Ταξίδια

Μια Λάρισα θα την πήγαινα τώρα…Και κάθε τώρα!

 

Περίεργη πόλη…

Εκεί που ο χειμώνας αρχίζει νωρίς και η ζέστη του καλοκαιριού ξεκινάει κιόλας από τον Απρίλιο. Μια επίσκεψη φτάνει για να σε πείσει. Αν την επισκεφτείς θα καταλάβεις.  Φοιτητούπολη!  Δεν ηρεμεί ποτέ λένε και όντως από νωρίς το πρωί εως και αργά το βράδυ οι καφετέριες της Πλατείας Ταχυδρομείου είναι ασφυκτικά γεμάτες από φοιτητές και όχι μόνο. Ο κόσμος της Λάρισας είναι φιλόξενος και πάντα πρόθυμος για νέες γνωριμίες.

poli_larisas_parko-alkazar

Και η αλήθεια είναι πως και μια βόλτα στην πλατεία, είναι σημαντικό κομμάτι για να την δεις από κάθε πλευρά  ! Σε ποια πλατεία ; Μα δεν έχει μόνο μία ! Σίγουρα στην Ταχυδρομείο θα νιώσεις τι θα πει θόρυβος, καφές -Δεν είναι τυχαία η πόλη του καφέ και της διασκέδασης-, μα ακόμα και αν η φοιτητική σου ζωή έχει τελειώσει θα την θυμηθείς από την αρχή, λες και είσαι και εσύ στο πρώτο έτος μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές που θα βρίσκονται ανάμεσα σου. Αργότερα ίσως επισκεφτείς την Πλατεία Νεάπολης, την Τρίγωνη Πλατεία και την Πλατεία Λαού. Από τις ομορφότερες πλατείες της πόλης είναι και η πλατεία Αριστείδη Λαμπρούλη η οποία βρίσκεται στο λόφο Φρουρίου . Το Φρούριο είναι μια περιοχή της Λάρισας που θα την χαρακτήριζε κανείς πόλο έλξης για τους νέους και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζετε το ιδανικό μέρος για φαγητό, ποτό , καφέ αλλά ακόμα και για μια βόλτα.

pegasus_large_t_242261_54419013_type12683

Η Λάρισα λοιπόν έχει απεριόριστους προορισμούς για κάθε ώρα της ημέρας. Κάποιος που την έχει γνωρίσει θα έλεγε πως είναι η πόλη για όλα τα γούστα.  Ξεκινώντας με έναν χαλαρό καφέ στην Ταχυδρομείου, ακολουθεί συνήθως ένας όμορφος περίπατος στο Φρούριο με θέα σε όλη την πόλη. Εκεί…Σε μέρη κρυφά, μακριά από τη φασαρία , σε σοκάκια , πεζόδρομους, μόνο εκεί θα ανακαλύψεις την ομορφιά της και ίσως να την ερωτευτείς και εσύ μαζί με εμένα.

Μην χάνεις την ευκαιρία. Μια μέρα αρκεί για να την γνωρίσεις και να την αγαπήσεις!

Leave a Comment