Ανθρωπινες Σχεσεις

Μήπως καταστρέφεις τη σχέση σου χωρίς να το θες;

Written by Thomi Mp

Δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεως για μια σωστή σχέση ως γνωστόν, αλλά και να υπήρχαν κανείς δεν θα ήταν σε θέση να κάνει κατά γράμμα αυτά που πρέπει. Διότι σε ό,τι έχει να κάνει με συναισθήματα δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσεις έτσι. Αυτό σημαίνει πως θα κάνεις λάθη που δεν συνειδητοποιείς ενίοτε πόσο καταστροφικά μπορεί να αποβούν για τη σχέση σου ή το συνειδητοποιείς μα είσαι τόσο σίγουρος υποτίθεται για τον άλλον που θαρρείς θα ανεχτεί τα πάντα και για πάντα.
Το ότι κάποιος μας αγαπάει και μας συγχωρεί ή έχει κάποια ανοχή απέναντί μας δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις των όσων κάνουμε. Και μέχρι να έρθει η ώρα να μας το πει με άσχημο τρόπο κατάμουτρα ή ακόμη χειρότερα, να το δείξει με δραστικό τρόπο, θα μας δώσει κάποια εικόνα μήπως και πάρουμε το μήνυμα.


Αν λοιπόν γενικά είμαστε μες τη γκρίνια και πάντα ερχόμασταν σε αντιπαράθεση ή έστω καταλήγαμε σε καυγά με τον σύντροφό μας αλλά ξαφνικά αυτός μένει σιωπηλός και αλλάζει συμπεριφορά, μην χαίρεστε.Αν απλά σε αφήνει να λες και να λες και να μαλώνεις μόνη σου στην ουσία κι αυτός αδιαφορεί ή ακόμη και βλέπει τηλεόραση ή ίσως και να συμφωνεί με τρόπο βαριεστημένο σε ό,τι ακούει, μην χαίρεσαι. Αυτά είναι σημάδια ότι η καταιγίδα είναι στο δρόμο. Σημάδια ότι κουράστηκε κι αγανάκτησε και δε θεωρεί καν πως έχει κάποιο νόημα να πάρει μέρος στο πανηγύρι και να συγχιστεί.
Αν επίσης αρχίσεις να εκφράζεις την επιθυμία να βγαίνεις με φίλους ή έστω να ασχολείσαι με οτιδήποτε και νιώσει παραμελημένος ή πως δεν έχει προτεραιότητα,μάλλον κάνεις αυτό που λέει ο λαός «βάζω τα χεράκια μου και βγάζω τα ματάκια μου». Εναλλαγές στη διάθεση του συντρόφου σου με ταχύτητες τρελές ή εξάρσεις κυκλοθυμίας επίσης θα έπρεπε να σε ανησυχήσουν. Αυτές μπορεί να οφείλονται σε σκηνές που του κάνεις είτε ζήλιας είτε νιώθει συνέχεια πως τον κρίνεις ή δεν καταφέρνει να σε ευχαριστήσει με τίποτα για παράδειγμα. Η ιδιαίτερη ενασχόλησή σου με τα social media επίσης είναι κάτι που θα χρεώσει με πολύ επικινδυνότητα τη σχέση ειδικά αν το κάνεις ώρες ή αν το κάνεις με δεδομένα κρυφά. Πιστεύω δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί πως αν διατηρείς επαφές με πρώην θα έχεις σύντομα άλλον έναν με τον οποίο δεν ξέρω αν θα κρατήσεις επαφή.
Αυτά και διάφορα άλλα που δεν δίνουμε πολλή σημασία κάνουμε αλλά τελικά την πληρώνουμε ακριβά. Μπορεί να μην το κάνουμε επίτηδες αλλά το αποτέλεσμα μετράει συνεπώς αν σε ενδιαφέρει να μην χάσεις κάποιον θα πρέπει να γίνεις πιο προσεχτικός άνθρωπος ακόμη και σε όσα θεωρείς ασήμαντα ή καθημερινά.

About the author

Thomi Mp