Αλλά τέτοιοι άνθρωποι, που ξεσπάνε τα νεύρα τους online, πάντα θα υπάρχουν. Αν και δεν καταλαβαίνω την έκρηξή τους!

 •Θα σε ρωτήσω κάτι τώρα που είναι δύσκολο να απαντηθεί, αλλά πρέπει. Αγαπημένη σειρά;

Ε αφού πρέπει… Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή. Είχε κάτι που λίγες κωμικές σειρές κατάφεραν στην εποχή της (για να μην πω μέχρι σήμερα). Θεωρώ ότι ήταν το peak των Ρήγα-Αποστόλου.

erxetai5

•Και ακόμα μία δύσκολη ερώτηση και τελειώνω στο υπόσχομαι. Οι γόβες της Χριστινάρας θα παραμείνουν για πολύ καιρό ακόμα φωτογραφία προφίλ της σελίδας; Έχεις σκεφτεί να την αλλάξεις ή δεν ξέρεις ακόμα ποια φωτογραφία θα μπορούσε να είναι αυτή που θα την αντικαθιστούσε επάξια;

Νομίζω οι γόβες θα φιγουράρουν για καιρό ακόμα! Είχα κάνει και poll στους φίλους της σελίδας, και σχεδόν δέχτηκα απειλές για να μην τις αλλάξω! Ε, μην μας κυνηγάνε κιόλας..

Σε ευχαριστώ πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σου. Σου εύχομαι η αγαπημένη σελίδα του Μακαρένια να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να μας συντροφεύει.

Leave a Comment