Ανθρωπινες Σχεσεις

Μια ιστορία για τις σχέσεις

Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια ιστορία.Μια ιστορία που ίσως σου είναι γνώριμη και συσχετιστείς μαζί της.

Κάποτε ήταν μια κοπέλα που ενδιαφερόταν για ένα παιδί. Στην αρχή πίστευε ότι αυτός θα ήταν απλά ένας ακόμα άντρας ,αλλά όσο περνούσε ο καιρός και τον γνώρισε καλύτερα ,η έλξη της γι’αυτόν μεγάλωσε.

Σιγά σιγά η έλξη της αυτή πήρε τη μορφή μιας δυνατής συναισθηματικής ανάγκης να είναι μαζί του.Όμως το δύσκολο κομμάτι ήταν ότι δεν ήξερε αν το παιδί αυτό ένιωθε το ίδιο για εκείνη. Το γεγονός ότι δεν ήξερε αν αυτός είχε τα ίδια συναισθήματα, την έκανε να νιώθει όλο και  πιο ανασφαλή.

Που και που της έλεγε πράγματα του τύπου «Είσαι πολύ όμορφη , μου αρέσεις πραγματικά» , αλλά αυτό που ακολουθούσε πάντα ήταν να προσπαθεί να την πείσει να κάνουν σεξ.Κάθε φορά που αυτή αντιστεκόταν ,αυτός έδειχνε ενοχλημένος και την αγνοούσε για μέρες.

Αυτή ήταν μπερδεμένη.Άρχισε να πιστεύει ότι αν τον αφήσει να έρθει πιο κοντά της σωματικά ,αυτό θα κάνει τη σχέση να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο.Και έτσι τον άφησε να κάνει ότι θέλει.Οι μέρες έγιναν βδομάδες και οι βδομάδες μήνες και η σχέση δεν έδειχνε να πηγαίνει πουθενά.

Η κοπέλα ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό.Ότι και αν έκανε η ίδια , αυτός δεν φαινόταν να είναι ερωτευμένος μαζί της και φερόταν πιο πολύ σαν φίλος της.

Αφού πέρασε πολλές μέρες να έχει εμμονή μαζί του , αποφάσισε να του κάνει τη μεγάλη ερώτηση.Τον πήρε τηλέφωνο και τον ρώτησε «Πώς το βλέπεις με μας ; »

Αυτός δεν είχε ιδέα τι εννοούσε.

Η κοπέλα συνέχισε , «Δε μου λες ποτέ πώς αισθάνεσαι για μένα.Ποτέ δε συζητάς για τη σχέση μας.»

Έμεινε ψυχρός σαν πάγος και δεν απάντησε.

Τότε αυτή έκανε μια τολμηρή κίνηση.Του εξομολογήθηκε τα πραγματικά συναισθήματα της γι’αυτόν.Του είπε πόσο πολύ τον αγαπάει και πως θέλει να περάσει τη ζωή της μ’αυτόν.

«Είμαι απασχολημένος με την καριέρα μου αυτόν τον καιρό.Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.» , της είπε.

Αυτό την μπέρδεψε ακόμα πιο πολύ.Μέρα νύχτα σκεφτόταν :

Μήπως μ’αγαπάει αλλά φοβάται κάτι ?

Μήπως τον ρώτησα για τη σχέση μας πολύ νωρίς ?

Μήπως δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί ?

Οι ερωτήσεις αυτές γυρνούσαν στο κεφάλι της και την τρέλαιναν.Ήθελε να καταλάβει τι γινόταν, ήθελε να είναι με αυτόν το τύπο οπωσδήποτε.

Πίστεψε ότι δεν είχε προσπαθήσει αρκετά, έτσι κατέληξε πως αν του έδειχνε πραγματικά πόσο τον αγαπάει , αυτός θα της δινόταν ολοκληρωτικά.

Και τότε ξεκίνησε το δράμα.Τον έπαιρνε τηλέφωνο όλο και πιο συχνά, του έλεγε πώς νιώθει ,ότι τον αγαπάει και δε μπορεί να ζήσει χωρίς αυτόν.

Και τότε το αδιανόητο συνέβη.

Σταμάτησε να σηκώνει το τηλέφωνο και εξαφανίστηκε.

Μετά από πολλές βδομάδες που προσπαθούσε να τον βρει, αυτός το σήκωσε μόνο μια φορά, της είπε ότι είναι απασχολημένος και ότι δεν μπορεί να τη συναντήσει για τον επόμενο μήνα και της το έκλεισε στα μούτρα.

Αν έχεις βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με έναν άντρα θα ξέρεις ότι πάντα καταλήγεις να σκέφτεσαι :

Έκανα κάτι λάθος ;

Είπα κάτι λάθος ;

Έκανα κάτι που τον τρόμαξε ;

Και στο τέλος φτάνεις στο διαχρονικό συμπέρασμα πως όλοι οι άντρες είναι ίδιοι.

Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες είναι δύσκολοι.Αυτό όμως συμβαίνει γιατί εσύ δεν ξέρεις πως λειτουργεί το μυαλό τους.Υπάρχουν τρόποι που μπορείς να αποφύγεις το να πληγώνεσαι και να χωρίζεις συνέχεια.Τρόποι για να έχεις τη σχέση που ονειρεύεσαι και σου αξίζει ,μια σχέση με κατανόηση και αληθινή αγάπη.

Τα καλύτερα ακολουθούν ..

 

About the author

mm

Λίνος Καπώνης

Αιώνιος φοιτητής στη Θεσσαλονίκη.Κρυφός ρομαντικός, έτοιμος να πέσει στα κρύα νερά του Ατλαντικού, όπως ο Jack στον Τιτανικό.Όνειρό μου η συγγραφή και άγιος ο Θεός.