Ανθρωπινες Σχεσεις

Μείνε ακόμα παιδί.

Written by Vasoula Mant

detiΚάθε μέρα μεγαλώνουμε. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει γινόμαστε και πιο μεγάλοι. Και σιγά πια πόσο μεγάλος είσαι στα 20 σου. Ηλικιακά μπορεί όχι αλλά πιθανόν να έχεις ζήσει πολλά. Εε λοιπόν ήρθε η στιγμή. Ξέχνα τα όλα αυτά! Για μια μέρα συμφώνησε με τους φίλους σου να γίνετε παιδιά.

Γυρίστε πίσω για λίγες ώρες. Παίξτε παιχνίδια που συνηθίζατε μικροί, αφήστε στην άκρη κινητά, έννοιες και προβλήματα. Μιλήστε για όλα εκείνα που κάνατε μαζί και σας γέμιζαν. Αναβιώστε εκείνη την αγαθή και ξέγνοιαστη παιδική ευτυχία. Τρέξτε στην γειτονιά. Ακόμα ακόμα παίξτε και κρυφτό. Γελάστε δυνατά και μην σας νοιάζει τι θα ο κόσμος. Αν κάτι πρόλαβα να μάθω στα 20 μου είναι πως αν ο κόσμος θέλει να πει θα σκαρφιστεί κάτι είτε ισχύει είτε όχι. Οπότε απλά κάνε για λίγο αυτό που έχεις στην παιδική καρδούλα σου.

emilysquotes-com-unknown-sad-kids-grow-up-choice-negative-question Μην ξεχνάς αυτό το παιδί μέσα σου. Ζηλεύω τους ανθρώπους που νιώθουν παιδιά ανεξάρτητα από το τί δηλώνει η ηλικία τους. Μου λείπει το χαμόγελο των μικρών που ξεχειλίζει από μια μόνιμα αγνή αγάπη. Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές και οι περισσότεροι επιστρέφουν στα σπίτια τους είναι μια καλή ευκαιρία να πάρεις την παρέα σου και να…ντυθείτε παιδιά. Σκέψου ότι πλέον είναι πολύ λίγα τα παιδιά που μπορούν να βιώσουν τέτοιες στιγμές σαν αυτές που έζησες. Οι καιροί άλλαξαν τόσο που πλέον τα παιχνίδια είναι εικονικά. Τι βιάζεσαι όμως; Θα μεγαλώσεις! Όσο, όμως, και να μεγαλώνεις να είσαι πάντα παιδί. Το λέει και το αντίστοιχο τραγούδι άλλωστε: «Δεν μεγαλώνω». Αυτό λοιπόν θα είναι ευτυχία!

funny-kids-foto-collection-1

About the author

Vasoula Mant