Ανθρωπινες Σχεσεις

Μήπως Σκορπίζεσαι Σε Σχέσεις Που Δεν Βγάζουν Πουθενά;

Είτε μιλάμε για ερωτικές σχέσεις είτε για φιλικές, κάποιες φορές ξοδεύουμε χρόνο σε καταστάσεις και ανθρώπους που δυστυχώς δεν το αξίζουν.  Άνθρωποι δίχως μπέσα, δίχως φιλότιμο.

Αγκυροβολούν στη ζωή σου και αράζουν εκεί. Σου τρώνε την ψυχή σαν το σαράκι και βγάζουν τα’ απόβλητά τους στο λιμάνι σου. Βέβαια εσύ δεν είσαι λιμάνι, ούτε σταθμός να περιμένεις. Είσαι πλοίο, είσαι τρένο και τίποτα απ’ τα δύο δεν περιμένει. Είναι μικρή η ζωή σου για να τη σπαταλήσεις στην αναμονή.

Γιατί η ζωή είναι ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Εσύ είσαι ο επιβάτης που ταξιδεύεις μ’ ένα εισιτήριο χωρίς να ξέρεις πού κατεβαίνεις ή πότε.

Στη διαδρομή συναντάς πολλούς συνταξιδιώτες . Άλλοι σου κρατούν ευχάριστη παρέα, άλλοι είναι οι ενοχλητικοί συνεπιβάτες που κρυφά ελπίζεις να κατέβουν νωρίτερα από σένα. Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη κατηγορία επιβατών.

Είναι οι δήθεν ευχάριστοι επιβάτες, που σε χρησιμοποιούν για να περάσουν την ώρα τους και στην πρώτη ευκαιρία, αλλάζουν θέση και σε ξεχνούν. Οπότε μένεις εσύ ν’ αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος.

Το μόνο λάθος σου φίλε αναγνώστη, είναι που έδωσες οξυγόνο σε μια φωτιά που δεν έπρεπε εξ’ αρχής ν’ ανάψει. Οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζονται προσπάθεια για να κρατηθούν.

Αν όμως μόνο ο ένας προσπαθεί, η σχέση καταλήγει αναπόφευκτα σε αδιέξοδο. Τότε καταλαβαίνεις ότι η σχέση αυτή όχι μόνο δεν βγάζει πουθενά, αλλά κάτι αφαιρεί από μέσα σου, κάπως σε αδειάζει. Οπότε γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;

Μην σκορπίζεσαι με ανθρώπους που δεν σε αγγίζουν και σου μικραίνουν τη ζωή με το να την ευτελίζουν. Κάνε μου μια τελευταία χάρη καθώς τελειώνεις με την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Πάρε μια βαθιά ανάσα.

Σκέψου πραγματικά αν αξίζεις τέτοιους ανθρώπους στη ζωή σου και εξέπνευσε. Άσε με την εκπνοή σου να φύγουν όλες οι τοξικές σχέσεις απ’ τη ζωή σου, ώστε να κάνεις χώρο για τις υγιείς. Διάολε μην το κάνεις για μένα στην τελική, κάνε το για σένα! Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάς σε ανθρώπους άδειους…

Leave a Comment