Ανθρωπινες Σχεσεις

Με βλέπει φιλικά, το σώζω;

Το να είναι κάποιο αίσθημα αμοιβαίο…ευχής έργον.Επειδή όμως τίποτα δεν είναι ρόδινο πάντα σε τούτη τη ζήση, συμβαίνει ενίοτε να είναι μονόπλευρο.

ellas-dicen-friendzoneΜιλάμε συγκεκριμένα για το ερωτικό συναίσθημα ή έλξη διότι όλα τα άλλα μπορεί να υπάρχουν. Μπορεί να υφίσταται μια καλή χημεία σε επίπεδο χιούμορ για παράδειγμα,να συνάδουν απόψεις,να υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και συμπάθεια. Όλα όσα πρέπει να έχει μια σχέση δηλαδή εκτός από την σεξουαλική έλξη. Συνεπώς το θέμα πάει κατευθείαν στην φιλία από την πλευρά του ατόμου που δεν έλκεται κατ’αυτόν τον τρόπο. Αυτό αφορά όλους μας αλλά κακά τα ψέμματα, περισσότερο αυτήν την κρυάδα την παίρνει ένας άντρας. Το γιατί είναι ευνόητο αλλά ας κάνουμε μια αναφορά.
Από τη φύση του ο άντρας σαν κυνηγός και σαν ον όχι και τόσο εγκεφαλικό αναφορικά με τη σεξουαλική του λειτουργία, του είναι ευκολότερο να νιώσει έλξη για μια γυναίκα. Αν πρέπει να φταίει κάτι για αυτό το αποτέλεσμα,να σε δει κάποιος μόνο φιλικά,ή αν μπορούμε να το αποφύγουμε κάπως,αξίζει να προσπαθήσουμε έστω.Προφανώς υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυτό συμβαίνει και άλλοι τόσοι τρόποι να μην συμβεί. Ας δούμε μερικούς τουλάχιστον σημαντικούς.
Ας ξεκινήσουμε από το πιο απλό που δεν είναι άλλο από την εμφάνιση. Αν λοιπόν μια γυναίκα ή ένας άντρας αντίστοιχα παρουσιάζεται στον άνθρωπο που τον ενδιαφέρει με τρόπο που να μην τονίζει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στο να νιώσουμε έλξη ερωτική, δεν έχει κάνει καθόλου καλή αρχή.
Ας επικεντρωθούμε σε σημαντικότερο παράγοντα όπως αυτόν της συμπεριφοράς. Αν λοιπόν είμαστε πονόψυχοι και συμπονετικοί και τρέχουμε να υποστηρίξουμε και να σταθούμε σε δύσκολες στιγμές ή αν απλά είμαστε σε ρόλο εξομολογητή/συμβουλάτορα, το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνουμε σε αυτόν τον ρόλο. Όλη αυτή η συμπεριφορά ειδικά στις φάσεις που βρίσκεται ο άλλος όταν την προσφέρουμε είναι αδύνατο να γεννήσει ερωτικά συναισθήματα. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν μη και βγάζουμε μόνοι μας τα ματάκια μας κι ας ζυγίσουμε αν ο ρόλος της Μητέρας Τερέζας αν και διόλου ευκαταφρόνητος, είναι αυτός που προτιμούμε.

images-1

Άλλος ένας παράγοντας που ίσως έχει επιφέρει τη φιλική ματιά προς εμάς του προσώπου που εμείς μόνο έτσι δεν βλέπουμε, ενδεχομένως και να’ναι ο χρόνος. Όταν λέμε χρόνος, εννοούμε τη στιγμή που δείξαμε κι εκφράσαμε το πραγματικό μας κίνητρο στον άλλον. Υπάρχει περίπτωση να έχουμε αργήσει από φόβο ή ανασφάλεια να κάνουμε την κίνησή μας κι αυτό λειτούργησε εις βάρος μας. Υπάρχει βέβαια κι ένα αντίθετο σενάριο. Αυτό που λέει πως όσο σε φτύνουν εσύ κολλάς κι ας μην είσαι γραμματόσημο. Συνεπώς, θα ήταν δόκιμο να δείξει κάποιος αδιαφορία μήπως ο άλλος πεισμώσει από αυτό και κάνει πρώτος την πολυπόθητη κίνηση. Άσχημη ιδέα ακόμη δεν θα ήταν να κάνουμε τον άλλον να ζηλέψει τοιουτοτρόπως. Όλα ρίσκο είναι. Για να μην το πολυκουράζουμε, εγγυήσεις δεν υπάρχουν. Προσπαθήστε κι αν δεν ευδοκιμήσει, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές και δεν είναι πια και τόσο άσχημο να αποκτάς έναν φίλο για μια ζωή.

 

Leave a Comment