Μακιγιάζ σε πρόσωπο με ακμή; Δες τα DO’S και DON’TS!

Σχετική εικόνα

Ακμή και makeup πάνε μαζί. Εάν έχεις το ένα (ακμή), χρειάζεσαι το άλλο(makeup) και αντίστροφα, αν χρησιμοποιείς το ένα (makeup), ίσως εμφανιστεί το άλλο(ακμή).

Το δεύτερο μέρος αυτής της θεωρίας, βέβαια, δεν επιβεβαιώνεται πάντα. Δεν είναι απαραίτητο ότι αν φοράς makeup θα έχεις και σπυράκια, απλώς η θεωρία βασίζεται στο ότι το makeup φράζει τους πόρους, επομένως, ίσως, δημιουργήσει μια ελαφριά ακμή. Ας γυρίσουμε όμως στο πρώτο μέρος, που σίγουρα ισχύει. Αν έχεις ακμή, τότε χρειάζεσαι να μακιγιάρεις το πρόσωπο σου, κυρίως, για να αισθάνεσαι εσύ καλύτερα με την εικόνα σου.

Πριν σας πω, λοιπόν, τα dos και don’ts του μακιγιάζ σε ένα πρόσωπο με ακμή θέλω να τονίσω πως η ακμή δεν αφορά μόνο άτομα εφηβικής ηλικίας αλλά και ενήλικες. Επίσης, τις περισσότερες φορές χρήζει ιατρικής συμβουλής και παρακολούθησης. Γι αυτό μην υποτιμάτε τα σπυράκια σας! Ρωτήστε πρώτα έναν ειδικό.

Επανέρχομαι, λοιπόν, και λέω ότι τα do’s και don’ts στο μακιγιάζ για πρόσωπα με ακμή είναι:

  DO’S

 

  • Πριν εφαρμόσεις οτιδήποτε στην επιδερμίδα σου, φρόντισε να είναι καθαρή και ενυδατωμένη.
  • Ακόμη κ αν πιστεύεις πως ο ήλιος συνεισφέρει στη βελτίωση της ακμής, το αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 είναι απαραίτητο.
  • Πλύνε πολύ συχνά ότι πινέλο, σφουγγαράκι ή άλλο εργαλείο χρησιμοποιείς για να εφαρμόσεις το foundation. Εάν το αμελείς, κινδυνεύεις να επαναμολύνεις το δέρμα σου. Ενδεικτικά, αναφέρω πως το «πολύ συχνά» σημαίνει 2 φορές την εβδομάδα. (μην κάνεις γκριμάτσα!)
  • Χρησιμοποίησε καλλυντικά κατάλληλα για δέρμα με ακμή, φυσικά, οργανικά, chemical και oil free.Εννοείται πως σε περιπτώσεις έντονης ακμής συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου.
  • Προτίμησε ένα primer με βάση το νερό, όπου θα εφαρμόσεις στα σημεία με έξτρα λιπαρότητα για να αποκτήσεις ματ αποτέλεσμα.
  • Πράσινο κονσίλερ και cc cream (πάντα κατάλληλα για ακνεικό δέρμα) είναι οι δύο σύμμαχοι σου ενάντια στις κοκκινίλες και τις δυσχρωμίες του προσώπου.
  • Μην ξεχνάς, ποτέ, το ντεμακιγιάζ του προσώπου σου! Να ξέρεις πως καλό είναι να πλένεις το πρόσωπο σου 2 φορές, αφού με την πρώτη αφαιρείται το μακιγιάζ και με την δεύτερη καθαρίζει πραγματικά η επιδερμίδα.

DON’TS

  • Εάν λαμβάνεις θεραπεία για την ακμή, γνωρίζεις ήδη πως το μακιγιάζ είναι απαγορευτικό. Παρόλα αυτά, εάν θέλεις να χρησιμοποιείς προϊόντα μακιγιάζ θα πρέπει μετά από συνεννόηση με τον γιατρό σου να βρείτε εκείνα που ταιριάζουν στην περίπτωση σου.
  • Προσπάθησε να μην μένει το makeup πολλές ώρες στο πρόσωπο σου. Είναι καλύτερο το δέρμα σου να αναπνέει έχοντας πάνω του μόνο τα απαραίτητα.
  • Μην χρησιμοποιείς πολλές στρώσεις foundation, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι «βαρύ» και αντί να κρύψει θα αναδείξει τις ατέλειες.
  • Απέφυγε να χρησιμοποιείς τα δάχτυλα σου κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ. Τα χέρια φιλοξενούν μικρόβια και βακτήρια τα οποία μεταφέρονται στο δέρμα όταν εφαρμόζεις το makeup. Εάν όμως, έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς τα δάχτυλα σου ως εργαλεία, φρόντισε να έχεις πλύνει πολύ καλά τα χέρια σου πρώτα.
  • Τα αρώματα στα καλλυντικά καλό είναι να αποφεύγονται. Το δέρμα με ακμή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και τα αρώματα που εμπεριέχονται στα καλλυντικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς ή αλλεργίες.
  • Προσοχή στην πούδρα που θα επιλέξεις. Μπορεί μεν να δρα κατά της λιπαρότητας αλλά μπορεί και να προκαλέσει ξηρότητα σε άλλα σημεία του δέρματος. Γι αυτό προτίμησε μία πούδρα με ελαφριά σύσταση.

 Συμπέρασμα;

Με λίγη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς και με σωστή φροντίδα του προσώπου σου μπορείς να καμουφλάρεις την ακμή σου.

Μην επαναπαύεσαι όμως… Το μακιγιάζ δεν είναι η λύση. Εάν δεν το έχεις κάνει ήδη, συμβουλεύσου έναν ειδικό και ξεμπέρδεψε μια και καλή με την ακμή.

Και να θυμάσαι…Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από ένα καθαρό, λαμπερό και φρέσκο πρόσωπο!