Κινηματογράφος

Miss you already

Βράδυ Σαββάτου και αποφασίζω να κάτσω να δω μια ταινία να περάσει η ώρα. Αφού έχουν περάσει τρία τέταρτα με το ρολόι με το να ψάχνω ποια ταινία θα δω(κάθε φορά το ίδιο πράγμα) πέφτει το μάτι μου στην καινούρια ταινία της Drew Barrymore “I miss you already”. Γιατί όχι σκέφτομαι και την βάζω να ξεκινήσει. Τι το ‘θελα;
Η ταινία αναφέρεται σε δύο φίλες την Jess(Drew Barrymore) και την Milly(Toni Collette) οι οποίες μένουν στην Αγγλία. Η φιλία τους ξεκίνησε όταν η Jess μετακόμισε στην Αγγλία και η Milly ήταν η πρώτη και πραγματική φίλη που έκανε. Ήταν αχώριστες. Δεν υπήρχαν φορές που να μην είναι μαζί και να μην μοιράζονται τις ίδιες στιγμές. Μεγάλωσαν. Η Milly παντρεύεται τον Kit(Dominic Cooper) αφού έμεινε έγκυος στο παιδί του, φτιάχνοντας μετέπειτα μια υπέροχη οικογένεια που τα είχε όλα και η Jess παντρεύεται τον Jago(Paddy Concidine).

Όλα κυλούν ωραία μέχρι που η Milly μαθαίνει πως έχει καρκίνο του μαστού και πρέπει επειγόντως να ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Ενώ η Milly τραβάει τον δικό της Γολγοθά γιατί στην αρχή δεν το λέει σε κανέναν, η Jess μετά από πολλές προσπάθειες με την τελευταία και καθοριστική να είναι η εξωσωματική, καταφέρνει επιτέλους να μείνει έγκυος. Όμως, όταν μαθαίνει πως η φίλη της είναι άρρωστη δεν της αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη της αμέσως γιατί δεν θέλει να την κάνει να νιώσει άσχημα. Η Milly ξεπερνά τον κίνδυνο με τις χημειοθεραπείες, μαθαίνει πως η καλύτερη της φίλη είναι έγκυος και όλα δείχνουν πως έχουν πάρει το δρόμο τους. Ή μήπως όχι;
Τελειώνει η ταινία μετά από μιάμιση ώρα και εγώ ήδη από το τελευταίο μισάωρο έχω βαλαντώσει στο κλάμα. Από τη μία να καταβάλλω προσπάθειες να συνέλθω για να παρακολουθήσω την ταινία σαν άνθρωπος χωρίς χαρτομάντηλα και συνεχόμενα σνιφ σνιφ και από την άλλη να προσπαθώ να εξηγήσω στην μάνα μου πως δεν κλαίω γιατί χώρισα ή γιατί δεν ήξερα τι να κάνω βραδιάτικο και άρχισα να κλαψουρίζω, αλλά γιατί βλέπω ταινία και αυτή με έφερε στην κατάσταση που βρισκόμουν στην παρούσα φάση.

Είναι μια ταινία που μιλάει για την πραγματική και μακροχρόνια φιλία, που παρά τις δυσκολίες και τις κακουχίες τα ξεπερνά όλα ή τουλάχιστον παλεύει να τα ξεπεράσει και πως δεν μπορούμε να έχουμε τίποτα δεδομένο στη ζωή. Είναι μια ταινία φτιαγμένη από γυναίκα (Catherine Hardwicke) καθαρά για γυναίκες με δύο εξαιρετικές ηθοποιούς που η χημεία τους σε αυτή την ταινία είναι φανερή και ξεκάθαρη και την κάνει ακόμα πιο αληθινή και συγκινητική. Μπορεί από την αρχή να φαίνεται ποια θα είναι η γενική πορεία της και ίσως και το τέλος, αυτό όμως δεν σε αποτρέπει από το να την δεις και να καταλάβεις πως οι πραγματικές φιλίες φαίνονται και στα όμορφα αλλά και στα δυσάρεστα πράγματα που σου επιφυλάσσει η ζωή. Για αυτό κορίτσια, αν σας αρέσει το μελόδραμα, εφοδιαστείτε με χαρτομάντηλα και κρασί, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και βάλτε να δείτε αυτή την ταινία. Θα κλάψετε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά θα την ευχαριστηθείτε.

 

Leave a Comment